Familiale problemen? Drankprobleem? Geen nood: vermoordt een Jood en alle zorgen zijn zo voorbij

De Israëlhaters en -bashers willen dat iedereen zou geloven dat Palestijns terrorisme in feite ‘legitiem verzet’ is, een natuurlijk antwoord op de ‘bezetting’. Volgens hen is dit geen religieus conflict, maar territoriaal; we zijn het doelwit omdat we bezetters zijn en niet omdat we Joden zijn. He he …

Edoch, deze terrorist heeft kennelijk die memo niet ontvangen, getuige het volgende bericht:

Een Israëlische vrouw die zondag voor de rechtbank werd geconfronteerd met een Palestijn die had toegegeven haar met een mes te hebben gestoken, in een geval die de mix suggereerde van politieke en persoonlijke motieven die aan de basis kunnen ligen van dergelijke aanslagen.

Malek Saada, een 20-jarige uit afkomstig uit Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever), werkte illegaal als bakker in Lod, een gemengde Joods-Arabische stad ten zuiden van Tel Aviv, toen hij een jaar geleden Revital Danino buiten haar woning aanviel, haar matig verwondde en vervolgens de benen nam.

Gevangen door de Israëlische politie, toonden rechtsverslagen aan, dat Saada de aanslag bekende en zei dat hij zichzelf van tevoren had ‘gezuiverd’ in een moskee en zich vervolgens op Danino had gericht omdat ze een religieus Joods gewaad droeg.

“(De aanslag) was beslist nationalistisch van aard,” vertelde Saada’s advocaat, Alaa Tellawi, aan Reuters, waarbij hij herhaalde wat hij vanaf het begin beschreef als de positie van zijn cliënt. Getuigend bij de opening van Saada’s rechtszaak, bracht Danino, een 45-jarige directrice van een school, nog een mogelijke factor bij de aanslag naar voren: dronkenschap.

“Toen hij dicht bij me was, stonk hij naar de alcohol, maar zijn gedrag was zeer bepalend,” vertelde ze de drie juryleden, terwijl Saada onbewogen in het beklaagdenbankje zat te suffen. Ambtenaren aan beide kanten zeiden dat een golf van Palestijnse straataanslagen die in 2015 begon, voortkwam uit een volatiele combinatie van enerzijds politieke spanningen in het conflict met Israël en anderzijds persoonlijke problemen van sommige van de aanslagers.

“Hij had een moord in zijn ogen,” zei Danino, kortademig, haar gezicht bloosde. “Ik kroop instinctief in elkaar en voelde zijn mes uit mijn nek glijden en verder naar beneden, naar waar ik werd neergestoken. Ik duwde hem met een elleboog en blijkbaar liet hij het mes vallen en rende weg,” voegde ze eraan toe, een trui omhoog houdend, geperforeerd tussen de schouders, die ze de avond van de aanslag had gedragen.

Saada heeft de rechtbank niet aangesproken. Tellawi zei dat zijn cliënt de gebeurtenissen beschreven in de aanklacht niet betwistte, maar de advocaat suggereerde ook dat hoewel Saada een politiek motief had, persoonlijke emoties verbonden met zijn conservatieve islamitische achtergrond ook in het spel kwamen.

Dit is een jonge man die, terwijl hij in Lod was, alcohol dronk, gedrag waar zijn vader over hoorde. Toen hij zijn vader vroeg om te regelen dat hij zou trouwen met de vrouw van wie hij hield, weigerde zijn vader,” vertelde Tellawi aan Reuters. “Dat bracht mijn cliënt ertoe op een dag wakker te worden en te zeggen: ‘Ik heb het met dit leven wel gehad’ en een Jood te vinden om aan te vallen.”

Met andere woorden, een Palestijn die genoeg had van het leven vanwege familieproblemen, besloot om een ​​Jood te vermoorden, maar pas nadat hij zichzelf in een moskee had gezuiverd. Ik vermoed dat dit het gevolg was van het opgroeien met het religieuze idee dat het vermoorden van Joden je naar het Paradijs brengt. Merk ook op hoe hij in feite een baan in Israël had.

Dit soort zaken komt veel vaker voor dan de Israëlhaters je willen laten geloven.

door Aussie Dave


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aussie Dave “To Kill A Jew” van 25 maart 2018 op de site van IsraellyCool

♦ naar een artikelIn Israeli court, a woman confronts Palestinian who stabbed her” van 25 maart 2018 op de site van Channel News Asia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.