Waarom Arabieren liegen over de Tempelberg en het de Joden geen barst kan schelen

In de Arabisch-Israëlische oorlog zijn leugens een wapen. Misschien dat dit waar is voor om het even welke oorlog en niet enkel deze. Maar toch, deze oorlog is anders. In deze oorlog spelen leugens een sleutelrol.

Het hele ‘Palestijnse’ verhaal is gebouwd op leugens (Joden begonnen de oorlog van 1948). Hun ‘Zaak’ is gebouwd op een leugen (Joden hebben geen historische rechten op het Land van Israël). Hun aanspraak die zij maken op de Tempelberg is gebouwd op een leugen (de Tempelberg is islamitisch, niet Joods).

De Tempelberg in Jeruzalem heeft een oppervlakte van ongeveer 15 hectaren. Het is de heiligste plaats op aarde voor de Joden. Het werd van de Joden afgenomen in 70 na Chr. Het werd bevrijd door de Joden zowat 1900 jaren later, in 1967.

Moslims hunkeren naar controle over de Tempelberg. Ze hebben er alles voor over om die te bezitten.

De meeste Joden staan onverschillig tegenover de Tempelberg. Zij mankeren de religieuze binding van de moslim. Dat is waarom in dit Heilig Land, de moslim zoveel macht heeft. Hij gelooft in zijn islamitische god.  Joden hebben niet zo’n passioneel geloof in hun eigen G’d.

Joden lijken zich af te wenden van de Tempelberg. Zij noemen diegenen die hun heiligste plaats negeren ‘normaal’. Zij noemen de Joden die hun interesse uitspreken voor de Tempelberg ‘activisten’. Zij noemen de Joden die vechten voor het Joodse recht om te bidden op de Tempelberg ‘extremisten’.

Joden die gaan bidden op de Tempelberg worden ‘wetsovertreders’ genoemd. De Israëlische politie arresteert hen.

Moslims die naar de Tempelberg gaan om te bidden worden ‘gelovigen’ genoemd. Zij trekken massaal naar de Tempelberg om te bidden. De Israëlische politie verwelkomt hen.

Moslims willen deze plaats hebben. Zij willen de ‘vuile voeten’ van de Joden niet op deze plaats. Om die doelstellingen te bereiken liegen de moslimleiders.

Zij liegen over de Joodse Tempel. Zij liegen over om het even welke Joodse historische aanspraak op de Tempelberg. Zij liegen over Joden of zij wel ooit een plaats om te bidden hadden op de Tempelberg. Zij negeren hun eigen religie om te liegen over de Joodse Tempel en de Tempelberg. Zij liegen over hoe de Tempelberg werd bevrijd door de Joden in 1967. Zij liegen wanneer zij zeggen dat Joden de Tempelberg zijn binnengevallen.

Zij liegen wanneer zij de Joden die willen bidden op de Tempelberg een Israëlisch ‘invasie beleid’ noemen. Zij liegen wanneer zij beweren dat Israël de islamitische Al Aqsa Moskee wil beschadigen of vernietigen die bovenop de Joodse Tempelberg zit. Zij liegen wanneer zij zeggen dat Joden (‘Israëliërs’) de Tempelberg ontheiligen. Zij liegen wanneer zij Israël beschuldigen van het ‘ver-Joodsen’ van de Tempelberg.

De feiten over de Tempelberg vertellen een heel ander verhaal. Ten eerste zijn het geen Joden die trachten de Tempelberg te ‘ver-Joodsen’; het zijn moslims die al vele jaren aan de slag zijn om elk archeologisch bewijs te vernietigen van Joodse geschiedenis op de Tempelberg om de Tempelberg aldus zuiver ‘islamitisch’ te maken.

Wie onteert de Tempelberg? Niet de Joden. Het zijn de moslims zélf die dat doen en de Tempelberg vervuilen en duidelijk weinig respect opbrengen voor ‘hun’ heiligste plaats:

Tot slot is er die Joodse ‘invasie’ van de Tempelberg. Kijk eens naar sommige bezoekersaantallen voor het jaar 2014 (volledige aantallen voor 2015 lijken niet beschikbaar) voor de Tempelberg:

Moslims: 3.500.000 bezoekers
Christenen: 200.000 bezoekers
Joden: 12.500 bezoekers

Deze cijfers betekenen dat in 2014 minder dan 0,4 procent van al de bezoekers op de Tempelberg Joods waren. Dat is geen ‘invasie’. Echter, 3.500.000 moslims zou dat wel kunnen zijn.

Moslimleiders zeggen om het even wat om de controle te verkrijgen over de Tempelberg. Ze zullen er alles aan doen deze uit Joodse handen te rukken.

De Tempelberg: Moslims hunkeren er naar. Zij liegen ervoor. De meerderheid van de Joden ligt er niet wakker van.

Hoe denkt u dat dit gaat uitdraaien?

door Tuvia Brodie


Bronnen:

♦ naar een artikelLies about the Temple Mount. Jews don’t care” van 16 september 2016 op de blog van Tuvia Brodie op de site van Arutz Sheva.

8 gedachtes over “Waarom Arabieren liegen over de Tempelberg en het de Joden geen barst kan schelen

 1. Maar uit het goede artikel blijkt ook dat sommige Joden niet vrijuit gaan vermits ze weinig interesse vertonen van de Tempelberg waar alle belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis zijn opgang had. Dat de islam ze wil inlijven is een feit en berust inderdaad op een grove leugen, maar we weten wie de aartsleugenaar is nietwaar ?

  Like

 2. ‘dat het de Joden geen barst kan schelen’.

  Ben ik het totaal niet mee eens.

  Joden voelen misschien niet de behoefte om de tempelberg fysisch te bezoeken omdat ze weten dat deze sowieso behoort bij hun origine.

  Vele Fransen waren nog nooit in Parijs en toch weten ze dat Parijs hun hoofdstad is. Italianen die nog nooit in Rome waren weten ook dat dit hun hoofdstad is.

  Er gaan ook steeds meer stemmen op om de kromme verhoudingen van Moslims met hun ‘3e heilige plaats’ Joden voor wie de Tempelberg de allerheiligste plaats is langzaam maar zeker recht te trekken.

  Moslims hebben Mekka & Medina (ook ooit een Joodse stad).
  Christenen hebben Rome.
  Joden hebben Jeruzalem.

  Like

 3. @Shapira : Christenen hebben niet Rome , maar verwachten het heil vanuit Jeruzalem, Rome is niet onze eeuwige stad dat is Jeruzalem, Joden zouden van ons nog iets kunnen leren maar ze sluiten zich liever op in hun eigen gedacht!

  Like

  1. “Christenen hebben niet Rome maar ‘verwachten het heil van Jeruzalem”.

   Ik ‘verwacht iedere vrijdag de Euro millions te winnen….maar helaas.

   “Rome is niet onze eeuwige stad, dat is Jeruzalem”.

   Jeruzalem is inderdaad de eeuwige stad maar als ik mij niet vergis zit de hoofd vertegenwoordiger van de Christenen in het Vatikaan en niet in Jeruzalem……of is Jeruzalem ook ‘gestolen/bezet’ gebied van het Christendom?

   “Joden zouden van ons nog iets kunnen leren maar sluiten zich liever op in hun eigen gedacht”.

   Tja, wat zouden die domme Joden veel van ‘ons’ kunnen leren….bijvoorbeeld hoe je Kruistochten i.n.v. de kerk organiseert, hoe je 6 miljoen mensen met het verkeerde geloof vermoord of hoe je je eigen zoon van G-d aan het kruis spijkert.

   Misschien heeft u gelijk maar de Joden hebben altijd de betere argumenten voor hun gelijk.

   Misschien komt dit doordat ze zich verdiepen in hun eigen gedacht i.p.v. domme gedachten van anderen na te praten.

   Like

  1. Ze komen ‘eerlijk voor hun erfgoed uit en beschermen het.

   Velen zijn voor dit erfgoed gestorven….en doen dit nog stééds.

   Probleem is dat men niet in een vacuüm leeft en anderen ook claimen menen te hebben en internationale organisaties de Joodse terechte claim altijd door een automatische meerderheid wegstemmen.

   De Joodse geschiedenis & recht van eigendom kunnen ze hier echter niet mee wegstemmen…..het staat namelijk ook in hun eigen heilige geschriften.

   De Joden hebben hun erfgoed, wat steeds opnieuw door anderen op brutale wijze van hen werd weggekaapt, altijd beschermt op het moment dat het terug werd veroverd.

   Probleem is dat het Israelische Jodendom een klein eiland is een een woeste Moslim zee en dat daarom het principe van hier intelligent mee om te gaan de boventoon voert.

   Like

 4. De paus is niet de vertegenwoordiger of vicaris van alle christenen dat is de waarheid geweld aan doen. De Joden moeten hun erfgoed behouden, maar ik vrees dat de islam de grote dief zal zijn, dat zien we dagelijks op de Tempelberg !

  Like

  1. Ik ben het met u eens dat velen in Islam ‘proberen het Joodse erfgoed te vernietigen….maar zij niet alleen.

   Op het ogenblik lopen er alweer grote groepen Christelijke missionarissen in Israel rond met hun goede boodschap om Joden te overtuigen dat zij de énige waarheid verkondigen, de waarheid van Jezus.

   Deze groepen blijven het feit ignoreren dat Joden al eeuwen bewijzen uiteindelijk altijd als overwinnaar te overleven…..iets anders is géén optie.

   Blijkbaar hebben vele mensen een probleem met andermans dure originele erfstukken terwijl zij zich tevreden moeten stellen met goedkopere copieën door massa productie en dus met een scheef oog blijven kijken naar diegenen die het origineel bezitten.

   Begrijpt u mij niet verkeerd. Iedereen mag van mij geloven in dat wat hem gelukkig maakt of helpt in het leven……..maar zonder anderen te proberen te overtuigen, met of zonder geweld, het zijne te laten vallen.

   Dit noemt men vrijheid van G-dsdienst.

   Like

Reacties zijn gesloten.