Achter islamistische Jodenhaat ligt een waarschuwing voor het Westen

Europa, geobsedeerd door het contesteren van de Jodenhaat aan de politieke rechterzijde, negeert en bevordert zelfs het meer dodelijke type van Jodenhaat die door islamisten wordt gepraktiseerd en verbreid. Misschien keert die wel terug als een boemerang om hen te bijten…

An End to Antisemitism!” was de titel van een recent gehouden grote conferentie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Helaas concentreerden de deelnemende geleerden en intellectuelen zich onevenredig op het rechtse antisemitisme, alsof het nog steeds 1938 was.

Ja, extreemrechts blijft een probleem. Het is echter nu 2018 en het epicentrum van de huidige Jodenhaat ligt in de islamitische wereld en de steeds radicalere moslimgemeenschappen in het Westen.

Hoewel velen bedenkingen hebben bij populistische rechtse regeringen in Oostenrijk, Polen en Hongarije, vloeit de grootste dreiging waarmee Israël en het Joodse volk vandaag geconfronteerd worden voort uit een islamistisch-linkse alliantie die zich uitstrekt van Iran tot de straten van de westerse hoofdsteden.

Een prominent weergegeven protestbanner die de Oostenrijkse regering bekritiseerde, vatte de verkeerd geadresseerde focus van de conferentie samen: “Mr. Kurz! Uw regering is niet koosjer!” Er waren geen vergelijkbare tekenen die de openlijke antisemitische regimes in Teheran, Gaza, Damascus of Ramallah afwezen.

Ja, de huidige Oostenrijkse regering omvat de rechtse populistische Vrijheidspartij met zijn lastige nazi-geschiedenis. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is echter zeker geen antisemiet en pleit voor sterke en respectvolle betrekkingen met Israël en het Joodse volk. Ondanks de aan de gang zijnde controversiële Poolse kwestie van de Holocaustwetgeving, behoren Polen en Hongarije tot Israëls meest betrouwbare Europese bondgenoten.

Daarentegen leren islamitische regimes in Iran en Gaza hun kinderen dat Joden de “afstammelingen zijn van apen en varkens” en openlijk de vernietiging van Israël zoeken. De ‘gematigde’ PLO-leider Mahmoud Abbas, de lieveling van de westerse linksen, vervalst de geschiedenis door Israël een ‘koloniaal project’ te noemen.

Het Abbas-regime in Ramallah omhelst islamistische antisemitische retoriek tegen Israël en betaalt jaarlijks miljoenen dollars aan terroristen die Joden vermoorden in Israël. De boodschap is duidelijk: vermoordt Joden en wordt rijk. De EU blijft echter de rode loper voor Abbas uitrollen en behandelt de terrorist-sponsorende despoot als was hij een staatsman en een voorname voorvechter van vreedzame gematigdheid.

Met zijn centrale ligging in Europa is Wenen een microkosmos waar vroegere en huidige extremistische krachten die elkaar kruisen. Lang voor Hitlers nazi-Anschluss annexatie van Oostenrijk versloegen christelijke legers aan de poorten van Wenen de binnenvallende Ottomaanse islamistische strijdkrachten. De beslissende slag vond plaats in de nacht tussen 11 en 12 september op 1683, 300 jaar voordat islamitische terroristen 3000 mensen vermoordden tijdens de aanslagen in het World Trade Center.

Net zoals het nazisme worden islamisten gedreven door ambitieuze suprematische dromen en obsessieve genocidale Jodenhaat. Nazi’s en islamisten demoniseren allebei de Joden en beschouwen ze als de belangrijkste vijand en obstakel voor het realiseren van hun radicale ideologieën. Terwijl het nazisme sinds 1945 dramatisch is verzwakt en in diskrediet is gebracht, blijft het islamisme zowel Joden als niet-Joden bedreigen in het Midden-Oosten en wereldwijd.

Ondanks de uitdagingen van het rechtsextremisme, zijn de Joden tegenwoordig veel veiliger in Warschau en Boedapest dan in Wenen, Parijs of Londen. Joodse gemeenschapscentra zijn getransformeerd in versterkte bunkers in West-Europese hoofdsteden. Daarentegen is er nauwelijks beveiliging buiten de Joodse gemeenschap in Krakau, een stad op ongeveer 70 kilometer van Auschwitz.

Politieke correctheid terzijde, liggen de verschillen voor de hand. Terwijl West-Europese hoofdsteden worden bedreigd door islamistisch terrorisme, worden Oost-Europese steden niet geprovoceerd door grote en steeds radicaler wordende moslimgemeenschappen.

Het is trendy geworden onder westerse linksen om Joden en moslims te zien als de tweelinglachtoffers van extreem rechts extremisme. Het wordt echter gemakkelijk genegeerd dat Hitler’s boek Mein Kampf vandaag een bestseller is in een groot deel van de Arabische en islamitische wereld.

De ideologische mentor van Yasser Arafat, Amin al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem, was een gepassioneerde antisemiet en vriend van Adolf Hitler. “Allah boven ons in de hemel, en Hitler met ons op aarde”, was een populaire slogan in het Midden-Oosten vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De bisschop Michael Bunker, algemeen secretaris van de Gemeenschap van Protestantse Kerken in Europa, vertelde het publiek tijdens de conferentie over antisemitisme in Wenen dat de antisemitische Maarten Luther ook anti-islamitische gevoelens koesterde. “Zijn anti-islamitische geschriften zijn niet erg bekend.”

Terwijl Luther eeuwen geleden leefde, wordt dweperij tegen Joden en christenen dagelijks gepredikt en beoefend in de gehele islamitische wereld zonder de westerse linksen te schokken.

Vandaag de dag gaan geïmporteerde christelijke antisemitische samenzweringstheorieën naadloos samen met inheemse islamitische Jodenhaat in het Midden-Oosten en daarbuiten. Islamieten en despoten uit het Midden-Oosten hebben vooral de mythe over bloedmisbruik door Joden omarmd die bloed zouden aftappen van niet-Joodse kinderen tijdens de Joodse feestdagen.

De blijvende mythe van de Joden als ‘vergiftigers van waterbronnen’ heeft ook bij veel Arabische leiders goed gewerkt. Toen Fatah-leider Mahmoud Abbas zich in 2016 tot het Europese parlement richtte, beweerde hij dat Israëlische rabbijnen drongen om het Arabische water in Judea en Samaria te vergiftigen. In plaats van Abbas te veroordelen als een antisemitische dweper, gaven Europese wetgevers hem een ​​staande ovatie.

De Franse imam Hassen Chalghoum houdt vol dat hij een vriend van Israël en de Joden is. Tijdens de conferentie in Wenen zei Chalghoem: “Een derde van de Koran spreekt over de Joden. Ik weet niet hoe je een moslim kunt zijn en ook antisemitisch.” Als moslim weet Chalghoum duidelijk dat er geen tekort is aan gewelddadige minachting jegens de Joden in de koran.

Er is vaak gesuggereerd dat Joden gehaat worden vanwege ‘het beleid van Israël.’ Islamisten en hun extreem linkse bondgenoten zijn echter tegen het bestaan ​​van Israël binnen om het even welke grenzen. Een onafhankelijke Joodse nationale staat daagt de islamistische wereldbeschouwing uit die die de Joodse onderwerping eisen als dhimmi onder islamitische heerschappij. Net zoals het nazisme zich snel ontwikkelde van een ‘joods probleem’ naar een wereldwijd probleem, bedreigen islamisten tegenwoordig zowel Joden als niet-Joden wereldwijd.

Net zoals Hitler zijn islamisten daders die een samenzwering-wereldbeeld van gepercipieerd slachtofferschap omarmen. Echt Jodenhaat bestrijden in de 21ste eeuw vereist het afwerpen van politieke correctheid en het confronteren van islamistisch extremisme in het Midden-Oosten en in het Westen.

door Daniel Krygier


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Krygier “Behind Islamist Jew-hatred Lies a Warning to the West” van 14 maart 2018 op de site van MIDA

Een gedachte over “Achter islamistische Jodenhaat ligt een waarschuwing voor het Westen

 1. “Achter Islamitische Jodenhaat ligt een waarschuwing aan het Westen”.

  Achter de eeuwenoude, onverklaarbare, onuitroeibare obsessieve, genocidale Jodenhaat van links/rechts, Moslim/ Christ, intellectueel/primitief & alles er tussen in, leeft de gedachte om de mensheid tegen zichzelf te beschermen.

  Zonder de Joodse bliksemafleider was het in de wereld namelijk nog een grotere rotzooi geweest en nog maar de vraag of het niet al lang monumentaal was ontploft.

  In contrast met het dier kan de mens kan namelijk niet zonder conflict!

  Iedereen haat mekaar en gaat mekaar te lijf maar hoeft het eigen mislukken niet bij zichzelf te zoeken maar bij *de rijke, alles manipulerende Jood die hen totaal verdwaasd en hen daarom tot hun daden dwingt*.

  Maar de Jood heeft bewezen dat hij ondanks alle pogingen altijd overleeft door zijn intelligentie, intellect, inventiviteit & overlevingskunst………en dus de ideale prooi is voor losers.

  De waarschuwing aan het Westen is gericht aan dovemansoren want de Islamitische Jodenhaat is voor hen een deel van de oplossing, niet van het probleem…….ze hebben namelijk al genoeg waarschuwingen gehad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.