Terugkeer Mars: Arabieren hebben geen excuses nodig om terreuraanslagen te plegen

Duizenden Gazanen zijn van plan om morgen vrijdag 30 maart naar Israël op te marcheren in wat wordt genoemd de ‘Mars van de Terugkeer’. De propagandastunt is een initiatief van de twee bekendste terreurorganisaties in Gaza, Hamas en Islamitische Jihad. Ook in Ramallah in Judea & Samaria (voorbij de Groene Lijn) plannen de Palestijnen geweld en terreur.

Het belooft alleszins een woelig weekeinde te worden en dat net op de vooravond van de Joodse Pasen (Pesach) die dit jaar wordt gehouden van zaterdag 31 maart t/m zaterdag 7 april 2018. De Pesach wordt traditioneel reeds op vrijdagavond (ook op 30 maart) ingezet met het Sederfeest. Als het maar geen ‘Bloody Pesach‘ (bloedige Pasen) wordt voor de Joden van Israël …

Moslims en of arabieren hebben de nare gewoonte om hun aanslagen te plegen en protesten te plannen op de Joodse feestdagen. Dat is geen toeval. Daarmee wil zij het Jodendom kwetsen tot in het diepste van zijn ziel en zijn bestaan. Tenslotte is de oorlog tegen Israël maar een lapzwans, een voorwendsel, het werkelijke doelwit is het Jodendom an sich knechten of vernietigen. Vraag dat bv. maar aan Ekrima Sabri de imam van de Al Aqsa Moskee in Jeruzalem.

Israël bereidt zich intussen voor op het ernstigste. De legertop van de IDF heeft de Israëliërs, die in het zuiden in de gordel rondom de Gazastrook wonen, geadviseerd om het hele weekeinde door hun wapens te dragen voor het geval Gazaanse Palestijnen toch zouden doordringen tot de Joodse gemeenschappen in het gebied. Gewapende Joodse burgers op Pesach om zich te beschermen tegen boze moslims? Nood breekt wet.

Ook Motti Yogev, een gepensioneerde kolonel van de IDF en tegenwoordig  parlementslid voor de Joods Huispartij en lid van het Comité voor Buitenlandse Zaken en Defensie van de Knesset,  waarschuwde gisteren voor het nakende Palestijnse geweld dat morgen begint na het traditionele islamitische Vrijdaggebed:

“Aan het einde van de week is er de massamars op de grens met Gaza. Er kan een slechte situatie onstaan, vooral als er slachtoffers vallen. We weten allemaal wie er achter deze vrouwen en kinderen [die marcheren] schuilen: terroristische organisaties die hen uithongeren en vervolgens sturen om langs de grensomheining te marcheren.

Ik ben ervan overtuigd dat het defensieapparaat en de IDF zich hierop zullen voorbereiden. We weten dat we ons voorbereiden op nog meer gevoelige data, zoals de Onafhankelijkheidsdag, de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem en de Dag van Jeruzalem. Dit belooft een kritieke tijd van confrontaties te worden, maar de waarheid is dat de Arabieren geen excuses nodig hebben om terroristische aanslagen  uit te voeren.”

Hij voegde eraan toe dat er redenen zijn voor Israël om het voorbeeld van het Congres van de Verenigde Staten te volgen en de overdracht van fondsen naar de Palestijnse Autoriteit te stoppen, die salarissen uitbetaalt aan terroristen en hun families. “Er is absoluut ruimte voor Israël om de middelen die worden overgedragen aan de families van moordenaars te compenseren. De Palestijnen moeten voor zichzelf een beschaafd leiderschap vinden in plaats van een leider van oorlog,” verklaarde Yogev.

Een gedachte over “Terugkeer Mars: Arabieren hebben geen excuses nodig om terreuraanslagen te plegen

  1. Mars van de terugkeer.

    Inderdaad, terugkeer van de regen in de drup en wéér terug in de regen om opnieuw in de drup te belanden etc.etc.etc.etc…..en dit al 70 jaar lang.

    Wanneer zullen deze idioten eindelijk snappen dat ze gebruikt worden als kanonvoer voor het prestige/financiële gewin van hun leiders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.