IDF vernietigt enkele Hamas-doelwitten als reactie op provocaties aan de grens

Een IDF-tank heeft op woensdag 28 maart twee observatieposten van Hamas in de Gazastrook met granaten beschoten en vernietigd als reactie op een Palestijnse provocatie aan de grens.

Twee Palestijnen naderden de oude grensovergang van Karny in de Strook in en staken daar een structuur in brand. De twee kwamen het Israëlische grondgebied niet binnen, benadrukte de IDF. Het IDF verklaarde dat het “zorgvuldig de pogingen opvolgt [van Palestijnen] die trachten het veiligheidshekken of de veiligheidsinfrastructuur in het gebied te beschadigen of te vernielen.”

Dit laatste incident vond plaats toen de spanningen aan de grens met Gaza hoog opliepen en bijna dagelijks terreurgerelateerde incidenten plaatsvonden. IDF-troepen hebben dinsdag drie Palestijnen gearresteerd die gewapend waren met messen en granaten die vanuit de Gazastrook in Israël zijn geïnfiltreerd.

IDF-tanks bombardeerden en vernietigden twee Hamas observatieposten aan de grens met de Gazastrook op zondagavond als reactie op het zware machinegeweervuur ​​dat Hamas had afgevuurd tijdens militaire manoeuvres in de Strip, die raketalarmen lieten afgaan in het zuiden van het land.

De Israëlische luchtmacht (IAF) nam zaterdagnacht een terreurnest van Hamas onder vuur in een militair kamp in Rafah, Zuid-Gaza, als reactie op een grensoverschrijdende provocatie eerder op de dag.

Vier inwoners van Gaza sneden de afranstering van het veiligheidshekken rondom Gaza door, in een poging een technisch voertuig te beschadigen dat betrokken is bij de bouw van de ondergrondse barrière voor de aanvalstunnels. van Hames en de PIJ. Evenzo waren er verschillende recente pogingen van Gaza-terroristen om explosieven tegen IDF-troepen in het gebied te plaatsen en te laten ontploffen.

Komende vrijdag is Hamas van plan om een ​​massale demonstratie te leiden, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Mars van de Terugkeer‘, aan de grens met Israël, een incident waar Israël bang voor is dat het tot gewonden kan leiden.


Bronnen:

♦ naar een berichtIDF destroys Hamas targets in response to border provocation” van 28 maart 2018 op de site van World Israel News (WIN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.