Zeventiende dode van Terugkeer Mars was militant van Al Quds Brigades (PIJ)

Een zeventiende Gazaan stierf op maandag nadat hij op vrijdag werd neergeschoten tijdens de gewelddadige protesten in Gaza. Van de vorige zestien Gazanen die stierven, waren minstens tien bevestigde terroristen en vijf maakten deel uit van de militaire vleugel van Hamas.

Plaatje hierboven: Gaza, 3 maart 2015. Een Palestijnse militant van de Al-Quds Brigades, het doodseskader van de Islamitische Jihad, herkenbaar aan de hoofdband, poseert voor de camera’s van het AFP in het herstelde gebetonneerde tunnelcomplex ergens in Gaza [beeldbron: AFP/Mahmud Hams]

Het vandaag overleden slachtoffer, was de 29-jarige Faris al-Raqab, die eerder op vrijdag werd neergeschoten aan het veiligheidshekken ten oosten van Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook. In een verklaring beweert de Islamitische Jihad dat Al Raqab niet gewapend was toen hij werd neergeschoten.

De terrorist kreeg een schot in de buik en overleed deze ochtend aan zijn verwondingen. Volgens PalToday, de Arabisch-talige site van de PIJ, was al Raqab een militant van de Al Quds Brigades, het speciale moordcommando van de terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

De IDF opende het vuur alleen wanneer dat nodig was tegen het gooien van stenen en brandbommen of het gooien van brandende banden naar soldaten. De IDF verijdelde ook pogingen om het hek te beschadigen en Israël te infiltreren, evenals een poging tot een schietpartij tegen soldaten langs de grens.

De Islamitische Jihad (PIJ) is nà Hamas de belangrijkste terreurgroep in Gaza en sinds 2007 de meest actieve toen Hamas de volledige controle greep in de Strook en rivaal Al Fatah, geleid door PA-president Mahmoud Abbas, van de macht verdreef. De troepensterkte van de Islamitische Jihad en hun Brigades wordt geschat op 10.000 tot 15.000 leden.

Zondag waarschuwde Hamas-leider Yahya Sinwar Israël opnieuw: “De werklozen die geen werk hebben in Gaza, hebben werk gevonden aan uw grenzen – om uw materiaal te verbranden en u vanop afstand neer te schieten.” Hamas kiest er herhaaldelijk voor om miljoenen te investeren in terreurinfrastructuur, in plaats van in sanitaire omstandigheden, onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid voor inwoners van Gaza.

Sinwar zei ook dat de Gaza-rellen “zullen voortduren en niet zullen stoppen totdat we de grenzen op het juiste moment openen … Er is geen vrede met de vijand en dat geen ervaring of plan zal ons doen besluiten om vrede met hem te sluiten.”

Gazaanse censuur
Opmerkelijk is dat toen ik deze ochtend op zoek was naar beeldmateriaal, de Arabisch-talige site Pal Today, gelieerd met Islamitische Jihad, enkele secties met fotomateriaal heeft afgesloten en enkel voorbehoudt voor de eigen kern.

De reden hiervoor ligt voor de hand. Israël kijkt mee en gebruikt het fotomateriaal om de identificatie van Palestijnse slachtoffers  te vergemakkelijken en de omstandigheden na te gaan, hoe, waar en wanneer ze zijn omgekomen.

Wanneer Hamas of PIJ tegenover westerse goedgelovige journalisten beweren dat een bepaalde ‘Palestijnse burger’ werd gedood door die ‘verschrikkelijke Zionisten’ en even later op hun specifieke websites blijkt dat die ‘gesneuvelde burger’ in kwestie, met naam en beeltenis wordt voorgesteld als een ‘martelaar’ en het in werkelijkheid om een van hun militanten gaat, ja, dan houdt die leugen natuurlijk geen minuut meer stand.

Liegen en bedriegen is het keurmerk van Hamas, de PIJ en de rest van de Palestijnse media in de Arabische gebieden in West- en Oost-Palestina. Zoals bekend laat Hamas geen buitenlandse journalisten toe in de Strook en wordt nagenoeg elke informatie en beeldmateriaal vooraf gecensureerd en aangeleverd voor harde dollars door Pallywood, de leugenmachine van ‘Palestina’. Niemand die de herkomst van dat materiaal achteraf noch kan noch mag controleren. En de westerse reguliere media, die per definitie anti-Israël is, gaat het u zeker niet vertellen en slikt alles wat van de Palestijnen komt als zoete koek.


Beeldbron:

♦ naar een artikelSeventeenth Gazan to die is a terrorist” van 2 april 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Zeventiende dode van Terugkeer Mars was militant van Al Quds Brigades (PIJ)

Reacties zijn gesloten.