Het Recht op Terugkeer: De leugen die doodt

Zeventig jaar lang hebben de Arabische leiders de leugen verspreid dat Palestijnse vluchtelingen en hun vele nazaten op een dag ‘zullen terugkeren’ naar Israël, dat ze nadrukkelijk ‘Palestina’ blijven heten.

Plaatje hierboven: Palestijnse Autoriteit hernoemt straten en pleinen in Ramallah naar omgekomen Palestijnse terroristen en massamoordenaars. Hierboven een straat in Ramallah genoemd ‘Terugkeerstraat’. Terugkeer naar waar? Zie video hieronder [beeldbron: EoZ]

Al zeventig jaar helpt de wereld die leugen te verspreiden. Door het Palestijnse Hulpagentschap van de Verenigde Naties (UNRWA) te financieren, wiens taak het is om ervoor te zorgen dat de ‘vluchtelingen’ die status voor onbepaalde tijd behouden.

Door te weigeren ooit te spreken over de Joodse vluchtelingen afkomstig uit de Arabische landen. En door te weigeren botweg te stellen dat de ‘terugkeer’ nooit zal gebeuren omdat Israël, de Joodse staat, nooit zelfmoord zal plegen door zijn Joodse meerderheid weg te geven.

De Joodse vluchtelingen, van wie het aantal ongeveer gelijk was aan degenen die legitiem Palestijnse vluchtelingen kunnen worden genoemd (d.w.z. zonder hun nakomelingen erbij te tellen) zijn al lang opgenomen door Israël. Het is daarom de plicht van de Arabische wereld om de Palestijnse vluchtelingen op te nemen.

Wereldleiders hebben echter niet de moed om de Palestijnen de waarheid te vertellen. Ze vermijden het probleem liever door de UNRWA te financieren en te doen alsof de kwestie zichzelf wel zal oplossen.

Maar nu, aan de Israëlische grens met Gaza, zien we de consequentie van die verzoening. We zien dat Hamas duizenden Palestijnen kan overtuigen of dwingen om naar de grens te marcheren in een poging om ‘terug te keren’ naar ‘Palestina’, en we zien dat Israël geen andere keuze heeft dan te voorkomen dat ze de grens oversteken, wat resulteert in een groeiend aantal doden en gewonden.

Deze Palestijnse doden en gewonden vallen onder de verantwoordelijkheid van Hamas die cynisch haar eigen mensen naar hun dood leidt in een poging media-sympathie te krijgen, maar zij zijn ook de verantwoordelijkheid van elke wereldleider die de Arabische leiders heeft gepaaid en heeft geweigerd de feiten te vermelden zoals ze zijn. Het wordt tijd dat ze begrijpen dat er kosten aan die leugen zijn verbonden en dat de kosten worden geteld in Arabische levens.

door Fred Maroun

Video: Ramallah streets named after terrorists


Bronnen:

♦ naar een artikel van Fred Maroun “Right of Return: The Lie that Kills” van 4 april 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Het Recht op Terugkeer: De leugen die doodt

  1. Zolang het westen haar “moraal” niet veranderd en ophoud terreur te steunen & Israel te bashen zullen Palestijnse Arabieren blijven leven in hun eigen drek (behalve natuurlijk hun leiders die prima voor zichzelf zorgen) en hun false illusie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.