MEF verwelkomt Trump’s potentiële hervormingen van de UNRWA

Het Midden-Oostenforum verwelkomt berichten dat de Trump-regering “de speciale status van UNRWA voor” Palestijnse vluchtelingen” zou kunnen afkeuren” en alle financiering door de Amerikaanse overheid van de groep opschort.

Het Forum streeft er reeds lang naar om een einde te maken aan de erkenning door de VS van Palestijnse nep-vluchtelingen die nooit in het hedendaagse Israël hebben geleefd en daarmee een bron van irredentisme en terrorisme zouden wegnemen.

“Zolang het Palestijnse Hulpagentschap van de Verenigde Naties [UNRWA] ‘vluchtelingen’ aan de lopende band blijft fabriceren en een slachtoffermentaliteit promoot, wordt het conflict in stand gehouden”, zei directeur van het Forum Gregg Roman. “Mochten deze berichten [van het Trump kabinet] waar ziijn, dan zou het een belangrijke stap in de richting van vrede zijn.”

“De Amerikaanse belastingbetaler is de grootste donor van UNRWA en betaalde alleen al in 2016 $ 370 miljoen”, zegt forumvoorzitter Daniel Pipes. “Deze fondsen ondersteunen gewelddadige aanvallen op Joden, moedigen corruptie aan en vertragen het einde van het Arabisch-Israëlische conflict. Het Forum moedigt president Trump om [de scheefgegroeide situatie] kordaat te bestrijden en orde te scheppen in de [Palestijnse] schurkenstaat.”

Deze mogelijke acties sluiten aan met het Israël Victory Project van het Forum, waarin wordt opgeroepen tot uitstel van de diplomatie totdat de Palestijnen hun inspanningen opgeven om de Joodse staat te elimineren. Volgens The Guardian, Al-Monitor en NPR heeft president Trump het idee van het forum overgenomen toen hij Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël en opdracht gaf om de ambassade naar Jeruzalem te verhuizen.

Daniel Pipes zei over de absurde status van Palestijnse nep-vluchtelingen:

“UNRWA bestendigt en breidt de bevolking van ‘Palestijnse vluchtelingen’ uit op drie unieke, zelfs bizarre manieren: toestemmen dat deze status zonder limiet van generatie op generatie wordt overgedragen; behoud van de status nadat vluchtelingen een nationaliteit hebben verkregen (zoals de Jordaanse); en het toewijzen van de status aan inwoners van de Westelijke Jordaanoever en Gaza, die in het vermeende Palestijnse vaderland wonen. Dankzij deze trucs kon UNRWA kunstmatig de vluchtelingenpopulatie uitbreiden van 600.000 in 1949 naar 5,3 miljoen nu; echter, een nauwkeurige telling van echte vluchtelingen die thans nog in leven zijn, wordt geraamd op ca. 20.000.”


Bronnen:

♦ naar een artikelMEF Welcomes Trump’s Potential UNRWA Reforms” van 31 januari 2018 op de site van het Middle East Forum

♦ naar een artikel van Daniel Pipes “99 Percent of ‘Palestine Refugees’ Are Fake” van 10 januari 2018 op de site van The Washington Times

Een gedachte over “MEF verwelkomt Trump’s potentiële hervormingen van de UNRWA

  1. Laten we hopen dat dit het begin van het einde is van deze nep organisatie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.