Meer Joodse gezinnen vestigen zich in Hebron nabij Grot van de Patriarchen

De Joodse gemeenschap in Hebron heeft nog twee gebouwen nabij de Grot van de Patriarchen aangekocht, volgens leden van de beweging ‘Harevei Makom Eilah’.

Plaatje hierboven: Parlementslid Avi Dichter (midden) van de Likoed Partij aan het Mackhpela gebouw in Hebron in Judea, gekend als het Graf van de Aartsvaders  en of Grot van de Patriarchen van het volk van Israël [beeldbron: Aruz-7]

Vijftien Joodse gezinnen trokken naar de twee gebouwen, die ‘Beit Rachel’ en Beit Leah’ genoemd werden naar twee van de Bijbelse matriarchen waarvan de resten vlakbij liggen te rusten. De families zeggen dat ze de gebouwen hebben gekocht met de goedkeuring van de burgerlijke administratie, volgens Ynet.

Een woordvoerder van de families zei op maandagavond:

“Met deze ingang mogen we doorgaan met de verdienste om het gebod van de Torah te vervullen om op het pad van onze Vader Abraham te wandelen in het uitvoeren van de verlossing van het Land van Israël. Op Pesach, 50 jaar geleden, maakten rabbijn Levinger en zijn vrienden rabbijn Druckman en rabbijn Waldman bekend dat het volk van Israël voor altijd was teruggekeerd naar de stad van onze voorouders.

Op deze dag keren we terug en versterken we hun oproep: Am Yisrael Chai!

Met onze toegang vandaag tot Beit Rachel en Beit Leah, zeggen we tegen Moeder Rachel, houd je stem in van het wenen en je ogen van tranen, want er is beloning voor je daden en je kinderen keren terug naar hun grenzen. We zullen het verdienen om de terugkeer van Zion en de terugkeer van het volk van Israël naar alle geografische regio’s in het land Israël te zien.”

Beit Leah in Hebron, Judea [beeldbron: Arutz-7]

Avi Dichter in Hebron
Voorzitter in de Knesset van de commissies Buitenlandse Zaken en Defensie, parlementslid Avi Dichter (Likoed partij) toerde doorheen Kiryat Arba en Hebron en bad in het Graf van de Patriarchen. Dichter, een voormalig hoofd van de Shin Bet viligheidsdienst, bezocht samen met raadshoofd Malachi Levinger het beveiligingscentrum van de gemeente en ontmoette soldaten en commandanten in het gebied.

Dichter beschreef zijn gevoelens:

“Wanneer u de geschiedenis van 3500 jaar aanraakt, wanneer je naar het graf van onze voorvaderen Abraham, Isaac en Jacob en hun vrouwen komt, heb je echt het gevoel dat je de diepste wortels bereikt die je je maar kunt voorstellen. Wij zijn hier omdat dit het Land van Israël is, de erfenis van onze voorvaderen, en wanneer we in Hebron, de Grot van de Patriarchen, de graven van onze voorouders, bereiken, begrijpen we waar we vandaan kwamen en we weten heel goed waar we naartoe gaan.”


Bronnen:

♦ naar een bericht van Hana Levi Julian “Jews in Hebron Move into Beit Rachel & Beit Leah, Near Cave of the Patriarchs” van 26 maart 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een bericht van Mordechai Sones “Dichter in Hevron: ‘This is the inheritance of our forefathers’” van 26 maart 2018 op de site van Arutz Sheva