Premier Netanyahu: Ons beleid inzake kernwapens blijft consistent

Premier Benjamin Netanyahu zei woensdag dat Israël zal voorkomen dat vijanden kernwapens verkrijgen nadat het leger heeft toegegeven dat het een luchtaanval in 2007 heeft uitgevoerd tegen een Syrische kernreactor, berichtte Arutz Sheva gisteren.

Plaatje hierboven: New York, 27 september 2012. Premier Netanjahoe in de Verenigde Naties trekt een rode lijn onder de kernambities van Iran: “Tot daar en niet verder!” [bron]

“De Israëlische regering, het (Israëlische leger) en de Mossad (inlichtingendienst) hebben voorkomen dat Syrië nucleaire capaciteiten ontwikkelt, en zij verdienen hier alle eer voor”, zei Netanyahu op Twitter. “Het beleid van Israël is en blijft consistent – om te voorkomen dat onze vijanden nucleaire wapens verwerven.”

Het was de eerste opmerking van Netanyahu met betrekking tot de toelating van Israël aan het begin van de woensdag om  een officiële stilte van meer dan 10 jaar rond de aanval (op Syrië) te doorbreken, hoewel er altijd algemeen werd aangenomen dat hij verantwoordelijk was voor de aanval.

De bekentenis samen met de vrijlating van nieuw vrijgegeven materiaal met betrekking tot de aanval komt als Israël zijn waarschuwingen intensiveert over de aanwezigheid van zijn belangrijkste vijand Iran in het naburige Syrië. Netanyahu heeft ook herhaaldelijk aangedrongen op de wijziging of opheffing van de nucleaire deal tussen wereldmachten en Iran in 2015. De premier vernoemde echter Iran niet in zijn korte bericht.

Eerder op woensdag zei Minister van Defensie Avigdor Liberman dat de aanval zou moeten dienen als een boodschap voor “iedereen in het Midden-Oosten”. Inlichtingen minister Yisrael Katz was meer expliciet en zei dat het liet zien dat Israël nooit zou toestaan ​​dat kernwapens worden verkregen door “landen zoals Iran die het bestaan ​​ervan bedreigen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.