Columnist Daily Mail waarschuwt Britse Joden voor een uittocht naar Israël (of elders)

“Opnieuw wordt ons volk geconfronteerd met een uittocht”, waarschuwde Angela Epstein van het Britse dagblad de Daily Mail dit weekend in een grimmige exclusieve column die de stijgende bezorgdheid van het Britse Jodendom beschreef.

Plaatje hierboven: G-B, februari 2017. Slaapkamer van een 17-jarige neonazi bommenmaker [beeldbron: Jewish Press]

“Niet de pogroms van Oost-Europa ontvluchten, of de militaire laarzen van nazi-Duitsland, maar het vooruitzicht van een regering die niet kan vertrouwd worden dat ze voldoende doet”.

De reden kan gevonden worden in de straten van het Verenigd Koninkrijk, maar de laatste druppel voor het grootste deel van het Britse Jodendom, zo lijkt het, speelt zich af in de stembureaus en in het Parlement.

“Terwijl de Labour-partij haar giftige onderbuik steeds meer begint te tonen, is de vraag van het ontwortelen van onze families en het verlaten van Groot-Brittannië voor veel Britse Joden een kwestie van ‘wanneer’ en niet meer ‘of’.”

Epstein schreef dat het antisemitisme nu zo gewoon is geworden dat haar kinderen – die allemaal waren opgeleid in Joodse scholen Manchester – gestudeerd hebben in gebouwen die worden beschermd door “hekken, CCTV-camera’s en bewakers.” Elk ander Joods gebouw heeft nu ook een bewaker aan de deur, schreef ze.

Britse Joden zeggen een gebed voor de koningin en het koninklijk huis in de synagoge op sabbatmorgen, en hun loyaliteit is onbetwist. Het is de behoefte aan de bewakers en alles wat het impliceert waarvan Epstein zegt dat het zo verontrustend is.

“De meeste Joodse mensen die ik ken, worden [vreselijke dingen] nageroepen wanneer ze de synagogen, scholen of andere Joodse centra verlieten…” Ze beschreef de ontelbare keren dat ze werd lastiggevallen door mensen in passerende auto’s terwijl ze naar de synagoge liep. “Vrienden hebben eieren naar hen gegooid”, schreef ze. Haar zoon doorstond een “verbijsterende verbale aanval” toen hij onlangs zijn keppeltje droeg in de Londense metro.

“Als de geschiedenis ons Joden iets heeft geleerd, dan is het om te weten wanneer het tijd is om in te pakken,” schreef Epstein. “Voor de buitenstaander, klinkt onze reactie misschien overdreven, zelfs hysterisch. Maar dat is niet wie we zijn. Als iets ons eigen is, zijn pragmatisme en voorwaartse planning ingebakken in het Joodse DNA.”

De waakhondorganisatie Community Security Trust merkte op dat het aantal antisemitische incidenten in Groot-Brittannië in 2016 het hoogste naoorlogse peil bereikte. “Veel van mijn vrienden zijn al naar Israël vertrokken, of investeren daar spaargeld in onroerend goed, dus ze hebben voet aan de grond op de enige plaats ter wereld die een onvoorwaardelijk welkom garandeert”, schreef ze.

Tot nu toe zegt Epstein dat ze nog steeds in Groot-Brittannië woont. Maar haar familie denkt erover na: blijven of vertrekken.

door Hana Levi Julian


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Daily Mail Columnist Warns Britain’s Jews Facing Exodus to Israel” van 22 oktober 2017

Gerelateerd op deze blog:

♦ CST: Nieuwe recordhoogte antisemitische incidenten in 2017 in Groot-Brittannië [lezen]

♦ Dr. Manfred Gerstenfeld over het wijdverbreide antisemitisme in Groot-Brittannië [lezen]

♦ Groot-Brittannië, waar links anti-Zionisme naadloos overgaat in onvervalst antisemitisme [lezen]

♦ Islamitisch antisemitisme in Groot-Brittannië [lezen]

Een gedachte over “Columnist Daily Mail waarschuwt Britse Joden voor een uittocht naar Israël (of elders)

 1. GB, Frankrijk, Nederland, Zweden, Noorwegen & de rest van Europa……..

  “Joden niet gewenst”!

  Het wordt nog mooi verpakt, maar de inhoud is explosief.

  “Dit mag nooit meer gebeuren”!

  Het was 70 jaar een mooie utopie dat na de Holocaust Joden in Europa daar nu een veilige haven hadden……..maar dit scenario is fameus gecrashed.

  De pot staat (nog) op een laag vuurtje te pruttelen tot het Joodse gerecht zachtgekookt is en klaar om opgediend te worden.

  De gasten zitten al rond de tafel geduldig te wachten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.