De Palestijnse Autoriteit bekent eindelijk dat het een terreurorganisatie is

De nieuwe begroting van de Palestijnse Autoriteit voor 2018 vermeldt openlijk voor de eerste keer dat de PA rechtstreeks salarissen betaalt aan gevangengenomen terroristen. Volgens de eigen definitie van de Amerikaanse regering maakt dit de PA tot een terroristische organisatie en moet deze als zodanig worden behandeld.

Deze onthutsende nieuwe informatie komt van de onvermoeibare onderzoekers van Palestijnse Media Watch (PMW). Ze hebben zojuist het uitgegeven budget van de PA voor 2018 vertaald en geanalyseerd. Wat ze ontdekten, zou voorpaginanieuws in de hele wereld moeten zijn – als de nieuwsmedia de PA op dezelfde manier zou behandelen als andere regimes, wat ze helaas om de gekende redenen niet doen.

Het budget van de PA wijst middelen toe aan twee categorieën terroristen. De ene is voor ‘families van de martelaren en gewonden.’ Dat wil zeggen, families van zelfmoordterroristen en anderen die worden gedood of gewond terwijl ze proberen Joden te vermoorden. Ze ontvangen dit jaar $ 197 miljoen. De andere categorie zijn gevangengenomen terroristen. De PA zal 158 miljoen dollar geven aan de ‘Commission of Prisoners’ om salarissen te betalen aan terroristen die gevangenisstraffen uitzitten in Israël.

Dat is in totaal $ 355 miljoen aan terrorismefinanciering. Het vormt 7,4% van het totale budget van de PA en maar liefst 44% van de buitenlandse hulp die de PA ontvangt. PMW legt uit dat de PA de afgelopen jaren geprobeerd heeft haar terroristische betalingen te verbergen door middel van een bureaucratische uitvluchten.

Echter, toen PMW voor het eerst de terroristische betalingen bekendmaakte in 2014, sloot de PA snel haar ministerie van gevangenenzaken af ​​en beweerde – ten onrechte – dat een agentschap dat geen banden had met de PA, de Commissie van Gevangenenzaken van de PLO, de middelen uit niet-PA-bronnen ter beschikking stelde .

PMW onthulde toen het feit dat de PA feitelijk geld overmaakte naar zijn ‘Palestinian National Fund’, dat het toen gaf aan die PLO-commissie, die toen de terroristen betaalde. “Nu heeft de begroting van de PA voor 2018 echter onthuld dat de PA de salarissen opnieuw aan de terroristen heeft betaald, rechtstreeks aan de commissie“, zegt de PMW-begroting. “Dit jaar geeft de PA openlijk het budget voor deze salarissen aan de Commissie van Gevangenen als een directe PA-budgetlast (vermeld als ‘overdrachtsbetalingen’).

Ik waardeer de openhartigheid van de PA. Nu is het tijd voor enkele consequenties. Eén consequentie is duidelijk. De betalingen van de PA zouden de bepalingen moeten in werking stellen van de onlangs goedgekeurde Taylor Force Act, die wordt verondersteld enige VS-hulp aan de Palestijnen te verminderen vanwege de terreurbetalingen.

Maar er is nog een belangrijk gevolg dat ook van invloed zou moeten zijn op het Amerikaanse beleid. Sinds 1997 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een officiële lijst van terroristische organisaties bijgehouden. De Amerikaanse overheid heeft geen contacten met deze groepen en iedereen die is verbonden aan groepen op de lijst is onderworpen aan verschillende straffen en sancties.

Volgens de informatie bij de lijst is de definitie van ‘terroristische organisatie’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken gebaseerd op een passage in de bestaande Amerikaanse wetgeving 8 U.S.C. § 1182 (a)(3)(B). Dat is een wet die aangeeft op welke gronden een vreemdeling kan belet worden om de Verenigde Staten binnen te komen. Terroristen mogen niet binnenkomen.

Verschillende soorten terreurgerelateerde activiteiten worden genoemd als voorbeelden van wat iemand kwalificeert als onderdeel van een terroristische organisatie. Hier is hoe sectie (IV)(bb) een terroristische organisatie definieert: “Een politieke, sociale of andere groep die terroristische activiteiten onderschrijft of behartigt.

Welnu, wat zou een meer flagrante ‘bevestiging’ van terroristische activiteit kunnen zijn dan het verstrekken van grote financiële voordelen aan personen die zich bezighouden met terroristische activiteiten? Toen het ‘Palestijnse Nationale Fonds’ en de PLO-commissie voor Gevangenenzaken werden gebruikt om de terreurbetalingen van de PA te verbergen, had het ministerie van Buitenlandse Zaken een voorwendsel – een flauw en oneerlijk, maar toch een voorwendsel – om te beweren dat de PA niet verantwoordelijk was. Maar nu heeft de PA zelf het masker laten vallen.

Natuurlijk waren er altijd voldoende redenen om de PA als een terroristische organisatie te beschouwen. Het beschermt terroristen. Het weigert terroristische groeperingen te verbannen. Het weigert terroristen uit te leveren aan Israël. Terroristen die door Israël worden vrijgelaten, worden beloond met banen in de PA-veiligheidstroepen en andere overheidsinstanties.

En de Al-Aqsa Martelarenbrigade – die op de Amerikaanse lijst van terreurgroepen staat – is herhaaldelijk door Israëlische rechtbanken gedocumenteerd als de arm van de PA. Maar nu hebben we de openhartige bekentenis van de PA op schrift, dat het terroristen financiert. Het is tijd voor de Amerikaanse regering om de Palestijnse Autoriteit officieel een terroristische organisatie te noemen en deze dienovereenkomstig te behandelen.

door Stephen A. Flatow


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stephen M. Flatow “The Palestinian Authority admits that it’s a terrorist organization” van 30 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelPA officially rejects Taylor Force Act” van 30 maart 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelUS and Israel leaders respond to PMW report on PA 2018 budget calling to cut funding to PA” van 29 maart 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelPMW Exclusive: PA publishes new budget; continues to defy US and Europe by rewarding terror” van 28 maart 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Gerelateerd op deze blog:

♦ Palestijnen betalen terroristen rechtstreeks en halen hun neus op voor Taylor Force Act [lezen]

Een gedachte over “De Palestijnse Autoriteit bekent eindelijk dat het een terreurorganisatie is

Reacties zijn gesloten.