Escalatie aan Gazaanse grens kan tot nieuwe oorlog leiden tussen Israël vs. Hamas

Een Israëlische veiligheidsfunctionaris zegt dat de recente ontwikkelingen in Gaza wellicht deel uitmaken van een plan van de terreurorganisatie Hamas om volgende maand een nieuwe oorlog tegen Israël te beginnen en zijn op zoek naar een goede aanleiding die de lont naar een hernieuwde gewapende strijd kan doen ontbranden. En branden doet het morgen al …

Want morgen, na het Vrijdaggebed in de locale moskeeën waar de Gazanen traditioneel hun batterijen wekelijks opladen met Jodenhaat, zullen de Gazanen zich andermaal massaal en “ongewapend” op het veiligheidshekken met Israël werpen om daarmee hun vermeende “Recht op Terugkeer” naar ‘Palestina’ [= Israël] te onderstrepen.

Die 8ste dag van de ‘Terugkeer Mars’, wordt door de Palestijnen aangekondigd als ‘Katsjoe Dag‘, omdat ze zinnens zijn duizenden autobanden tegelijkertijd in brand te steken en hopen dat de IDF soldaten hen doorheen de zwarte rook niet meer zullen zien aankomen.

Een veiligheidsfunctionaris sprak donderdagochtend met Arutz Sheva over de recente ontwikkelingen in Gaza en de mogelijkheid van een nieuwe oorlog. Volgens de bron, die aandrong op anonimiteit, maken de recente gebeurtenissen deel uit van een groter plan van Hamas.

“Hamas is geïnteresseerd in het geleidelijk laten aangroeien van de vlammen, tot 14 mei”, vertelde de bron aan Arutz Sheva. “En vanaf daar willen ze een escalatie leiden die een nieuwe ronde van gevechten in Gaza tot stand zal brengen.”

Volgens de veiligheidsman mag dus worden verwacht dat de rellen hun hoogtepunt zullen bereiken op 14 mei, de dag waarop Israël 70 jaar onafhankelijkheid viert en de Palestijnen ‘Nakba Dag’. Hoewel sommigen zeggen dat het hoogtepunt eerder op 19 mei a.s. zal plaatsvinden, wanneer de Amerikanen officieel hun ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem zullen verhuizen.

In februari voorspelde stafchef vande IDF, majoor-generaal Gadi Eizenkot, dat een nieuw conflict tussen Israël en de Hamas-terreurorganisatie in Gaza waarschijnlijk in 2018 zal plaatsvinden als gevolg van het wanbeheer door Hamas van de Gazastrook en de overeenkomstige moeilijke humanitaire omstandigheden.

In maart zei de functionaris van de Palestijnse Autoriteit (PA) die verantwoordelijk is voor Gaza-zaken, dat de minister van financiën Moshe Kahlon (Kulanu partij) zei dat de PA vanaf 1 april zou stoppen met het betalen van salarissen aan haar werknemers in Gaza. Een dergelijke stap, waardoor tienduizenden werknemers in Gaza hun inkomen zouden verliezen, zou een humanitaire crisis in de enclave kunnen veroorzaken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ido Ben Porat “Security offcial: Escalation may lead to another war” van 5 april 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Escalatie aan Gazaanse grens kan tot nieuwe oorlog leiden tussen Israël vs. Hamas

  1. Er is maar een remedie: Gaza leegvegen en annexeren en de Gazanen naar de Sinai-woestijn overbrengen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.