Israël bereidt zich voor op mogelijke invasie van Gazaanse Palestijnen op 30 maart a.s.

Duizenden Gazanen zijn van plan om naar Israël op te marcheren in wat wordt genoemd de ‘Grote Mars van de Terugkeer’. De datum is thans bekend en het evenement zal plaatsvinden op vrijdag 30 maart meteen na het islamitische Vrijdaggebed, niet toevallig ook de eerste dag van de Joodse Pasen (Pesach).

Hierboven het logo van de ‘Grote Mars van de Terugkeer‘ naar Palestina, aka Israël. Het cijfer 194 verwijst naar de stemming in de VN (UNGA) van 29 november 2012 (Resolutie GA/11317) toen ‘Palestina’ (aka de Palestijnse Autoriteit/PA) als het 194ste lid werd opgenomen in de Verenigde Naties in de status van ‘waarnemende niet-lidstaat’ (Non-Member Observer State).

De propagandastunt is een initiatief van de twee bekendste terreurorganisaties in Gaza, Hamas en Islamitische Jihad, die beiden al decennialang internationaal opgelijst staan als verboden terreurgroepen, door zowel de VS als door de Europese Unie e.a.

De subtekst van de mars is dat de IDF niet handelt zoals de Arabische media het afschilderen, want de IDF zou simpelweg iedereen uitschakelen die de grens nadert. Maar de IDF neemt dit echt wel ernstig. Volgens de Arabische media is het leger een nieuwe laag prikkeldraadafrastering aan de grens aan het installeren om te voorkomen dat er iemand doorkomt.

Bradley Burston, redacteur van de linkse Israëlische krant Haaretz (website toegankelijk mits betaling), juicht alvast het idee toe van Palestijnen die ‘terugkeren’ naar Israël:

“Vele [IDF] soldaten, tussen gebeden en plichten in, hoopten stilletjes naar de hoop dat op een dag echt geweldloos protest de plaats zou innemen van eindeloze, onveranderlijke conflicten en een wig zou drijven in de mechaniek van de bezetting. Ik was een van hen. En nu het lijkt te gebeuren, is dit mijn bekentenis: ik wil dat dit lukt.”

Maar het protest richt zich niet tegen de ‘bezetting’. Het richt zich tegen het bestaan ​​van de Joodse staat.

Kent Burston dan de betekenis niet van ‘194’, de UNGA resolutie die de Palestijnen doelbewust verkeerd interpreteren en menen dat dit hen het onbeperkte recht (a license to kill) geeft om Israël te verslaan, of is hij gewoon boosaardig?

Maar misschien denkt hij, net zoals ik overigens, dat het cijfer ‘194’ staat voor het aantal ‘échte’ Palestijnse vluchtelingen van 1948, en niet die nep-vluchtelingen, aka de 1,5 miljoen nakomelingen van vluchtelingen in Gaza. Dat zou ook kunnen. Veel meer dan 194 ‘echte’ en erg bejaarde vluchtelingen kunnen dat nooit zijn… 😉

‘Palestina Vandaag’, de nieuwssite gelieerd met de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad, toont een reeks foto’s van dinsdag 20 maart 2018 met Israëlische machines en bulldozers die het land aan het veiligheidshekken egaliseren en extra prikkeldraad plaatsen [beeldbron: Palestina Vandaag]


Bronnen:

♦ vrij naar een bericht van 22 maart 2018 “Israel building barbed wire fence to stop masses of Gazans from walking into Israel March 30” op de site van EoZ

♦ naar een artikelIsraeli bulldozers enter southern Gaza Strip, raze lands along border” van 22 maart 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan News Agency

♦ naar een artikel “Gaza “March of Return” – The Complete Picture” door JCPA (Jerusalem Center for Public Affairs) van 22 maart 2018 op de site van The Jewish Press

Gerelateerd op deze blog:

♦ Hamas plant ‘Mars van de Terugkeer’ en wil duizenden Gazanen laten opmarcheren naar Israël [lezen]

2 gedachtes over “Israël bereidt zich voor op mogelijke invasie van Gazaanse Palestijnen op 30 maart a.s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.