Hamas’ Mars van de Terugkeer was geen ‘vreedzaam protest van onschuldige Palestijnen’

De zogenaamde ‘Grote Mars van de Terugkeer” van meer dan 5 miljoen nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen van 1948 naar Israël die werd georganiseerd door Hamas en Islamitische Jihad, was allerminst een “vreedzaam protest van onschuldige Palestijnen“, maar eerder een internationale bedreiging van de veiligheid van de Joodse natiestaat Israël.

Plaatje hierboven: Gazanen bidden dat “Allah Israël van de kaart mag vegen en de Joden in de Zee drijven”, voorafgaand aan de rellen tijdens de Mars van de Terugkeer van Hamas en PIJ ter hoogte van het veiligheidshekken in Khan Younis op 30 maart 2018, tevens de vooravond (Seder) van de Joodse Pasen (Pesach). [beeldbron: JP]

Dat bewijst onder meer het feit dat minstens 10 van de 16 mensen die werden gedood tijdens gewelddadige protesten langsheen het veiligheidshekken van Gaza, leden bleken te zijn van Palestijnse terroristische groeperingen.

Het Buitenland ministerie van Israël reageerde op zaterdagnacht als volgt op het geweld:

“De grensafscheiding tussen Israël en de Gazastrook scheidt een soevereine staat van een terroristische organisatie. Het scheidt een staat die zijn burgers beschermt tegen moordenaars die hun landgenoten in gevaar brengen. Het hekken scheidt een leger dat geweld gebruikt in zelfverdediging en op een gerichte en evenredige manier, en Hamas, een organisatie die moord en dood heiligt, die al jaren – inclusief gisteren – de bedoeling heeft miljoenen Israëli’s te verwonden of te doden. Iedereen die ten onrechte in dit moorddadige schouwspel een jota van vrijheid van meningsuiting ziet, is blind voor de dreigementen waarmee de staat Israël wordt geconfronteerd.”

Premier Benjamin Netanyahu bracht ook een persoonlijke verklaring uit na het einde van de sabbat, de eerste dag van de paasvakantie. Netanyahu zei het volgende in een posting op zijn Facebook-pagina:

“We feliciteren onze soldaten, die de grenzen van onze staat beschermen en toestaan ​​dat de Israëlische burgers de vakantie in vrede vieren. Israël werkt met vastberadenheid en kracht om zijn soevereiniteit en de veiligheid van haar burgers te beschermen.”

De premier neemt momenteel tijdelijk de functie van minister van Buitenlandse Zaken waar.

Het veiligheidshekken aan de grens van Israël met Gaza. Geen overbodige luxe met de dreiging van krokodillen en adders die eruit zien als mensen en zich ‘Palestijnen’ noemen …


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “‘Great March of Return’ was Threat to Israel from Hamas, Which ‘Sanctifies Murder and Death’” van 31 maart 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Hamas’ Mars van de Terugkeer was geen ‘vreedzaam protest van onschuldige Palestijnen’

  1. “”” De mars van de terugkeer””””.

    Heb altijd bewondering voor de namen die ze voor hun ‘vredes manifestaties’ uitvinden.

    Hadden ze lekker thuis gebleven hadden er géén doden & gewonden gevallen, maar in vergelijking met hen is een ezel nog hoog intelligent……deze pseudo Einsteins blijven hun fouten maar herhalen en hopen op een andere uitkomst.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.