NGO’s misbruiken ‘kinderrechten’ om Israël te beschadigen

New Israel Fund-organisaties zetten hun werkzaamheden op meerdere fronten voort tegen de staat Israël. Een paar dagen geleden hadden we een nieuw rapport van B’Tselem getiteld ‘Minderjarigen in gevaar: schending van de rechten van Palestijnse minderjarigen door de militaire rechtbanken van Israël‘, dat het Israëlische leger en het rechtsstelsel beschuldigt voor het schaden van rechten van Palestijnse Arabische kinderen.

Plaatje hierboven: Nabi Saleh nabij Ramallah in Judea, 23 december 2011. Palestijnse stenengooier met een T-shirt van VN-organisatie UNICEF poseert hoe je Joodse kinderen in Israël van de weg moet kegelen [beeldbron]

Zoals NGO Monitor terecht opmerktte:

“Het rapport van B’Tselem werd gefinancierd door UNICEF en maakt deel uit van een bredere campagne voor politieke belangenbehartiging om de IDF valselijk te beschuldigen van het schenden van de rechten van Palestijnse minderjarigen, met het doel sancties tegen Israël op te leggen.

B’Tselem hergebruikt beschuldigingen van NGO’s zoals Defence for Children International-Palestine die banden hebben met de terroristische organisatie ‘Volksfront voor de Bevrijding van Palestina’ (PFLP), die als zodanig werd opgelijst door de VS, de EU, Canada en Israël.

Anders dan een aanhangsel van vier anekdotische getuigenissen, draagt ​​B’Tselem niets wezenlijks bij dat nog niet eerder is gepubliceerd. De analyses van NGO Monitor van de eerdere rapporten die B’Tselem gebruikte, tonen aan dat ze vol zitten met talloze valse en misleidende beweringen over de IDF en Israëlische militaire rechtbanken en herhaalt beschuldigingen zonder verificatie of zinvolle statistische analyse.

De timing van de release van het rapport valt samen met de viering van Ahmed Tamimi van B’Tselem en andere ngo’s, en reflecteert hoe de NGO’s de rechten van kinderen gebruiken om Israël te demoniseren in plaats van kinderen te beschermen.”

Zoals Noah Pollak eerder schreef, is B’Tselem echt toegewijd aan…

“… het delegitimiseren van Israël en zijn bestaan ​​als een Joodse staat. B’Tselem is slechts één speler, zij het een leidende speler, in een politieke beweging die zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld en die de legitimiteit van de betreffende Joodse staat probeert in vraag te stellen. Het wordt vergezeld door tientallen andere groepen in Israël en in het buitenland die opereren onder het voorwendsel van het bevorderen van mensenrechten en het maatschappelijk middenveld.”

Het New Israel Fund is een belangrijke financier van B’Tselem en men kan zich alleen afvragen of Amerikaanse Joden zoals David Myers van het Centrum voor Joodse Geschiedenis, en organisaties zoals de Jim Joseph Foundation, de Leichtag Foundation, de Lopatin Family Foundation, het Joodse Communaal Fonds en anderen, per se projecten moeten financieren die Israël fundamenteel schaden.

door Ronn Torossian


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ronn Torossian “NGOs use ‘children’s rights’ to harm Israel” van 25 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.