Het boerenbedrog van Abbas: Een vredesakkoord is niet het einde van de oorlog tegen Israël

Op 17 maart 2014 was Abu Mazen (nom de guerre van PA president Mahmoud Abbas) op bezoek bij president Barack Obama in het kader van het vredesproces. Abbas verwierp de eis van premier Benjamin Netanjahoe dat hij Israël als een Joodse staat zou erkennen.

Hij weigerde ook om af te zien van de Palestijnse eis voor een ‘recht op terugkeer‘ van enkele duizenden autentieke bejaarde Palestijnse vluchtelingen van 1948 plus hun vele miljoenen nakomelingen[!], sinds hun vluchtelingenstatus door de VN erfbaar werd gemaakt.

Wat echter bitter weinig aandacht in de pers heeft gekregen is het feit dat Mahmoud Abbas bovendien weigerde om zich te verbinden tot het maken van het ‘einde van het conflict,’ waarmee een vredesakkoord de beëindiging van verdere Palestijnse eisen van Israël zou inhouden. Een vredesakkoord zou toch naar ieders verwachtingen een einde moeten maken aan de eeuwigdurende Palestijns-Arabische oorlog tegen de Israël, maar daar wil Abbas niet van weten.

Al in 1948 hanteerden de Arabieren naar het Westen toe het woord ‘vrede’. Blijkbaar hebben zoveel decennia – en zoveel oorlogen later ! – de westerlingen nog steeds niet door dat ‘vrede’ in het Arabisch synoniem staat voor Jihad en de eliminatie van de Joodse staat.

De weigering van Abbas om zich te verplichten om na de ondertekening van een vredesakkoord de strijd tegen Israël te staken is een zoveelste indicatie dat wat de Palestijnen betreft, om het even welk vredesakkoord met Israël in wezen voor hen niet bindend is, maar hooguit het einde van een tussenfase is en de strijd onverminderd doorgaat totdat Israël van de kaart is geveegd en de Joden verdreven of geknecht. Hoewel ze dat in het Engels niet met zoveel woorden zullen zeggen.

abbas-peace3


Bronnen:

♦ naar [een artikel] “TV report: Abbas said ‘no’ to Obama on 3 core peace issues” van 23 maart 2014 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Het boerenbedrog van Abbas: Een vredesakkoord is niet het einde van de oorlog tegen Israël

  1. Wat we hier zien is in de eerste plaats Taqqiya, de islamitische misleiding cq het geoorloofde bedrog naar niet islamieten en in de tweede plaats de Hudna, de schijnvrede die maximaal 10 jaar mag duren, of korter als men denkt de ongelovigen te kunnen overwinnen. Vertrouw nooit een Islamiet; hij zal je vroeg of laat bedriegen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat had je anders verwacht van die Palestijnse regering? Een ding kunnen ze;liegen en bedriegen.Ze willen maar één ding; totale vernietiging van Israel. Dat het op hun eigen hoofd zal voltrokken worden. Zodat hun naam niet meer genoemd zal worden.

    Like

Reacties zijn gesloten.