IDF schiet gewapende Hamas terrorist neer aan het veiligheidshekken in Gaza

Het Israëlische leger heeft donderdag videobeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe, enkele momenten vooraleer een gewapende Palestijnse man het veiligheidshekken van Gaza wilde doorbreken, hij vanuit een vliegtuig van de IAF werd uitgeschakeld, wat het totaal aantal gedode Palestiijnen sinds vrijdag 30 maart thans op 19 brengt.

Plaatje hierboven: Israëlische scherpschutters gebruiken naast herkenningsapparatuur en -nachtcamera’s ook dit electro-optisch systeem SpotLite-P, ontwikkeld door Rafael, dat een 100% trefzekerheid biedt tot op een afstand van 1000 meter van het doelwit [beeldbron: IsraelDefense]

Het korrelige beeldmateriaal toont de man, door de Palestijnen geïdentificeerd als de 23-jarige Mujahid al-Khudari, die naar het hekken sluipt en in zijn handen blijkbaar wat lijkt op een aanvalsgeweer vasthoudt. Het door Hamas geleide ministerie van volksgezondheid in Gaza verklaarde later dat de al-Khudari dood was in het Shifa-ziekenhuis in Gaza.

De Israel Defense Forces zeiden dat al-Khudari ook bewapend was met handgranaten en een zelfmoordbommengordelvest, hoewel deze niet zichtbaar waren in het nachtzichtmateriaal. Volgens het leger werd hij kort na het filmen getroffen door een pin-up luchtaanval, toen hij dicht bij de grens kwam. Hoezo “vreedzaam protest van ongewapende Palestijnen“?

De luchtaanval vond plaats in de vroege ochtenduren van donderdag, in de noordelijke Gazastrook. “De IDF zal niet toelaten dat de veiligheid van Israëlische burgers wordt bedreigd en zal blijven opereren tegen terroristen die betrokken zijn bij terreurdaden.”

Hamas betaalt om gedood te worden
Volgens de IDF werd al-Khudari door de Al Qassam Brigades, de moordbrigade van Hamas, naar het veiligheidshekken gestuurd om er gedood te worden. Op deze foto’s ligt al-Khudari na zijn dood opgebaard met hoofdband en vlag in de typische groenwitte kleuren van de Brigades.

Hamas heeft slachtoffers nodig voor zijn propaganda en is bereid om ervoor te betalen. Hamas heeft de betalingstermijnen voor demonstranten langs de grens met Gaza ingesteld om hen te stimuleren om neergeschoten te worden.

Gazanen die zijn neergeschoten en ernstig gewond zijn geraakt, ontvangen $ 500. Als ze het geluk hebben gedood te zijn tijdens de protesten, zal de familie $ 3000 ontvangen, volgens een rapport van Alon Ben-David uit Channel 10. Dat is veel geld in Gaza.

Volgens rapporten is Hamas al begonnen met het verrichten van betalingen. Tot zover wat Hamas heet een ‘vreedzaam’ protest plannen. Wat je echter niet ziet, zijn de Hamas-leiders die zichzelf of hun familieleden in de frontlinie plaatsen om neergeschoten te worden. Ze hebben die $ 500 of $ 3000 dollars niet nodig, het zijn miljonairs en miljardairs.

Katsjoe Vrijdag
Het incident kwam terwijl de Palestijnen zich voorbereiden om vandaag vrijdag opnieuw te demonstreren langsheen het veiligheidshekken van Gaza, voor de gelegenheid omgedoopt tot Katsjoe Vrijdag.

De Palestijnen willen namelijk duizenden autobanden verbranden in de hoop een rookgordijn te creëren en hun demonstranten zou beschermen tegen de geduchte scherpschutters van de IDF.

De IDF bereid zich eveneens voor op het risico van Palestijnse sluipschutters die gebruik makend van de rook het vuur zouden openen op de Israëlische soldaten. Het belooft andermaal een geanimeerde vrijdagnamiddag te worden.

Palestijnen verzamelden de voorbije week duizenden autobanden die ze vandaag op ‘Katsjoe Vrijdag’ willen verbranden aan het veiligheidshekken met Israël  [beeldbron: AFP/Ynet News]


Bronnen:

♦ naar een bericht van Judah Ari Gross “IDF footage shows Gazan approaching border with rifle before airstrike” van 5 april 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een berichtHamas Paying Gazans to Get Shot by IDF” van 5 april 2018 op de site van The Jewish Press