Lichte celstraffen en boetes voor gewelddadige video-ster Ahed Tamimi en haar handlangers

De soldaten-provocateur van de Palestijnse Autoriteit, Ahed Tamimi en haar moeder Nariman Tamimi werden beiden veroordeeld in de militaire rechtbank in Judea op woensdag 21 maart 2018. Het proces werd achter gesloten deuren gevoerd om Pallywood, de Palestijnse leugenmachine in de media, een stap voor te blijven.

De twee vrouwen werden elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, plus een voorwaardelijke straf en een boete. De mediageile slaande en schoppende Tamimi die sinds 19 december 2017 in een Israëlische cel zit, riskeerde 14 jaar cel maar kwam er uiteindelijk relatief goedkoop van af. Ze kan reeds binnen vier maanden vrij komen, tenminste als met het voorarrest wordt rekening gehouden.

In totaal waren 12 aanklachten opgenomen in de aanklacht tegen Ahed, verspreid over 6 verschillende incidenten. De aanklacht omvatte zware mishandeling, ingrijpen in legeroperaties, ophitsing, bedreigingen maken en stenen gooien. Als deel van een pleidooi voor bemiddeling en een schuldbekentenis van Tamimi, werden uiteindelijk slechts vier van de 12 klachten weerhouden.

Tamimi, die intussen reeds een video ster was gewonden voor anti-Israël opruiing via de sociale media, bekende vier ten laste leggingen. Ze werd veroordeeld voor het aanvallen van een officier en een soldaat van de IDF op 15 december 2017 en tevens voor twee andere incidenten waarbij ze betrokken raakte bij een ruzie tegen een soldaat en een aanzetting tot geweld tegen IDF-soldaten.

Ahed Tamimi kreeg een boete van NIS 5.000 (ca. €1200). Haar moeder werd veroordeeld voor ophitsing, het aanvallen van een soldaat en hulp bij een aanval tegen een soldaat. Nariman Tamimi kreeg een boete van NIS 6.000 (ca. € 1400). De neef van Ahed, Nour Tamimi, werd veroordeeld voor het aanvallen van een soldaat en werd veroordeeld tot 16 dagen gevangenisstraf, naast een voorwaardelijke straf en een boete van NIS 2000 (ca. € 500).

“Het defensie-instituut en de IDF zullen blijven handelen om de veiligheid en de openbare orde in Judea en Samaria te handhaven, en de wet te handhaven tegen degenen die IDF-soldaten schade toebrengen en het geweld aanwakkeren,” zei de IDF in een verklaring.

Het Venijn schuilt in Nabi Saleh
Ahed had sinds haar kinderjaren (plaatje hierboven) een nare ‘hobby’ ontwikkeld waarbij ze telkens Israëlische soldaten, grenspolitie en politieagenten provoceerde en soms ook rake klappen en schoppen uitdeelde in de hoop een reactie uit te lokken waarna de beelden konden dienen als ultiem ‘bewijs’ om aan te tonen “hoe vreselijk boosaardig die Israëliërs wel zijn”… als je ze maar lang en hard genoeg provoceert, slaat en schopt.

Ze werd daarbij geholpen door derden, meestal haar vader, die de videobeelden maakte, deze nadien met veel knip- en plakwerk vakkundig bewerkte, online bracht en deze versneden beelden verspreidde via de sociale media. De jarenlange reeks aanklachten en veroordelingen bleven zich opstapelen en bereikten ook voor het IDF genant dieptepunt door de video-opname van de vrouwen toen zij op 15 december 2017 enkele IDF-soldaten  provoceerde nabij het Tamimi-huis in Nabi Saleh, Samaria.

De videobeelden bereikten uiteindelijk ook de anti-Israëlische media in België en de rest van het Westen die haar prompt lanceerden als een “icoon van het Palestijnse verzet” tegen de Joodse staat. Zo bv. werd op woensdagavond 17 januari 2018, in het programma Terzake van de Vlaamse omroep VRT/Canvas nogmaals de loftrompet geblazen ter verheerlijking van Ahed Tamimi. De Palestijnse puber werd door Annelies Beck, de presentatrice van Terzake, een Palestijnse “activiste” en een “icoon van het Palestijnse verzet” genoemd in de strijd tegen de Israëlische “bezetter”.

Eerder, in juli 2017 interviewde topreporter voor de VRT, Phara de Aguirre, Ahed Tamimi voor haar programma “Amazones, over vrouwen die kiezen voor het verzet” in drie afleveringen: Colombia, Israël-Palestina en Iraaks Koerdistan. “Amazones” werd voor het eerst eind februari 2018 uitgezonden op Canvas en het verhaal omtrent Tamimi wordt tot op vandaag – en wellicht tot in den treure toe – telkens opnieuw uitgezonden door onze openbare omroep.

 

Advertenties

9 gedachtes over “Lichte celstraffen en boetes voor gewelddadige video-ster Ahed Tamimi en haar handlangers

 1. @Jan van Oldenbarneveldt & Roeters.
  Beiden zouden jullie eens het woordeboek erbij moeten halen om de term ‘apartheid te bestuderen.

  In ieder land, ja ook in Belgie/Nederland word je gearresteerd & veroordeeld wanneer je een gewapende soldaat/politie agent op patrouille aanvalt.

  *Vandaag de dag word je gearresteerd & veroordeeld wanneer je je vrouw of je kind slaat!

  @Roeters, een Palestijn is pas weerloos als hij uitgeschakeld is!

  @v. Ordenbarneveldt, wanneer “Palestijnen” 10% v.d. Israelische moraal zouden hebben dan zochten ze cooperatie, toekomst & innovatie.

  Hebben ze echter niet en daarom zoeken ze haat, terreur & confrontatie……….vooral tegen zichzelf!

  Maar laten jullie je door de feiten vooral niet van de wijs brengen want tegen domheid nog geen medicijn uitgevonden.

  Like

Reacties zijn gesloten.