Waarom rechtvaardigt Zweden het betalen van Palestijnse terroristen?

Heeft u ooit een nieuwsbericht gelezen over een Palestijnse Arabier die van de honger is omgekomen? Eentje misschien? Natuurlijk niet, omdat het nooit gebeurt. Toch beweert de minister van Buitenlandse Zaken van Zweden thans dat de Palestijnse Autoriteit (PA) salarissen moet uitbetalen aan terroristen en hun families omdat ze anders “verhongeren”.

Plaatje hierboven: Palestijnse terroristen van de Al Quds Brigades, de moordbrigade van Islamitische Jihad (PIJ) [beeldbron]

Zweden, dat op 30 oktober 2014 het eerste land was in de Europese Unie dat de door de Palestijnse Autoriteit bezette gebieden in Judea & Samaria als de ‘Palestijnse staat’ erkende, heeft de Palestijnen sinds 1993 meer dan 700 miljoen dollar aan hulp geschonken. De Zweden zijn nu bezig met het uitdelen van een nieuw vijfjaarlijks subsidiepakket ter waarde van $ 183 miljoen  aan de Palestijnse regering.

In een interview door de Zweedse Joodse krant Judisk Krönika (Joodse Kroniek) op 19 maart 2018, werd de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, gevraagd hoe zij het vond dat Zweedse belastingdollars bijdroegen aan het beleid van de PA om salarissen te verstrekken aan gevangen terroristen en de families van dode terroristen.

De minister van Buitenlandse Zaken kromp ineen. “Moeten mensen verhongeren of wat? Wat moeten deze families doen als ze geen geld ontvangen?”, antwoordde ze, volgens een vertaling van de in Zweden geboren journaliste Annika Hernroth-Rothstein.

Dat is een interessante propaganda-tactiek. Stel je voor dat wat je tegenstander verdedigt zal resulteren in de dood van onschuldige mensen. Dat brengt iedereen die het niet met u eens is in diskrediet. Immers, iedereen die kleine kinderen wil ziensterven van de honger  – om het even van welke achtergrond of nationaliteit ook – is zeker een slecht persoon, die moet worden genegeerd.

We horen soortgelijke demagogie wanneer Palestijnse voorstanders willen dat Israël toestaat dat alle goederen Gaza binnenkomen. Op dit moment voorkomt Israël dat de Gazastrook wapens en goederen voor tweeërlei gebruik importeert, zoals beton. Zelfs Dennis Ross, de vredestichter van het Amerikaanse Mideast, heeft toegegeven dat het toelaten van beton in Gaza een vergissing is, omdat het Hamas-regime het gebruikt om smokkel- en aanvalstunnels te bouwen in plaats van huizen voor de Palestijnen.

Hamas’ westerse apologeten beweren vaak dat Palestijnse kinderen in Gaza verhongeren vanwege de ijskoude blokkade van Israël. In werkelijkheid is de enige reden waarom ze niet genoeg eten is omdat hun normale dieet bestaat uit handgranaten en automatische geweren.

U kunt er zeker van zijn dat zelfs als een enkele Palestijnse Arabier ooit aan hongerdood zou sterven, het weken lang op de voorpagina’s over de hele wereld zou staan. Maar u heeft er nooit van gehoord omdat het ook nog nooit is gebeurd.

Weet u welk percentage van de Palestijnse kinderen in Gaza ondervoed is? Niet uitgehongerd maar gewoon ondervoed? UNICEF heeft 7.969 Gaza-kinderen gescreend op ondervoeding-gerelateerde aandoeningen in 2016. Het bleek dat in totaal 489 kinderen ondervoed waren. Dat is 6 procent.

Wallström kan dat cijfer aantal binnen de twee minuten verkrijgen. Toch geeft ze er de voorkeur aan om ten onrechte te suggereren dat grote aantallen kinderen op het punt staan ​​’uitgehongerd’ te worden en dood neer te vallen als de PA hen geen financiële beloningen geeft voor de moorddadige aanvallen uitgevoerd door hun gevangengenomen of overleden ouders.

En voor het geval u zich afvraagt ​​hoe de Palestijnse ondervoedingsgraad van 6 procent zich verhoudt tot een vergelijkbaar percentage in de Verenigde Staten, merk dan op dat volgens de Amerikaanse organisatie ‘Feeding America‘ ​​één op de zes (16,7 procent) Amerikaanse kinderen “niet weet wanneer hun volgende maaltijd zal zijn.” Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw leeft 16,6 procent van de Amerikaanse huishoudens met kinderen jonger dan 6 jaar met ‘voedselonzekerheid’, die wordt gedefinieerd als “onzeker of ze genoeg voedsel hebben of niet kunnen verwerven om aan hun behoeften te voldoen.”

Een paar dagen na het interview met Wallström kwam het bij iemand in haar perskantoor ter sprake dat de opmerkingen van de minister misschien minder dan plausibel klinken. Dus stuurden ze een “verduidelijking” naar de interviewer en benadrukten ze dat de hulp van Zweden aan de PA niet rechtstreeks in de zakken van gevangengenomen terroristen of hun families terechtkomt. Dat is nog maar eens een goedkope truc. Buitenlandse hulp is duidelijk fungibel. De royale hulp van Zweden aan de PA maakt andere fondsen vrij om terrorisme te belonen.

Als de Zweden zich echt zorgen maken over de kwaliteit van de voeding van de families van gevangengenomen of overleden terroristen, waarom sturen ze dan geen voedsel naar hen? In plaats van het geld naar de PA te sturen – waarvan de beruchte corrupte leiders routinematig middelen doorsluizen die bedoeld waren voor humanitaire doeleinden – konden de Zweden de voedselpakketten rechtstreeks aan de behoeftige families sturen.

Dit gezegd zijnde, moeten de families van terroristen niet snel rekenen op het ontvangen van pakketten Zweedse vleesballetjes. Ambtenaren in het Noordse land geven niet echt om het welzijn van individuele Palestijnen. Ze spuien alleen deze onzin over ‘uitgehongerde’ kinderen wanneer ze Israël willen bashen of de PA willen beschermen tegen kritiek. Het is slechts een retorisch wapen in de eindeloze internationale campagne van intimidatie tegen de Joodse staat.

door Stephen M. Flatow


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “De valse claims van de Zweedse minister van BZ.” 

♦ naar een artikel van Stephen M. Flatow “Swedish meatballs for Palestinian terrorists” van 22 maart 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)