Palestijnen hebben geen eigen staat nodig, ze hebben er al een: Jordanië

Enkele basisfeiten voor Dummies omtrent het Midden-Oosten op een rij:

♦ Totaal aantal moslimnaties: 57

♦ Totaal aantal Arabische naties: 22
(met een totale landoppervlakte die 350 keer de afmetingen van Israël omvat)

♦ Totaal aantal Joodse naties: 1
(65 procent van het formaat van New Jersey, een van de kleinste staten in de VS)

Als er een Palestijnse staat werd gecreëerd, zou dit het 58ste moslimland zijn en het 23ste Arabische land zijn.

Israel’s gebieden in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) kent een nagenoeg autonoom zelfbesturend Palestijns gebied sinds 1995. Hetzelfde geldt voor Gaza sinds Israël zich in 2004 volledig terugtrok uit de enclave.

En last but not least, Jordanië (een Arabische natie met meer dan drie keer de grootte van Israël) maakte deel uit van de Britse Mandaat Palestina en was oorspronkelijk bedoeld als deel uitmakend van het Joodse vaderland.

Jordanië ** IS ** Palestina. In 1970 probeerde de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) van Yassir Arafat de controle over Jordanië over te nemen, omdat zij erkenden dat Jordanië Palestina is.

In 1978, vertelde Shimon Peres aan Menachem Begin: “Jordanië is ook Palestina”.

Jarenlang weigerde de katholieke kerk (in Vatikaanstad) zowel Israël als Jordan te erkennen, omdat beide landen het bijbelse ‘Heilig Land’ zijn.

President Ronald Reagan zei dit in het jaar 1980: “Israël en Jordanië zijn de twee Palestijnse staten die door de Verenigde Naties worden voorgesteld en goedgekeurd. Jordanië wordt nu erkend in ongeveer 80 procent van het oude grondgebied van Palestina … “

Besluit:
De Palestijnen hebben al een staat: die staat heet Jordanië. Jordanië is meer dan drie keer zo groot als Israël. Gaza en de Westelijke Jordaanoever zijn de facto de Palestijnse staten, daarom hebben de Palestijnen al drie staten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mr. Cohen “Basic Middle East Facts” van 3 april 2018 op de site van Shiloh Musings

2 gedachtes over “Palestijnen hebben geen eigen staat nodig, ze hebben er al een: Jordanië

  1. Het gaat dan ook helemaal niet om nóg 2 Arabische staten voor Palestijnse Arabieren (Hamastan & Judea/Samaria)…..het gaat om de vernietiging van de énige Joodse Staat…..waar niet alleen de Arabieren een probleem mee hebben maar ook het ‘beschaafde’ Westen, gezien hun actieve hulp in woord & daad zonder het te veel te laten opvallen dat het om puur Antisemitisch activisme gaat.

    Vandaar dat de ‘moralistische & financiele hulp voor de opbouw van de 2-staten “oplossing” hen zo aan het hart gaat.

    Deze oplossing gaat hen echter vooral om de ‘oplossing van Israel.

    Like

  2. Totaal eens met shapira 2O12 ze willen niet in Jordanie wonen, omdat ze Jeruzalem als hun hoofdstad willen ze stelen het van het Jodendom, Jeruzalem is Joods en zal dat blijven welke oorlog er ook komt !

    Like

Reacties zijn gesloten.