Steeds meer Palestijnse moslims bekeren zich in het geheim tot het Judaïsme + video

Een groot aantal Palestijnse moslims hebben besloten om zich van de Islam te bekeren tot het Judaïsme. Naast het feit dat sommigen zich bewust zijn van hun Joodse afkomst, bekeert een toenemend aantal Palestijnen in steden zoals Hebron en Shechem (Nabloes) zich terug tot het Judaïsme en Samaritanisme.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 14 oktober 2014. Een Israëlische Jood leest een Palestijnse moslima de Levieten voor [beeldbron: AA]

Uit vrees voor vervolging door Hamas en andere radicale  islamistische groeperingen in de Palestijnse gebieden beoefenen veel van hen het Judaïsme in het diepste geheim in hun huizen of verhuizen naar Israël. Een merkwaardig verhaal, dat hier verteld wordt in een twe-delige video (onderaan).

Tsvi Misinai beweert dat velen van die nakomelingen, telgen zijn van oude Joodse families, die zich al dan niet vrijwillig bekeerden tot de Islam. De auteur zegt met stellige zekerheid te weten dat bijna 90 procent van alle Palestijnen afkomstig zijn van Joden:

“En wat meer is, meer dan de helft van hen weten dit ook. De grote meerderheid van de hedendaagse Palestijnen stammen af van resten van Joodse families die erin slaagden te ontkomen aan deportatie de voorbije 2000 jaren, of keerden terug naar de gronden nadat ze werden verdreven toen de Joden in het Heilig Land de ene nederlaag na de andere leden, van de Romeinse vernietiging van de Tempel tot aan de Kruistochten en door honger, armoede en oorlog doorheen de Middeleeuwen.”

Anderzijds zegt rabbijn Yitzhak Peretz, directeur van de Bekerings Autoriteit van de Israëlische regering dat, om een offciële erkenning te krijgen voor de bekering tot het Judaïsme, buitenlanders een bijzonder aanvraag tot samenstelling van een bijzonder panel moeten indienen bij de Bekerings Autoriteit:

“De drempelvereisten waaraan het panel voor speciale gevallen moet voldoen, zijn dat aanvragers oprecht zijn en dat zij geen buitenlandse werknemers zijn; infiltranten; Palestijn of illegaal in het land. In 2014 ontving de commissie speciale gevallen 400 aanvragen. De helft van de aanvragen werd aanvaard, de rest werd verworpen als buitenlandse arbeiders, infiltranten, illegaal verblijvende personen en Palestijnen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Shamah “The Lost Palestinian Jews” van 20 augutus 2009 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel “Palestinian request to convert to Judaism rejected automatically” van 1 april 2016 op de site van The Jerusalem Post

3 gedachtes over “Steeds meer Palestijnse moslims bekeren zich in het geheim tot het Judaïsme + video

  1. inderdaad deze getuigenissen hoor ik ook meer en meer, zou God misschien een plan hebben om alle moslims naar hier te sturen, vermits wij niet naar hen gaan, wie weet!

    Like

Reacties zijn gesloten.