No Jews, no news: handvol doden in Gaza belangrijker dan 3686 gedode Palestijnen in Syrië

Terwijl de wereldbevolking oproept tot onderzoeken naar de dood van 17 Gazanen die vrijdag jl. Israël bedreigden, verzwijgt diezelfde wereldopinie de dood van 3886 Palestijnen in Syrië. Vanwaar dat disproportionele verschil in aandacht en empathie voor Palestijnse ‘vluchtelingen’? Wat is hier aan de hand?

Plaatje hierboven: Idlib in het noordwesten van Syrië, 1 april 2018. Honderden Palestijnse families klagen over hun slechte situatie en de nalatigheid en veronachtzaming van de internationale instellingen die zich bezighouden met Palestijnse en Syrische vluchtelingen, met name de UNRWA, voor hun rampzalige humanitaire en leefomstandigheden [beeldbron: Action Pal]

Terwijl de wereldbevolking oproept tot onderzoeken naar de dood van 17 Gazanen, waarvan minstens 11 terroristen zijn, die vrijdag zijn gedood tijdens een pogingen om de veiligheidshekken aan de grens met Israël te vernietigen en of te infiltreren, meldt een niet-gouvernementele organisatie (Actiegroep voor Palestijnen van Syrië, AGPS) dat het aantal Palestijnse vluchtelingen die sinds 2012 in Syrië zijn gestorven intussen is opgelopen tot 3.686 slachtoffers.

Uit de statistieken blijkt dat de redenen voor hun overlijden als volgt waren volgens AGPS: 1160 vluchtelingen stierven door de uitgewisselde bombardementen tussen de Syrische regime-troepen en de gewapende oppositiefracties, terwijl de gevechten tussen het regime en de oppositie leidden tot de dood van 995 slachtoffers.

477 vluchtelingen stierven ten gevolge van foltering tijdens het verhoor in de gevangenissen en detentiekampen van het Syrische regime; 309 vluchtelingen stierven door sluipschutters, terwijl de belegering van het Palestijnse kamp in Syrië door het regime en de daaraan gelieerde Palestijnse facties 203 Palestijnen hun leven heeft verloren, veroorzaakt door ondervoeding en het gebrek aan medische zorg.

De overige slachtoffers stierven om verschillende redenen, waaronder explosies, standrechtelijke executies en verdrinking tijdens pogingen om Europa te bereiken e.a. oorzaken berichtte AGPS op 2 april 2018.

En toch is er geen sprake van verontwaardiging van een van de grote wereldorganismen, die allemaal het besluit om Israël te onderzoeken om de eenvoudige reden dat het actief zijn grens verdedigt tegen een terroristische organisatie die van plan is een troep van duizenden te gebruiken als dekmantel voor infiltraties om terreur uit te voeren en het grondgebied van de Joodse staat aan te vallen.

De moordpartijen door regimesoldaten van duizenden onschuldige Palestijns-Syriërs lijkt helemaal niet interessant te zijn. Waar is het geschreeuw voor een onderzoek door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties? Hoe komt het dat het Verenigd Koninkrijk en Turkije zo’n tragedie kunnen toestaan ​​zonder commentaar? Waarom eist de Europese Unie geen gerechtigheid voor Palestijnse Syriërs onder bombardementen in Dera’a, in het Al-Aedin-kamp in Homs, in Wadi Zeina en gevangen op de Griekse eilanden?

No Jews, no news
Kunnen we het woord H-Y-P-O-C-R-I-S-I-E spellen? Het volgt op de hielen van A-N-T-I-S-E-M-I-T-I-S-M-E. Wat een geluk dat de huidige Israëlische regering wordt geleid door volwassenen die bereid en in staat zijn om de ‘slechteriken’ te zijn en de negatieve wereldopinie lang genoeg te negeren om de burgers van onze eigen natie efficiënt te beschermen, ongeacht wat anderen denken.

In het lot van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ in Syrië is duidelijk niemand geïnteresseerd. Nieuwswaarde: nulkommanul. Zolang er geen Jood of een Israëliër in betrokken is, interesseert het niemand wat. De aandacht voor Palestijnen dient enkel om Israël te beschadigen. Bij herhaling heb ik over het lot van de Syrische Palestijnen bericht [zie bv. hierhierhier en hier] maar niks ervan in de Westerse pers.

Zelfs de Palestijnen kan het geen barst schelen. In januari 2014 zei Mahmoud Abbas nog tegenover een groep journalisten [in Caïro] dat ze in de PA niet welkom zijn en dat “het voor hen beter is om in Syrië te sterven dan te verzaken aan hun Recht op Terugkeer.” Ook De Palestijnse Hamasregering in de Gazastrook heeft geweigerd Palestijnse vluchtelingen uit het door een burgeroorlog verscheurde Syrië op te nemen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “World Prefers to Ignore Palestinians Dying in Syria, Focus on Handful of Dead Terrorists at Gaza Border” van 2 april 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelNumber of Palestinian refugees who have died in Syria rises to 3686 victims” van 28 maart 2018 en een een artikelPalestinians of Syria: April 01, 2018 Statistics” van 2 april 2018 op de site van Action Group for Palestinians of Syria (AGPS)

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Waarover iedereen zwijgt: 5073 Palestijnen gedood, vermist of gevangen in Syrië” van 12 maart 2016 [lezen]

♦ “Ca. 885 Palestijnen werden gedood in Syrische burgeroorlog en tienduizenden op de vlucht” van 12 januari 2013 [lezen]

♦ “Oorverdovende stilte aan Nederlandse linkerzijde mbt Palestijnse vluchtelingen uit Syrië” van 20 augustus 2013 [lezen]

♦ “Al 1.871 Syrisch-Palestijnse ‘vluchtelingen’ gedood door rebellen èn Assad-regime; het Westen zwijgt” van 4 december 2013 [lezen]

Een gedachte over “No Jews, no news: handvol doden in Gaza belangrijker dan 3686 gedode Palestijnen in Syrië

  1. Het is het Westen die deze farce blijft voeden/financieren.

    3x raden waarom!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.