Waar Europa faalt: Israël moet aan de kant van de Koerden staan tegen Turkije

Er zijn tijden dat we ons niet kunnen veroorloven om te zwijgen. Wij die getuige waren van onze eigen volk dat 70 jaar geleden bijna werd uitgeroeid, kennen dat gevoel van een dreigende genocide. Misschien is dit te wijten aan onze collectieve PTSS (posttraumatische stressstoornis) of iets dat ons werd ingeprint sinds onze gedwongen verdrijving uit het Land van Israël door de Romeinen bijna 2000 jaar geleden.

De ‘dwaze man’ in Ankara
President Recip Erdogan van Turkije ziet zichzelf als een soort neo-sultan die klaarstaat om Turkije naar een nieuwe gouden eeuw te leiden. Een deel van deze gouden eeuw is een drang om degenen die Erdogan op zijn weg vindt uit te roeien. Voor Erdogan stelt geen enkele andere groep dan de Koerden Turkije aan de kaak als een autocratische en racistische macht en dit is precies de reden waarom de Turkse strijdkrachten (TAF) er alles op zetten hen uit te roeien waar ze zich ook bevinden.

De succesvolle invasie en defacto-bezetting van afgelopen week door de TAF en hun FSA-bondgenoten op bevel van Ankara vertegenwoordigen het Sudetenland van onze generatie. Sudetenland was Hitler’s eerste stop in het veroveren van een groot deel van Europa en de wereldmachten deden in 1938 niets om hem te stoppen. De vrouw van Erdogan heeft al verklaard dat haar man van plan is om 500.000 Syriërs en andere Arabieren te vestigen in de stad Afrin die eens een Koerdische meerderheid kende. Dit is niet alleen een duidelijk geval van etnische zuivering en willekeurige moord op mannen, vrouwen en kinderen, het is een schending van de Geneefse Conventie.

Erdogan zal niet genoegen nemen met alleen Afrin. Vanwege de onwil van de Verenigde Staten om die ‘dwaze man’ in Ankara te stoppen, is hun verlangen naar meer toegenomen. Erdogan heeft niet alleen beloofd Manbij binnen te gaan, waar de meerderheid van de bevolking in deze stad in Syrië ten oosten van Afrin van Koerdische origine is, hij dreigt zelfs Sinjar in Irak binnen te vallen onder het voorwendsel dat terroristische groepering PKK daar zit.

“We hebben de centrale overheid verteld om het probleem op te lossen. Of abders zullen we Sinjar binnen trekken en de PKK-terroristen ’s nachts wegvagen. Ze vertelden ons dat ze ons informatie zouden geven, maar tot nu toe hebben we geen informatie ontvangen. Als dit proces lang duurt, kan een nieuwe Olive Branch-operatie worden gestart,” benadrukte hij.

Erdogan heeft ook aangegeven dat hij verder naar het zuiden in Syrië zal oprukken. “We hebben onze beslissing genomen en zijn het terrein opgetrokken. In korte tijd zullen we Tal Rifaat controleren en de operatie beëindigen [Olive Branch],” zei Erdogan in Trabzon, volgens het Turkse nieuwscentrum Ahval.

De Turkse strijdkrachten (TAF), die erom bekend staan ​​omwille van hun brutaliteit ten opzichte van niet-Turken, kan niet vertrouwd worden dat ze enkel potentiële terroristen aanvallen. In feite waren veel van de zogenaamde terroristen die Erdogan in Afrin vermoordde vrouwen en kinderen, zoals blijkt uit de talloze video’s en foto’s die vanuit Afrin stad stroomden.

Het is duidelijk dat de VS niet de wil hebben om namens de Koerden in te grijpen. Rusland en Syrië lijken niet te willen worden gehinderd door de drang van Turkije om een ​​nieuw Ottomaans rijk te stichten. Iran is duidelijk dankbaar dat het Turkije is dat de wil heeft om de Koerden definitief uit te schakelen. Er lijkt er slechts een te zijn die genoeg geeft om de groeiende Turkse genocidale dreiging te stoppen.

Dit is waar Israël moet opstaan ​​en het voortouw moeten nemen. Over alle andere zaken in het Midden-Oosten wordt Israël gerespecteerd als een leider. Wij als Joden weten wat het betekent om opgejaagd en vermoord te worden. Het is tijd om te eisen dat de regering in Jeruzalem de banden met Turkije verbreekt als een eerste actie en Erdogan waarschuwt dat er meer zal komen tenzij hij zijn aanvallen op de Koerden stopt.

De IDF moet proberen een manier te vinden om inlichtingen, humanitaire voorzieningen en zelfs militaire uitrusting te leveren aan zowel de Syrische Koerden als de Koerden in Noord-Irak. Het Israëlische leiderschap is gewend om deze missies heimelijk uit te voeren. Het is misschien tijd om de wereld te laten zien wat het betekent om op te staan ​​tegen het kwaad. De Koerden hebben altijd aan de kant van Israël gestaan en zij lijken het enige andere volk in het Midden-Oosten te zijn die echt vooruit denken en in staat zijn om een ​​succesvolle samenleving op te bouwen.

Het is nu de tijd voor Israël om de leiding te nemen.

door David Mark


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Mark “Israel Must Stand With the Kurds Against Turkey” van 26 maart 2018 op de site van Israel Rising

Gerelateerd op deze blog:

♦ Het beschamende westerse verraad jegens de Koerden [lezen]

2 gedachtes over “Waar Europa faalt: Israël moet aan de kant van de Koerden staan tegen Turkije

  1. Ook de Koerden die het Westen hielpen tegen Daesh hebben recht op eigen land of tenminste eigen autonomie en Israel kan hier inderdaad helpen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.