‘Vrede’ in het Midden-Oosten? Niet met zo’n geschiedenis …

De kans is veel groter om Marsbewoners te vinden die Engels willen leren, dan de mogelijkheid op een duurzame vrede tussen Israël en zijn vijanden.

Plaatje hierboven: Bekende slogan van de Palestijnen en hun miljoenen aanhangers in de wereld. Palestijnen willen geen eigen staat ‘naast Israël voor twee volkeren’ maar willen – met de steun van het Westen – de Joodse staat compleet vervangen door een islamitisch kalifaat zonder Joden. [beeldbron: Quora]

Om het even wie die beweert dat er ooit vrede kan komen, denkt in science-fiction. De belangrijkste verenigende ideologie tussen de Arabische landen rond de staat Israël en degenen die nog verder weg liggen, is onze vernietiging.

Ze zijn er zelfs niet verlegen om. En deze anti-Israël haat / ideologie begeestert de hele wereld.

Zelfs in de Verenigde Staten zijn er periodiek zogeheten ‘pro-Palestijnse’ manifestaties zoals hier in New Haven (VS) op 19 juli 2014 waarvan het thema was: “Van de rivier [de Jordaan] tot aan de [Middellandse] Zee, zal Palestina vrij zijn“:

U hoeft niet eens een raketgeleerde te zijn, of een doctor in de geografie om te weten dat zo’n land de totale vernietiging van de staat Israël zou betekenen, G’d verhoede het. Er is geen plaats voor een Joodse staat of zelfs Joden in hun droomwereld. Helaas hebben de internationale lniks-liberalen, waaronder de Amerikaanse Democratische Partij, deze zeer on-liberale zaak aangenomen, die anti-Joodse apartheid en nazi-achtige wetten ondersteunt.

Nooit in de geschiedenis van de wereld is er een land of een volk geweest met de naam ‘Palestina’. Het was een naam op kaarten waarop antisemieten het Joodse Judea wilden vervangen door iets anders. Het concept van een ‘Arabisch Palestina’ werd uitgevonden om een ​​Joodse staat te belemmeren / te belemmeren, aan welke Groot-Brittannië het mandaat was verleend door de Volkenbond.

Groot-Brittannië sneed het grote gebied ten oosten van de rivier de Jordaan af en importeerde de Hasjemitische Stam om het te regeren. Dat was de uitvinding van Jordanië en het nieuw gemuntte ‘Hasjemitische koninkrijk’. Om het correct uit te drukken: de Hasjemieten bezetten de oostelijke oever van de rivier de Jordaan.

Na de uitvinding van Jordanië werd verwacht dat Groot-Brittannië een Joodse staat zou faciliteren in de overige gebieden, maar dat deden ze niet. In plaats daarvan steunden zij de Arabische terreur tegen de Joden, die het druk hadden met wonen, bouwen en het land te bewerken. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de Verenigde Naties met een ‘plan’ om een ​​volledig onverdedigbare Joodse staat toe te wijzen, omringd door een Arabisch volk dat ‘Palestijns’ zou worden genoemd.

Dan na de Verklaring van de Staat Israël in mei 1948, vielen goed bewapende Arabieren de Joden aan, maar op miraculeuze wijze overleefde niet alleen de Staat Israël, maar de grenzen werden lichtjes verbeterd. Landen die niet onder Israëls controle stonden, werden illegaal bezet door Jordanië. Deze bezetting werd door de meeste landen niet erkend. Jordanië deed niets om het leven voor de bewoners te moderniseren.

Vóór de Zesdaagse Oorlog van 1967 was er sprake van proberen dat gebied te veranderen in iets dat we ‘Palestina’ zouden noemen, maar de wereld was niet geïnteresseerd. Tegelijkertijd leed de staat Israël aan frequente terreuraanslagen van Jordaanse soldaten en anderen.

In mei 1967 werden virulente anti-Israël-uitspraken door Egypte de wereld ingezonden, waaronder bedreigingen om de staat Israël volledig te vernietigen en het land en zijn volk ‘in de zee te gooien’. Ook daar trok de wereld zich niets van aan. De Verenigde Naties hebben zelfs vooraf de vredestroepen verwijderd om een ​​Egyptische overwinning mogelijk te maken.

Zoals iedereen weet, heeft Israël niet alleen die oorlog overleefd, maar tegen de tijd dat het voorbij was, had Israël het hele land ‘van de rivier tot aan de zee’, plus de Sinaï en de Golanhoogte, bevrijd. Na de oorlog maakte de staat Israël een vreselijke fout. Het probeerde vrede te sluiten in plaats van al het juridisch gewonnen land te annexeren en zich kordaat op te stellen.

Vandaag, meer dan een halve eeuw na de Zesdaagse Oorlog van 1967, is de fictie van ‘Palestina’ van de grond gekomen, net als toen mijn ESL-studenten me probeerden te vertellen dat James Bond een echte persoon was. Er is hier geen enkele Arabische leider die vrede met Israël wil; ze willen gewoon stukken jatten van Israëlische grond. Met inbegrip van Abbas van de PA.

Er is niets om over te onderhandelen. Het Arabische doel is onze vernietiging, G’d verhoede dat.

door Batya Medad


Bronnen:

♦ naar een artikel van Batya Medad “‘Peace’ in the Middle East? Not With Such a History” van 20 maart 2018 op de site van Shiloh Musings

2 gedachtes over “‘Vrede’ in het Midden-Oosten? Niet met zo’n geschiedenis …

 1. Via sociale media komen Palestijnse en joodse jongeren vaker met elkaar in contact en wordt veel informatie uitgewisseld. Ook ideeën uit Pakistan, Egypte en veel andere landen hoor je daar en natuurlijk veel van de V.S. Steeds vaker hoor je gematigde ideeën, zelfs als ze het niet met elkaar eens zijn. Natuurlijk kun je sociale media niet vertrouwen, maar ik geloof wel dat er sprake is van een verandering. Kijk maar naar de veranderingen in Saoedie-Arabië.
  We kunnen wel zeuren over het verleden, maar we moeten bouwen aan de toekomst. Dat betekent de jeugd. Voor de goede orde, twee tantes zijn in Israël lang geleden een maand door toen nog Arabieren een maand omlegerd geweest en hebben een sinaasappeldieet moeten volgen.
  Mijn vader en grootvader hadden zeer goede redenen om geen zaken meer te doen met Duitsers. Zij gingen desondanks toch over tot de orde van de dag (al was het soms slikken).
  Maar niet iedereen is slecht en ik vertrouw toch op het goede in de mens. Zoals ik al eerder heb gezegd denk ik dat wij uit Europa elders vaak meer kapot maken dan we beseffen.

  Like

 2. Over de marsmannekes is zeer komisch maar de harde realiteit pas wanneer Israel Jeruzalem zou opgeven lijkt er een kans te zijn maar dat zal nooit meer gebeuren, Jeruzalem is Joods en Gods uitverkoren stad !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.