Wanneer Palestijnen andere Palestijnen folteren, zwijgen de internationale media en NGO’s

Het echte verhaal gaat nu niet meer over wat de buitenlandse correspondenten melden met betrekking tot het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het gaat veeleer om wat ze niét rapporteren.

Feit is dat wanneer geen Jood noch Israëliër van ver of dichtbij betrokken is bij schending van mensenrechten in de Palestijnse Gebieden (Gaza en Judea & Samaria) gepleegd door andere Palestijnen, het voor de internationale media totaal geen nieuwswaarde heeft. 

Lokale Palestijnse ‘fixers’ willen niet dat buitenlandse correspondenten berichten over de ongebreidelde misstanden die plaatsvinden aan de Palestijnse kant. Deze ‘fixers’ zien zichzelf als loyale soldaten die hun mensen en hun zaak dienen. Ze beschouwen zichzelf als woordvoerders voor Palestijnse leiders en instellingen en zouden met afschuw vervuild zijn bij het idee om de vuile was in de open lucht uit te hangen.

Waarom is dit nu relevant? Omdat het altijd nodig is om lezers eraan te herinneren hoe de buitenlandse media ‘vele’ verhalen over het Israëlisch-Palestijnse conflict ‘missen’. Het echte verhaal gaat nu niet meer over wat de buitenlandse correspondenten melden. Het gaat veeleer om wat ze niét rapporteren.

Neem nu bijvoorbeeld het laatste rapport dat is gepubliceerd door de Palestijnse Onafhankelijke Commissie voor de Mensenrechten (ICHR), wiens taken en verantwoordelijkheden zijn om te “zorgen voor follow-up en zorgen voor verschillende Palestijnse wetten, verordeningen en voorschriften en of het werk van verschillende afdelingen, agentschappen en instellingen van de Palestijnen voldoet aan de eisen voor het waarborgen van mensenrechten.”

In haar rapport, dat tot dusverre niet de minste interesse krijgt noch van de buitenlandse media noch van de internationale mensenrechtenorganisaties, verklaart het ICHR dat het klachten van marteling en mishandeling heeft ontvangen van 46 Palestijnen die door de Palestijnse Autoriteit en Hamas werden vastgehouden en dat alleen al tijdens de maand februari 2018.

Meer dan de helft van de klachten, 27 in aantal, komt van Palestijnen die door de Palestijnse Autoriteit zijn gearresteerd, terwijl 19 afkomstig zijn van Palestijnen die onder Hamas in de Gazastrook wonen.

Als zo’n rapport van foltering was gepubliceerd door de Israëlische linkse groep B’Tselem, zou het de aandacht van de internationale gemeenschap hebben gewonnen. Waarom? Omdat de groep alleen gefixeerd lijkt op Israëlische schendingen, terwijl ze rigoureus voorbijgaat aan wat er gebeurt in door de Palestijnen gecontroleerde detentiecentra op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Beide Palestijnse dictaturen, de Palestijnse Autoriteit en Hamas, hebben daarom niets om zich zorgen over te maken; ze kunnen hun werk  gewoon verder zetten met hun eigen mensen te martelen en illegaal vast te houden. Er is toch niemand die toekijkt.

Brute pech dus, voor al die Palestijnse slachtoffers van eigen Palestijnse terreur die ‘verzuimd’ hebben om Joden of Israëliërs te betrekken in hun daden (sic).

door Bassam Tawil


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh ingekort artikel van Bassam TawilPalestinians Tortured; Media Silent” van 23 maart 2018 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Wanneer Palestijnen andere Palestijnen folteren, zwijgen de internationale media en NGO’s

  1. Journalisten zijn partij geworden in het conflict en hebben dus hun beroep van neutrale rapporteur van feiten totaal ondermijnd.

    Probleem is dat ze hier niemand mee hebben geholpen, integendeel.

    Net als de UN & haar vennoten, de EU & haar leden hebben de journalisten zichzelf totaal uit hun eigen scenario geschreven.

    Like

  2. Wanneer een Palestijn zich zou bekeren tot christen of het Judaïsme dan is zijn leven niet veilig meer en wordt hij of zij uit de familieband gezet. Wanneer er ook maar een vermoeden is dat een Palestijn voor Israel zou spioneren dan is folteren en misschien zijn dood een feit, onder de islam bestaat geen vrijheid van godsdienst!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.