UNRWA-functionaris: ‘Recht op terugkeer’ zal met geweld worden afgedwongen

Steeds meer wordt duidelijk dat de diverse organisaties en zusterorganisaties van de Verenigde Naties die in de Palestijnse gebieden actief zijn, openlijk partij kiezen tégen Israël. De maskers vallen af. Toch blijven de VN beweren dat zij het neutraliteitsbeginsel handhaven. Maar daar is op het terrein niet veel meer van te merken, integendeel.

Plaatje hierboven: Gaza, 29 januari 2018. Bedienden van het Palestijnse Hulpagentschap van de VN (UNRWA) betogen aan het kantoor van UNESCO tegen het inkrimpen van de Amerikaanse financiering van UNRWA. Onder de betogers ook Matthias Schmale, Directeur Operaties van de UNRWA [beeldbron: A & A]

Duizenden Gazanen zijn van plan om vandaag vrijdag 30 maart naar Israël op te marcheren in wat wordt genoemd de ‘Mars van de Terugkeer’. De propagandastunt is een initiatief van de twee bekendste terreurorganisaties in Gaza, Hamas en Islamitische Jihad. Ook in Ramallah in Judea & Samaria (voorbij de Groene Lijn) plannen de Palestijnen geweld en terreur.

Honderden studenten en werknemers van UNRWA, het Palestijnse Hulpagentschap van de Verenigde Naties voor ‘Palestijnse vluchtelingen’, demonstreerden woensdag in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, om te protesteren tegen het beknotten van de Amerikaanse financiële hulp aan het agentschap en om te benadrukken dat ze zich houden aan het “Recht op Terugkeer’ naar Israël.

De met Hamas geaffilieerde krant Felesteen berichtte dat het hoofd van de arbeidersvakbond van UNRWA in Gaza, Amir al-Mishal, in zijn toespraak tot de demonstranten zei dat “de mensen die hier samenkwamen hun recht op terugkeer kwamen uiten.” Hij voegde eraan toe dat “rechten niet worden verkregen met smeekbeden maar met geweld moeten worden afgedwongen.

Mishal riep de internationale gemeenschap op haar wettelijke, morele en humanitaire verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de UNRWA tot de terugkeer van vluchtelingen naar hun land, hun vaderland en hun huizen. Hij prees de Palestijnse Arabieren die op vrijdag deel zullen nemen aan “vreedzame” demonstraties en in de zogenaamde grootschalige “Mars van de Terugkeer”.

Eerder deze week sprak ook, Matthias Schmale, de directeur van UNRWA die de operaties leidt van het Hulpagentschap in Gaza, op dinsdag 27 maart zijn steun uit voor de massieve anti-Israel mars die vandaag plaatsvindt en beloofde dat de medische centra van de organisatie zorg zullen bieden aan ‘Palestijnse vluchtelingen’ die tijdens de mars gewond kunnen raken.

Medewerkers van VN-vluchtelingenagentschap UNRWA hielden enkele weken geleden een demonstratie in de Gazastrook (plaatjes boven en onder) om te protesteren tegen de recente Amerikaanse bezuinigingen. UNRWA Operations Director Matthias Schmale nam, samen met de leiders van verschillende Palestijnse politieke groeperingen, deel aan de rally, die plaatsvond buiten het kantoor van UNESCO in Gaza City. “Financiering van de UNRWA is een morele verplichting die moet worden gehandhaafd totdat de kwestie van Palestina is opgelost,” zei hij.

Palestijnse nep-vluchtelingen
Twee weken geleden kondigde Washington plannen aan om $ 65 miljoen aan steun aan de UNRWA “tot nadere overweging” in te houden. De UNRWA verleent diensten aan ongeveer 5,9 miljoen Palestijnse vluchtelingen in de Palestijnse gebieden, Jordanië, Libanon en Syrië. De totale bijdrage van de Verenigde Staten aan UNRWA in 2017 bedroeg meer dan $ 350 miljoen.

Een ‘terugkeer’ van meer dan 5 miljoen ‘Palestijnse vluchtelingen’, in feite nakomelingen van de vluchtelingen van 1948 die hun status zagen verlengen en overdraagbaar worden van vader op zoon tot in der eeuwigheid, zou de facto het einde van Israël betekenen op demografische wijze.

Daniel Pipes zei dit over de absurde eeuwigdurende status van Palestijnse nep-vluchtelingen:

“UNRWA bestendigt en breidt de bevolking van ‘Palestijnse vluchtelingen’ uit op drie unieke, zelfs bizarre manieren:

  • toestemmen dat deze status zonder limiet van generatie op generatie wordt overgedragen;
  • behoud van de status nadat vluchtelingen een nationaliteit hebben verkregen (zoals de Jordaanse);
  • en het toewijzen van de status aan inwoners van de Westelijke Jordaanoever en Gaza, die in het vermeende Palestijnse vaderland wonen.

Dankzij deze trucs kon UNRWA kunstmatig de vluchtelingenpopulatie uitbreiden van 600.000 in 1949 naar 5,3 miljoen nu; echter, een nauwkeurige telling van echte vluchtelingen die thans nog in leven zijn, wordt geraamd op ca. 20.000.”

Gaza, 29 januari 2018: Palestijnse nep-vluchtelingen manifesteren voor het behoud van hun eeuwigdurende vluchtelingenstatus [beeldbron: CGTN]


Gerelateerd op deze blog:

♦ VN-organisatie UNRWA steunt openlijk Palestijnse ‘Mars van de Terugkeer’ [lezen]

♦ VN maant IDF aan geen ‘Palestijnse kinderen te raken’ tijdens Gaza Terugkeer Mars [lezen]

Een gedachte over “UNRWA-functionaris: ‘Recht op terugkeer’ zal met geweld worden afgedwongen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.