Amerikaanse regering keurt Taylor Force Act goed en plaveit de weg voor minder geld naar PA

De Taylor Force Act, de naam die is gegeven aan een wetgeving die de financiële steun aan de PA vermindert, tenzij het zijn betalingen aan terroristen en hun families beëindigt, werd door het Congres aangenomen en ondertekend door de Amerikaanse president Donald Trump, de afgelopen week.

De nieuwe Wet werd het afgelopen jaar voor het eerst voorgesteld aan het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, waar deze werd goedgekeurd. De afgelopen week stemde de Amerikaanse Senaat eveneens voor aanname van de Wet, waarna de Amerikaanse president het wetsvoorstel ondertekende waarmee de wet in de Verenigde Staten werd omgezet in geschreven wetgeving.

De indiener van het wetsvoorstel, de Amerikaanse senator van de Republikeinse partij Lindsey Graham, was zeer tevreden met de resultaten van de nieuwe wet die hij heeft helpen verwezenlijken. “Dit is een van de belangrijkste wetten waarmee ik te maken heb gehad,” zei Graham.

In een persbericht van afgelopen week zei de senator: “Taylor was een Amerikaanse held die op brute wijze werd vermoord door terroristen. Maar in plaats van deze gruwelijke aanval te veroordelen – en zoveel anderen vinden het leuk – betaalt de Palestijnse Autoriteit monetaire beloningen aan terroristen en hun families. Deze beloningen voor terroristische aanslagen zijn niet in overeenstemming met de Amerikaanse waarden. Ze zijn niet in overeenstemming met fatsoen, en ze zijn zeker inconsistent met vrede.”

In 2016, tijdens de Arabische “Messen Intifada”, viel een Arabische terrorist met een mes op brutale wijze de 29-jarige Taylor Forceaan, een veteraan van het Amerikaanse leger. De verteraan zeeg dood neer, toen hij en zijn vrienden van de universiteit aan het dineren waren in Jaffa, Israël.

“De vieringen zijn begonnen,” zei Stuart Force, de vader van Taylor op een pro-Israël Algemeiner Gala afgelopen jaar. “De familie [van de terrorist] kwalificeerde zich onmiddellijk voor het innen van een maandelijks bedrag van maximaal $ 3.500 van de Palestijnse Autoriteit.”

De tragische dood van Taylor inspireerde burgers en politici om de Taylor Force Act voor te stellen, die vandaag een nieuwe wind weerspiegelt in de Verenigde Staten – een wet zal die de financiering van de PA effectief zal verminderen totdat het zijn financiële steun en prikkels voor terreur beëindigt.

PA-leiders, zoals PA-president Mahmoud Abbas, noemen terroristen en Arabieren die aanvallen uitvoeren op Joden ‘martelaren’ en beloont de terroristen en hun families met een maandelijkse toelage. Deze Arabische ‘martelaren’ -families kunnen maandelijks door de PA een uitkering krijgen van maximaal $ 3.500 – ja – 3.500 Amerikaanse dollars (meer dan 5x het mediane gezinsinkomen in de PA). Volgens recente rapporten besteedt de PA momenteel meer dan $ 300 miljoen aan buitenlandse hulpgeld per jaar aan maandelijkse stipendia – door velen bestempeld als ‘pay to kill’ – voor terroristen en hun families.

In Israel prees de Israëlische premier Benjamin Netanyahu het Amerikaanse besluit. Hij zei: “Ik feliciteer het Amerikaanse Congres en @POTUS Trump voor deze beslissingen. Ik ben er zeker van dat ik dit namens alle Israëlische ministers doe. We danken senator Lindsey Graham, de Amerikaanse president Donald Trump en alle Amerikaanse politici en burgers die hebben doorgezet om de Taylor Force Act te realiseren.”

door Aryeh Tavor


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aryeh Tavor “US Government Approves Taylor Force Act Paving the Way for Reduced Funding to PA” van 27 maart 2018 op de site van Lev Haolam

2 gedachtes over “Amerikaanse regering keurt Taylor Force Act goed en plaveit de weg voor minder geld naar PA

  1. Een goede actie van de VS, want het geld dient meestal voor wapens te komen en niet voor humanitaire hulp !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.