Palestijnse vrouwen hebben dezelfde rechten als de mannen; ook zij mogen terroristen zijn

In de Palestijnse Autoriteit genieten vrouwen dezelfde rechten als mannen. Op dit “feit” pochte enige tijd geleden de secretaris-generaal van de chef van de Palestijnen Mahmoud Abbas tijdens een ceremonie n.a.v. “Internationale Vrouwendag”.

Daarbij noemde Tayb Abd Al-Rahim de terroriste Dalal Mughrabi, die in 1978 deelnam aan een van de vermoedelijk wreedste terreuraanslagen. Zij leidde de ontvoering van een bus op de Israëlische kustweg en de moordop 37 Israëli´s, waaronder niet minder dan 12 kinderen.

De terroriste Dalal Mughrabi werd nu door de secretaris-generaal van Abbas als voorbeeld van de gelijkberechtiging van de vrouw in de Palestijnse samenleving genoemd.

“Sinds het begin van onze revolutie in het jaar 1965 is de instelling van de PLO, de Fatah, in het sociale aspect duidelijk geworden. Ze zag geen verschil tussen vrouwen en mannen en Dalal Mughrabi, die mannen aanvoerde, is daar een voorbeeld van”, zei hij volgens een bericht in de Palestijnse krant “Al-Hayat Al-Jadid”, dat door “Palestinian Media Watch” werd vertaald.

Op 11 maart was het 40 jaar geleden dat het bloedbad plaatsvond en de Palestijnse Autoriteit nam dit tot aanleiding om jonge Arabische meisjes ertoe aan te moedigen de terroriste na te doen.

Op een bijeenkomst van de El-Bireh meisjesschool zei de directeur Nida Abd Rabbo dat de presentatie van de terroriste Mughrabi als model voor de leerlingen een pedagogische verantwoordelijkheid zou zijn, berichtte “Palestinian Media Watch” eveneens in het bericht.

De Palestijnse Autoriteit heeft meerdere verdragen met Israël ondertekend, waarin zij zich ertoe verplicht om te stoppen met alle oproepen tot geweld die tot geweld tegen Joden zouden kunnen leiden. Voortdurende schendingen van deze verdragen, zoals deze hier, worden door Israël als de belangrijkste hindernis voor het bereiken van een vrede beschouwd.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Palästinensische Frauen haben gleiche Rechte wie die Männer, auch sie dürfen Terroristen sein op de site van Israel Heute van 28 maart 2018.

bron-logo

Een gedachte over “Palestijnse vrouwen hebben dezelfde rechten als de mannen; ook zij mogen terroristen zijn

  1. Als je in de radicale islam een mens vermoord, dan ga je naar de hemel, dus ijveren vrouwen er ook voor !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.