18de Gazaanse relschopper gedood tijdens gevechten met de IDF

Op dinsdag 3 april, de 5de dag van de ‘Mars van de Terugkeer’ geleid en georganiseerd door Hamas en Islamitische Jihad, braken opnieuw gewelddadige rellen uit op vier locaties aan het veiligheidshekken langsheen de grens van Israël met de Gazastrook, waaraan enkele tientallen opgefokte Palestijnse nitwits deelnamen.

Plaatje hierboven: Veiligheidscamera’s filmden afgelopen nacht een poging van Palestijnen om het veiligheidshekken te beschadigen zie hier videobeelden [beeldbron: IDF]

IDF-troepen gebruikten verspreidingsmaatregelen van de menigte en vuurden op verdachten die probeerden de perimeteromheining te doorbreken. Het woordvoeringskantoor van de IDF verklaarde dat “de IDF geen schade zal toestaan ​​aan de veiligheids- en afrasteringinfrastructuren die Israëlische burgers beschermen en zal optreden tegen terroristen die hierbij betrokken zijn.”

Uit de documentatie blijkt dat een groep terroristen die in de Gazastrook opereren, gewelddadig probeert het hek te beschadigen en door te steken. Een IDF-strijdkracht reageerde door te schieten op de terroristen en volgens berichten van het door Hamas gecontroleerde ministerie van gezondheid in Gaza, werd een van de terroristen gedood.

Het door Hamas gerunde gezondheidsministerie identificeerde het slachtoffer als de 25-jarige Ahmed Arafa, zeggende dat hij weer neergeschoten door de IDF tijdens rellen aan het veiligheidshekken ten oosten van Bureij in centraal Gaza. Het Israëlische leger bekijkt het incident en kon niet meteen commentaar leveren.

Op vrijdag werden 16 Palestijnse relschoppers gedood en een 17de overleed op maandang aan zijn verwondingen opgelopen tijdens de 1ste dag van de Terugkeer Mars. De dode van gisteren brengt het totaal thans op 18 gedode Palestijnen waarvan ten minste 11 leden van terreurgroepen zijn.

Openingsplaatje op de Arabisch-talige website van de Al Qassam Brigades van Hamas, 4 april 2018 [beeldbron: Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikelGazan killed in clashes with IDF” en een artikelWatch: Terrorists attempt to break down Gaza fence” van 3 april 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli forces kill Palestinian in Gaza, bringing death toll to 18” van 3 april 2018 op de site van het Palestijnse Maan News Agency

Een gedachte over “18de Gazaanse relschopper gedood tijdens gevechten met de IDF

  1. ……….en dit is nog maar het begin want Lieberman heeft ze gewaarschuwd dat Israel met scherp schiet t.o. een ieder die de grens ongeoorlooft nadert.

    Duidelijke boodschap maar……….

    Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen, maar ezels zijn dan ook hoog intelligent t.o. deze ‘pseudo Einsteins.

    Ik denk dat de gemiddelde ezel dan ook zwaar beledigd is om vergeleken te worden met deze palestijnse ‘activisten’.

    Like

Reacties zijn gesloten.