Aanslagen in Brussel van 22/3 hebben de anti-Israël activiteit binnen de EU nog meer opgedreven

Vandaag wordt in België de tweede verjaardag herdacht van de Jihadistische aanslagen in Zaventem en op een metrostation die plaatsvonden op 22 maart 2016. Diverse aanslagen werden gepleegd in en rond Brussel waarbij in totaal 35 mensen om het leven kwamen. Het federaal parket sprak op 23 maart 2016 van 31 dodelijke slachtoffers en 270 gewonden van verschillende nationaliteiten. Later zal nog een 32ste slachtoffer overlijden.

Op dinsdag 22 maart, had het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken [IMFA] bevestigd dat zeker één Israëlische man gewond werd tijdens de bloedige zelfmoord actie van enkele terroristen van ISIS (Daesh) op de luchthaven van Zaventem nabij Brussel. De man, afkomstig uit Jeruzalem, werd licht gewond aan de voet. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en hoefde niet naar het nabijgelegen hospitaal te worden vervoerd.

Evelyn Gordon in  een artikel op Commentary Magazine van woensdag 30 maart 2016:

“Zoals elke grote islamitische aanslag in Europa, vroegen vele Israëliërs zich na de aanslagen in Brussel af of de Europeanen eindelijk zouden begrijpen waarmee Israël dagelijks wordt geconfronteerd. Helaas lijken dergelijke aanslagen de anti-Israël activiteit in Europa nog te doen intensiveren. Maar de Palestijnse Jihadistische aanslagen kregen Israël er niet onder.

Echter, voor Europa moet het de perfecte oplossing hebben geleken: het enige wat ze moesten doen was ervoor te zorgen dat het beest gefixeerd bleef op Israël door zelf steeds een constant tromgeroffel aan te houden van anti-Israël verontwaardiging. Maar thans heeft het islamistische beest zich ook tegen Europa gericht. Daar hadden ze niet van terug, die betweterige naïeve verzoeningsgezinde Europeanen.”

In de dagen die volgden op de terreuraanslagen van 22 maart te Brussel braken in verscheidene plaatsen in België straatfeesten uit om het succes van de Jihadisten te vieren, aldus vertelde de vice-premier van België, Jan Jambon. Opzienbarend was Jambon’s mededeling dat er in sommige Brusselse wijken als reactie op de aanslagen straatfeesten werden gehouden.

“Dat er sympathie bestaat voor terreur is een feit,” voegde de minister daaraan toe. Hij sprak over ‘een wij/zij verhaal’, waarbij de vredelievende gemeenschap “niet tegenover de moslimgemeenschap, maar tegen de gewelddadige extremisten is komen te staan. Die breuklijn loopt dwars door de moslimgemeenschap heen.”

België, één van de kleinste landen van de Europese Unie, heeft per hoofd van de bevolking het grootst aantal jihadisten die vechten in Syrië en Irak. In februari onthulde Jan Jambon dat de Belgische inlichtingendiensten 451 burgers als jihadisten had opgelijst waarvan er reeds 117 zijn teruggekeerd naar ons land.

belgium sweets-8.jpgISIS gaf foto’s vrij van Jihadis die snoepgoed uitdelen om de terreuraanslagen in Brussel te vieren. De foto’s werden op de dag van de aanslagen genomen in Deir Ezzor, Syrië, waar militanten in de straten chocoladerepen en snoepjes uitdeelden aan kinderen en ouderlingen. Meer foto’s hier.

Een gedachte over “Aanslagen in Brussel van 22/3 hebben de anti-Israël activiteit binnen de EU nog meer opgedreven

  1. In Nederland hebben Moslim partijen zetels gekregen bij de gemeenteraads verkiezingen en dus is dit het begin van de ‘heropvoeding van Europa (want het zal niet bij Nederland blijven).

    Gelukkig heeft Israel de bui al lang zien hangen en haar blik ver buiten de EU gekeerd.

    Verder kunnen ze in de EU met deze ‘anti Israel houding & retoriek niet zoveel want Israel is te sterk, te innovatief & te machtig (dat is zo met al die Joden bij elkaar).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.