Het normaliseren van de betrekkingen met Israël is ‘tegen de islam’

De Raad van Religieuze Geleerden en Docenten in Beit Al-Mukdas (= Arabisch voor ‘Heilige Stad’) in Jeruzalem waarschuwde tegen het normaliseren van de betrekkingen met de ‘bezetting’.

De Raad staat onder leiding van sjeik Ekrima Sabri, die ook als imam fungeert in de Al-Aqsa-moskee. Benoemd door terrorist Yasser Arafat, legitimeerde Sabri zelfmoordaanslagen en aanvallen op burgers tijdens de Tweede Intifada (lees zijn bio verder onderaan).

In een verklaring zei de raad dat “normalisatie met Israël afwijkt van de Arabische en islamitische norm” en wordt beschouwd als ‘loyaliteit aan de bezetting’. Ze zeiden ook dat ‘Palestina’ altijd de indringers heeft uitgespuugd, net zoals een gezond lichaam een ​​ziekte afstoot.

De oplossing voor de bezetting, zeiden ze, is om het te verwijderen van het gezegende en heilige land. Elke vorm van normalisatie met Israël is volgens de Sharia-wetgeving verboden en iedereen die enige genormaliseerde relatie met Israël heeft, wordt als een zondaar beschouwd.

Imam Ikrima Sabri, de haatzaaier van Jeruzalem
Sabri heeft in het verleden bij herhaling Israël gewaarschuwd omtrent Al-Aqsa. In 2014 verklaarde hij dat Al-Aqsa een “rode lijn” is voor de Arabieren en voegde eraan toe: “We zullen zelfs niet één enkel korrel aarde opgeven (aan de Al-Aqsa-moskee), omdat de Joden daar geen band mee hebben.” Sabri verwees vorig jaar op de vraag naar Joods gebed op de Tempelberg, zeggende dat dit “onaanvaardbaar” is. “De Al-Aqsa moskee zal niet worden overgeleverd aan gesjacher en onderhandelingen, en we zullen zelfs geen korrel aarde opgeven,” verklaarde hij.

In zijn wekelijkse sermoen van vrijdag 13 oktober 2017 zei imam Sabri dat de moskee en islamitische sites in Jeruzalem nog steeds gevaar lopen. “De bezetting streeft ernaar om opnieuw en op een andere manier haar soevereiniteit op te leggen door middel van een beslissing van de Zionistische rechtbank om de controle over Al-Aqsa te bewerkstelligen,” aldus Sabri.

Sabri herhaalde een fatwa die hij had uitgevaardigd, zeggende dat “de islam het gebruik verbiedt van het officiële Israëlische curriculum dat in de scholen in Jeruzalem wordt onderricht, omdat deze leerboeken in strijd zijn met islam en islamitische waarden. Iedereen die lesgeeft, studeert of zijn kinderen naar een school stuurt waar deze curricula worden aangeleerd, is een zondaar,”  verklaarde hij.

Ikrima Sabri (Ekrima Sa’id Sabri) was de Palestijnse Grootmoeftie van Jeruzalem en ‘Palestina’ van oktober 1994 tot juli 2006. In 1994 werd hij door aartsterrorist Yasser Arafat tot de moefti van Jeruzalem benoemd. De extremistische Ikrima Sabri was een strijdlustige islamitische geestelijke die zich verzette tegen een Joodse staat op islamitische gronden. Zijn primaire retoriek en prediking gingen steevast het afzweren van elke Joodse aanspraak op Jeruzalem en de Tempelberg vooraf.

Grootmoefti Ikrima Sabri was bijzonder omstreden doordat hij meerdere malen openlijk de Jihad verheerlijkte, opgeroepen heeft tot geweld tegen de Verenigde Staten en de vernietiging van de staat Israël en de verdrijving van alle Joden predikte. “O Allah, vernietig Amerika zoals het wordt gecontroleerd door Zionistische Joden… Allah zal in naam van zijn Profeet, de kolonialisten wraken, die de nakomelingen zijn van apen en varkens,” zei Sabri op de radiozender Voice of Palestine (van Al Fatah) op 11 juli 1997.

Imam van de Al Aqsa Moskee, Ikrima Sabri:

“Nooit een Joods Jeruzalem! Geen enkele steen van de westelijke muur heeft verband met de Hebreeuwse geschiedenis… Er bestaat niet de minste aanwijzing voor het bestaan in het verleden van een Joodse tempel op deze plek. In de hele stad ligt er geen enkele steen die verband heeft met de Joodse geschiedenis… De Tempelberg heeft daar nooit gestaan… Er niet het minste bewijs dat dit kan aantonen. We erkennen nooit dat de Joden recht hebben op de muur noch op één centimeter van het heiligdom… De Joden staan te trappelen om onze moskee over te nemen… Als ze dat ooit willen proberen zal dat het einde van Israël betekenen!”

Sabri werd in 2006 in zijn functie ontslagen door president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, omdat die vond dat Sabri zich teveel met de Palestijnse politiek bemoeide. Abbas verving hem in juli 2006 door Muhammad Ahmad Hussein, waarvan verwacht werd dat hij zich meer gematigder zou opstellen. Echter, kort na zijn benoeming ontpopte de kersverse Grootmoefti zich eveneens als virulent haatprediker en notoire Jodenhater. Hij legde ondermeer verklaringen af waarin hij suggereerde dat zelfmoordaanslagen voor de Palestijnen een aanvaardbare tactiek zijn om tegen Israël te gebruiken.


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “Luid & duidelijk!

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Normalizing ties with Israel is ‘against Islam’” van 26 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

Gerelateerd op deze blog:

♦ Palestijnse Autoriteit: ‘Geen normalisering van de relaties tussen Palestijnen en Israëliërs’ [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.