Twee beschuldigd van antisemitische moord op overlevende van de Franse Holocaust

Twee mensen zijn beschuldigd van de moord op een 85-jarige Frans-Joodse overlevende van de Holocaust, die herhaaldelijk werd neergestoken en wiens lichaam vervolgens in brand werd gestoken in een misdaad die wordt behandeld als antisemitisch, vertelde een gerechtelijke bron op dinsdag.

Mireille Knoll (plaatje hierboven), die ontsnapte aan een Jodenrazzia in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd vrijdag dood aangetroffen in haar appartement in het oosten van Parijs door brandweerlieden die waren geroepen om een ​​brand te blussen.

Uit een autopsie bleek dat ze 11 keer was gestoken voordat het appartement in brand werd gestoken. Op maandag zeiden onderzoekers dat ze geloofden dat het misdrijf te maken had met haar religie nadat ze aanvankelijk hadden gezegd dat ze ‘geen enkele hypothese uitsluiten’.

Een van de verdachten is een moslim-buurman in de twintig die ze goed kende en die haar die dag had bezocht, vertelde de zoon van Knoll  die verder anoniem wilde blijven, aan het AFP. Een politiebron zei dat de verdachte eerder veroordeeld was voor verkrachting en aanranding. De tweede verdachte, 21 jaar oud, heeft een geschiedenis van gewelddadige overvallen. Hij was in het flatgebouw op de dag van de dood van Knoll en zijn naam werd aan de politie gegeven door de eerste verdachte, zei een politie-bron.

De dood van de vrouw die door buren wordt beschreven als erg rustig en die de Joodse gemeenschap heeft geschokt, komt een jaar nadat Sarah Halimi, een orthodox-Joodse vrouw van 65 jaar oud, op 4 april 2017 werd afgeslagen en uit het raam van haar flat in Parijs werd gegooid door een buurman die ‘Allahu Akhbar’ krijste.

De moord opende opnieuw het debat over antisemitisme in volksdistricten in Frankrijk, waar Joden in toenemande mate het slachtoffer zijn geworden van verschillende jihadistische aanvallen in de afgelopen jaren.

Reagerend op Twitter veroordeelde president Emmanuel Macron de ‘vreselijke’ moord en herhaalde hij zijn vastberadenheid in de strijd tegen het antisemitisme.

Knoll slaagde erin te ontkomen aan de beruchte razzia van 1942, toen meer dan 13.000 Joden in Parijs werden opgepakt door met haar moeder naar Portugal te vluchten toen ze tien jaar oud was. Na de oorlog keerde ze terug naar de Franse hoofdstad en trouwde met een overlevende van de holocaust, die in de vroege jaren 2000 stierf.


Bronnen:

♦ met dank aan Michelle W. voor de hint

♦ naar een berichtTwo charged with anti-Semitic murder of French Holocaust survivor” van 27 maart 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar naar een artikelLe cauchemar continue pour les Francais Juifs: MIREILLE K, 85 ANS, RESCAPÉE DE LA RAFLE DU VEL’ D’HIV, POIGNARDEE ET BRÛLÉE EN PLEIN PARIS” van 25 maart 2018 op de site van BNVCA

 

4 gedachtes over “Twee beschuldigd van antisemitische moord op overlevende van de Franse Holocaust

 1. Blijkt dat deze mevrouw haar moordenaars al sinds hun kindheid kende en bewijst maar weer dat vele volgers van de Religie der Vrede absoluut niet te vertrouwen zijn.

  Probleem is deze te herkennen en tot dan is iedereen uit deze ‘vredelievende’ groep een suspect.

  Het is werkelijk te schandalig voor woorden dat in een zogenaamd beschaafd land als Frankrijk zo een barbaarsheid stééds opnieuw kan plaatsvinden.

  Opsluiten en sleutels in de Seine.

  Like

 2. Like

 3. Ze is een overlevende van de gruwel in de tweede wereldoorlog, en dan wordt ze nog vermoord op die leeftijd door een radicale moslim, nogmaals islam staat gelijk aan Neo-Nazi praktijken!

  Like

Reacties zijn gesloten.