Het einde van een tijdperk van Palestijnse misleiding en bedrog

Een kwart eeuw lang heeft de Palestijnse Autoriteit zich cynisch gewikkeld in een vijgenblad dat het ‘vredesproces’ wordt genoemd. De naakte waarheid is echter dat het alle beschikbare middelen heeft gebruikt om terrorisme aan te sporen, te stimuleren en te belonen.

Met de goedkeuring van de Taylor Force Act van afgelopen vrijdag, die betalingen aan Palestijnse gevangenen en martelaren wil verminderen, komen er uiteindelijk barsten tevoorschijn in de ijzeren muur van misleiding en bedrog

De uitdrukking “vredesproces” diende als een ingenieus linguïstisch kalmeringsmiddel, waardoor de internationale gemeenschap in de droom van een vreedzame PA werd geduwd. De harde realiteit is dat het doel van de PA nooit vrede is geweest, maar de geleidelijke, gefaseerde eliminatie van de staat Israël.

De PA heeft zijn kinderen consequent geleerd dat Joden en Israëli afschuwelijke, verfoeilijke schepsels zijn en dat hun uiteindelijke eliminatie van groot voordeel zou zijn voor het Palestijnse volk, de Arabische wereld en de hele mensheid.

In het Palestijnse Nationale Covenant dat op 28 mei 1964 werd aangenomen, roepen de meeste van de 29 artikelen op tot een “gewapende strijd” totdat “de Zionistische entiteit volledig is weggevaagd en Palestina is bevrijd.”

Merk op dat dit drie jaar vóór de Zesdaagse Oorlog van 1967 werd opgesteld, dus had het hoegenaamd niets te maken met de omstreden gebieden die de oorlog volgden, en alles wat te maken heeft met de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 en het pure bestaan ​​van Israël. In juli 1968 werd het PNC herzien en bijgewerkt en omvat sindsdien 33 artikelen.

In april 1996, te midden van de euforie van de ondertekening van de Oslo-akkoorden en onder veel politieke druk van de regering Clinton, had de Palestijnse Nationale Raad (PNC) een goede gelegenheid om te discussiëren over het “herroepen van het Covenant.” Ondanks de fanfares en het tromgeroffel hebben ze gestemd om enkel de tijdsperiode te verlengen om na te denken wat ze zouden doen, en bleef alles gewoon gelijk het was.

PA woordvoerder Marwan Kanfani kwam uit de vergadering en zei: “Dit is geen amendement. Het is een licentie om een ​​nieuw te starten, een nieuwe resolutie te vinden, een nieuw handvest. Dit is echt een stem om een ​​commissie te vormen om ernaar te kijken.” De commissie die het Handvest (Covenant) zou bijwerken werd nooit gevormd; de leden werden nooit benoemd; daarna werden er geen vergaderingen meer aangekondigd.

Toch stonden de internationale media in vuur en vlam met de krantenkoppen over hoe de PA afstand had gedaan van het beruchte Handvest. Peter Jennings, het anker van ‘World News Tonight‘ begon zijn uitzending met: “Ze zeiden dat het niet kon. De PA heeft haar handvest ingetrokken waarin wordt opgeroepen om Israël te vernietigen.”

De Palestijnse Nationale Raad (PNC) kwam pas in 2009 bijeen, waarin Fatah-woordvoerder Nabil Shaath zei dat “het Covenant niet kan worden veranderd.” Azaam al Ahmed, een andere PA-woordvoerder zei: “het [covenant] zal blijven zoals het is. Het is niet onderhevig aan verandering. We hebben het recht om alle vormen van nationale strijd uit te oefenen.”

Niettemin overtuigde de wereld er tientallen jaren lang van dat de PA feitelijk een vreedzame entiteit was, het gematigde alternatief voor Hamas. De PA heeft een dubieus spel gespeeld. Het had alle beschikbare middelen gebruikt om hun mensen systematisch te indoctrineren om Israëli’s en Joden te verachten en te vermoorden, met behulp van schoolboeken, kindertelevisieprogramma’s, sportieve en culturele evenementen om Joden te demoniseren, de shahid te prijzen (‘martelaar’) en hun jeugd aan te moedigen om dit ‘glorieuze pad’ te volgen.

Zoals Itamar Marcus van Palestinian Media Watch (PMW) schrijft: “PA-kwakkels en leugens beweren dat Israël samenzweert om Palestijnen te infecteren met aids, drugsverslaving verspreiden, samenzweren en met succes Arafat vermoorden en meer van dattum. Het doel van de PA was om haat in te prenten in die mate dat het vechten en vermoorden van Joden en Israëli’s zal worden verheerlijkt als heroïsche zelfverdediging.”

Na zoveel jaren van deze systematische indoctrinatie, is het geen wonder dat het vermoorden van Joden en Israëli’s wordt gezien als een heroïsche daad in de ogen van veel Palestijnen, en een regelrechte waarde van de PA. In 2015 zei de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas: “We zegenen elke druppel bloed die gemorst is voor Jeruzalem, wat schoon en zuiver bloed is.”

In weerwil van de Verenigde Staten heeft de PA zojuist aangekondigd dat ze de gevangenen en de families van ‘martelaren’ nu rechtstreeks zal betalen voor $ 355 miljoen per jaar. Vormt dit geen materiële steun voor terrorisme? Maar in ieder geval, voor zover het het Amerikaanse Congres betreft, is het feest eindelijk voorbij.

door Sarah N. Stern


Bronnen:

♦ naar een artikel van Sarah N. Stern “The end of the era of Palestinian deception” van 29 maart 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “Het einde van een tijdperk van Palestijnse misleiding en bedrog

Reacties zijn gesloten.