Lichte celstraffen en boetes voor gewelddadige video-ster Ahed Tamimi en haar handlangers

De soldaten-provocateur van de Palestijnse Autoriteit, Ahed Tamimi en haar moeder Nariman Tamimi werden beiden veroordeeld in de militaire rechtbank in Judea op woensdag 21 maart 2018. Het proces werd achter gesloten deuren gevoerd om Pallywood, de Palestijnse leugenmachine in de media, een stap voor te blijven.

De twee vrouwen werden elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, plus een voorwaardelijke straf en een boete. De mediageile slaande en schoppende Tamimi die sinds 19 december 2017 in een Israëlische cel zit, riskeerde 14 jaar cel maar kwam er uiteindelijk relatief goedkoop van af. Ze kan reeds binnen vier maanden vrij komen, tenminste als met het voorarrest wordt rekening gehouden.

In totaal waren 12 aanklachten opgenomen in de aanklacht tegen Ahed, verspreid over 6 verschillende incidenten. De aanklacht omvatte zware mishandeling, ingrijpen in legeroperaties, ophitsing, bedreigingen maken en stenen gooien. Als deel van een pleidooi voor bemiddeling en een schuldbekentenis van Tamimi, werden uiteindelijk slechts vier van de 12 klachten weerhouden.

Tamimi, die intussen reeds een video ster was gewonden voor anti-Israël opruiing via de sociale media, bekende vier ten laste leggingen. Ze werd veroordeeld voor het aanvallen van een officier en een soldaat van de IDF op 15 december 2017 en tevens voor twee andere incidenten waarbij ze betrokken raakte bij een ruzie tegen een soldaat en een aanzetting tot geweld tegen IDF-soldaten.

Ahed Tamimi kreeg een boete van NIS 5.000 (ca. €1200). Haar moeder werd veroordeeld voor ophitsing, het aanvallen van een soldaat en hulp bij een aanval tegen een soldaat. Nariman Tamimi kreeg een boete van NIS 6.000 (ca. € 1400). De neef van Ahed, Nour Tamimi, werd veroordeeld voor het aanvallen van een soldaat en werd veroordeeld tot 16 dagen gevangenisstraf, naast een voorwaardelijke straf en een boete van NIS 2000 (ca. € 500).

“Het defensie-instituut en de IDF zullen blijven handelen om de veiligheid en de openbare orde in Judea en Samaria te handhaven, en de wet te handhaven tegen degenen die IDF-soldaten schade toebrengen en het geweld aanwakkeren,” zei de IDF in een verklaring.

Het Venijn schuilt in Nabi Saleh
Ahed had sinds haar kinderjaren (plaatje hierboven) een nare ‘hobby’ ontwikkeld waarbij ze telkens Israëlische soldaten, grenspolitie en politieagenten provoceerde en soms ook rake klappen en schoppen uitdeelde in de hoop een reactie uit te lokken waarna de beelden konden dienen als ultiem ‘bewijs’ om aan te tonen “hoe vreselijk boosaardig die Israëliërs wel zijn”… als je ze maar lang en hard genoeg provoceert, slaat en schopt.

Ze werd daarbij geholpen door derden, meestal haar vader, die de videobeelden maakte, deze nadien met veel knip- en plakwerk vakkundig bewerkte, online bracht en deze versneden beelden verspreidde via de sociale media. De jarenlange reeks aanklachten en veroordelingen bleven zich opstapelen en bereikten ook voor het IDF genant dieptepunt door de video-opname van de vrouwen toen zij op 15 december 2017 enkele IDF-soldaten  provoceerde nabij het Tamimi-huis in Nabi Saleh, Samaria.

De videobeelden bereikten uiteindelijk ook de anti-Israëlische media in België en de rest van het Westen die haar prompt lanceerden als een “icoon van het Palestijnse verzet” tegen de Joodse staat. Zo bv. werd op woensdagavond 17 januari 2018, in het programma Terzake van de Vlaamse omroep VRT/Canvas nogmaals de loftrompet geblazen ter verheerlijking van Ahed Tamimi. De Palestijnse puber werd door Annelies Beck, de presentatrice van Terzake, een Palestijnse “activiste” en een “icoon van het Palestijnse verzet” genoemd in de strijd tegen de Israëlische “bezetter”.

Eerder, in juli 2017 interviewde topreporter voor de VRT, Phara de Aguirre, Ahed Tamimi voor haar programma “Amazones, over vrouwen die kiezen voor het verzet” in drie afleveringen: Colombia, Israël-Palestina en Iraaks Koerdistan. “Amazones” werd voor het eerst eind februari 2018 uitgezonden op Canvas en het verhaal omtrent Tamimi wordt tot op vandaag – en wellicht tot in den treure toe – telkens opnieuw uitgezonden door onze openbare omroep.

 

9 gedachtes over “Lichte celstraffen en boetes voor gewelddadige video-ster Ahed Tamimi en haar handlangers

 1. @Jan van Oldenbarneveldt & Roeters.
  Beiden zouden jullie eens het woordeboek erbij moeten halen om de term ‘apartheid te bestuderen.

  In ieder land, ja ook in Belgie/Nederland word je gearresteerd & veroordeeld wanneer je een gewapende soldaat/politie agent op patrouille aanvalt.

  *Vandaag de dag word je gearresteerd & veroordeeld wanneer je je vrouw of je kind slaat!

  @Roeters, een Palestijn is pas weerloos als hij uitgeschakeld is!

  @v. Ordenbarneveldt, wanneer “Palestijnen” 10% v.d. Israelische moraal zouden hebben dan zochten ze cooperatie, toekomst & innovatie.

  Hebben ze echter niet en daarom zoeken ze haat, terreur & confrontatie……….vooral tegen zichzelf!

  Maar laten jullie je door de feiten vooral niet van de wijs brengen want tegen domheid nog geen medicijn uitgevonden.

  Like

 2. Bent u soms blind en doofstom? Mahmoud Abbas, de dictatoriale chef van de Palestijnen, wil geen Israëlische Joden op zijn grondgebied. Hij wil Israël van de kaart vegen. Arabieren die willen samenwerken met Israël (cooexistentie) moeten de doodstraf krijgen of anders levenslange gevangenisstraf vindt hij. Dàt is racisme. Dàt is discirminatie op basis van origine, religie en ras. Dàt is Apartheid.

  Like

 3. Onzin. Boosaardige anti-Joodse en anti-Israëlpraat. Je hebt waarschijnlijk teveel naar de Palestijnen geluisterd. Da’s slecht voor je moraal en objectviteit.

  Like

 4. 8 maanden is dezelfde straf die jullie Israelische vriend kreeg. De israelische soldaat die een uitgeschakelde weerloze Palestijn liquideerde door hem door het hoofd te schieten. Voor jullie vrienden gaat er meer dreiging uit van een 16-jarige die een zwaar beschermde soldaat een tikje op zijn beschermdnde kleding geeft. Een klap in het gezicht van een Israelische soldaat gegeven door een Israelische koloniste die uit een illegale nederzetting wordt verwijderd blijkt met een glimlach te worden ontvangen in plaats van tot een veroordeling leiden.Apart(heid) toch vinden jullie ook niet?

  Like

 5. Ik zou een meisje voor het slaan van soldaten die niet alleen gewapend zijn maar dan ook nog kogelvrije vesten dragen geen 8 maanden gevangenisstraf geven. Hoogstens 8 dagen. Iemand extra straffen alleen omdat zij een “mediavedette” is geworden is niet recht spreken maar politiek bedrijven.

  Ook Elor Azaria is razend populair onder het Israelische publiek (waarom wordt ook hij niet daarvoor gestraft?) net zoals indertijd Baruch Goldstein. Zijn graf is trouwens nog steeds een pelgrimsoord voor veel Israelis.

  Al met al hebben de Israelis en de Palestijnen elkaar verdiend. Ze zijn moreel niet erg verschillend, alleen hun “stijl” is anders.

  Like

 6. Onzin. Als je liegt moet je goed liegen of anders zwijgen. Tamimi kreeg 8 maanden cel. Als het voorarrest er wordt afgetrokken, betekent dat ze binnen 4 manden vrijkomt, maar die veroordeling van 8 maanden ligt vast. Als ze hervalt, wordt dat terug opgevist.

  De straf van Elor Azaria werd van 18 maanden naar 14 maanden verlaagd en geen 9 maanden. De Palestijnse dader had samen met een kompaan enkele Israëlische soldaten aangevallen. Zoiets wordt duur betaald ook in ons land, duurder dan wanneer je burgers aanvalt.

  De strafmaat wordt bepaald door o.a. de voorgeschiedenis, eventueel verzachtende omstandigheden enz. Dat weet jij net zo goed als ik. Tamimi werd intussen door de anti-Israëlmeute tot een mediavedette gebombardeerd. Haar icoontje zal vanaf nu iets minder gaan schitteren.

  En als je op zoek bent naar Apartheid, die vind je overal in de straten van de Palestijnse gebieden, in Gaza, Nabloes, Ramallah enz. En dan heb ik het niet eens hoe de Palestijnen worden behandeld in de omringende Arabische landen en hoe ze door hun geloofsgenoten en broedervolk behandeld worden als vuil, als 2de rangsburgers…. Dàt is pas Apartheid. En dat is niet eens de schuld van Israël.

  Like

 7. Het Palestijnse meisje Ahed Tamimi kreeg 8 maanden gevangenis straf (niet 4, ze had al 4 maanden in voorarrest gezeten, die worden van de 8 afgetrokken) voor het wat klappen uitdelen aan gewapende soldaten. Israelische soldaat Elor Azaria had een gewonde Palestijn die bloedend op de grond lag en geen gevaar meer vormde van nabij toch nog doodgeschoten. Zijn straf werd verlaagd van 18 tot 9 maanden. Voor zo’n ongelijk strafsysteem hadden ze een naam in Zuid Afrika. Het woord begint met een A…

  Like

 8. Het zijn de ouders van deze soldaat klappende/schoppende ‘teenager & activiste’ (zoals in de B/NL media beschreven) die een veel strengere straf voor kindermishandeling zouden moeten krijgen.

  Het zijn dit soort mensen die hun kinderen vanaf de kleuterschool hersenspoelen om, met gevaar voor eigen leven, Israeli’s & soldaten te provoceren of erger.

  Het liefst hadden haar ouders haar gewond gezien want dat hun ‘zaak voor Palestina’ geholpen volgens hun gestoorde geest.

  Dit meisje is een slachtoffer…..van haar ouders & opvoeders.

  Misschien kunnen 8 maanden Israelische cel de schade beperken en kan zij alsnog een normale toekomst krijgen…..ver weg van haar mishandelende ouders.

  Like

 9. De Kinderbescherming in de PA werkt niet. Zij en velen, zoniet alle kinderen krijgen van jongs af aan al een fors haatpakket door hun keel gestouwd. Het zijn de ouders en de sociaal coherende macht die dit faciliteren. Pa Tamimi is een kindermisbruiker 1ste klas, gesteund door de rest van die gewelddadige familie bekend om aanslagen. Ze zullen hoogst waarschijnlijk op onze loonlijst staan. Weet de EU of Nederland veel wat er met onze belastingcenten gebeurt. De latente antisemieten kan het ook geen bal schelen. Zij geloven onvoorwaardelijk de PA op hun blauwe ogen. Waarom worden er geen kinderbeschermingwerknemers als hulp in natura naar de Westbank en Gaza gestuurd? We vinden toch dat die kinderen gelijke rechten moeten hebben? Of wordt er dan te veel bloot gelegd? Oh ja, de Oalestijnen he…horen, zien en zwijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.