Nieuwe tactiek van Hamas: Menselijke lucifers gebruiken om het vuur aan te steken

Het risico van de ‘Mars van de Terugkeer’, afgelopen vrijdag georganiseerd door Hamas, is die van een nieuw soort massaterrorisme, een nieuw soort oorlog. De hele wereld weet dat het belangrijkste doel van deze organisatie, samen met de dood van de Joden en de verovering van het Westen, een strategische wending is met deze massamars. Het is een terroristenvonk in de hooiberg van het Midden-Oosten.

Maar de Verenigde Naties beschuldigt opnieuw Israël in wat zijn favoriete sport is met name telkens Israël – en alléén Israël – de schuld te geven, ook al was het deze keer niet in staat (dankzij de interventie van de VS) om een ​​veroordeling uit te vaardigen.

V.N. Secretaris-generaal António Guterres steunt de oproep voor een internationaal onderzoek. Hij houdt vast aan het traditionele en foute idee dat Israël onevenredig veel macht heeft gebruikt om de massademonstraties aan zijn grens te bestrijden, terwijl hij het idee propageerde dat het Palestijnen vermoordde die ‘vreedzaam’ langs de grens marcheerden.

En Federica Mogherini, ambtenaar van de Europese Unie, betoogt tegen Israël dat de burgerlijke vrijheden van de demonstranten, gewapend met stenen en molotovcocktails, moeten worden gerespecteerd. Wiens vrijheden? Degenen van de islamistische dictators van Gaza die de Joden vermoorden?

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif, een zogenaamde mensenrechtenkampioen wiens land de titel draagt ​​van ’s werelds grootste staatssponsor van het internationale terrorisme, presenteerde zich onmiddellijk als Hamas-verdediger door te zeggen: “De Zionistische tirannen vermoorden vreedzame Palestijnse demonstranten, van wie zij het land hebben gestolen, terwijl ze oprukken om te ontsnappen aan hun wrede en onmenselijke apartheidslavernij.”

Samen met hem is ook het toneel opgaan die andere voorstander van mensenrechten, de Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan, wiens leger bijna de etnische zuivering van de Koerdische heeft afgerond in de regio Afrin in Noord-Syrië.

Hamas is een terroristische organisatie. Iedereen die zich durft te verzetten, wordt geëxecuteerd. De demonstranten – massaal naar de grens met Israël geduwd – hadden leden van de gewapende militie van Hamas in hun midden. Bewijsmateriaal kwam toonde het feit dat 10 terroristen onder de gedoden waren, en door een scheve trots op te merken dat onder de 15 doden, vijf van hen leden waren van zijn militaire vleugel, de Izz ad-Din al-Qassam Brigades.

Plaatje hierboven: Hamas nam de macht in 2007 tegen Fatah. De Israëliërs trokken elke laatste Jood uit de Gazastrook terug, waardoor de inwoners van Gaza de meesters werden van de achtergebleven landbouw en industriële voorzieningen, die vervolgens werden vernietigd, vaak met de grond gelijk gemaakt. Hamas geeft niet om het welzijn van zijn mensen; het geeft om hun gehoorzaamheid in de strijd tegen de Joden.

Hamas investeert enkel en alleen in oorlogsvoering. Het handvest ziet in ‘het wereldzionisme’ de oorsprong van alle kwaad, daarbij verwijzend naar de Protocollen van de Wijzen van Zion. Het moedigt hen aan om te doden en zegt: “Allah is haar doel, de profeet is haar model, de Koran is haar constitutie, jihad is haar pad en de dood omwille van Allah is de meest begeerde begeerte.” Hamas heeft het grootste deel van zijn miljoenen dollars die zijn gekomen als donaties van Iran, Qatar en andere sympathisanten, opgesoepeerd in raketten en tunnels.

De eeuwige humanitaire crisis zou niet bestaan ​​als die fondsen naar bedrijven en sociale structuren waren gegaan. In plaats daarvan financierde Hamas de terroristische onderneming die duizenden heeft gedood in Israël. Israël probeerde door te gaan met hulp en handel met de bevolking.

Maar natuurlijk is de grens gesloten voor terrorisme, net als die met Egypte, wat de meest natuurlijke uitweg zou zijn. President Abdel Fattah El-Sisi waakt erover om Gaza niet te liberaliseren. Hamas is alleen geïnteresseerd in het gebruik van de geërgerde menigte voor terroristische doelen dan voor enige echte vooruitgang.

Nadat hij tevergeefs probeerde Israël te terroriseren met de Tweede Intifada, ging Hamas over op de strategie van raketten tegen burgers in het zuiden. Alleen het ‘Iron Dome’ anti-raketafweersysteem redde de Israëli’s van een bloedbad. De timing van de symbolische beweging vorige week over de menigte was niet verloren gegaan tijdens een Israëlische voorbereiding op Pesach.

Of in een tijd waarin de leider van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas (Abu Mazen) ziek en zwak is en de concurrentie om zijn werk wordt overwogen. Het komt ook op een moment dat de Arabische wereld tracht zich te conformeren aan een nieuwe koers die wordt ingehuldigd door het bestuur van Trump, waarvan de Amerikaanse ambassade binnen enkele maanden van Tel Aviv naar Jeruzalem zal verhuizen.

Het is geen toeval dat Hamas zijn demonstraties wil voortzetten tot 15 mei, de dag van de onafhankelijkheid van Israël en de voorgestelde overdracht van de ambassade. Aan de grens tijdens die ‘pacifistische’ demonstraties, gooide Hamas-leider Ismail Haniyeh doodsbedreigingen en eiste de vernietiging van Israël. Hij kondigde ook de verovering van Israël aan om het aan de Palestijnse ‘vluchtelingen’ en hun nazaten te geven – mensen die Hamas niet toestaat te ontsnappen aan wat een conceptueel getto is geworden, waardoor ze worden overgeleverd aan militant terrorisme.

De massa’s die naar de grens opmarcheren doen dat zogenaamd om ‘het recht op terugkeer’ te benadrukken – een strategische stap naar bondgenoot Hamas naar het meest extreme front. Nooit kan de terugkeer deel uitmaken van een vredesproces tenzij het de Joodse staat vernietigt. De mars wil alleen dood en vernietiging.

Het is om deze reden dat Israël Hamas niet kan toestaan ​​om door zijn veiligingshekken door te dringen, vooral niet wanneer het vooruitgaat door stenen te gooien, molotovcocktails te lanceren en brandende banden te gebruiken. Vorige week lanceerde Hamas menselijke raketten. Er zal escalatie komen, vooral als de Verenigde Naties en de Arabische wereld niets anders doen dan de verkeerde signalen afvuren.

door Fiamma Nirenstein


Bronnen:

♦ naar een artikel van de Italiaanse journaliste Fiamma Nirenstein “New tactic by Hamas: Using human matchsticks to fuel the fire” van 3 april 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)