Mahmoud Abbas noemt Amerikaanse ambassadeur in Israël ‘hondenzoon’

De chef van de Palestijnen, Mahmoud Abbas (foto boven), heeft de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, maandag “hondenzoon” genoemd. Abbas sprak tijdens een ontmoeting met vooraanstaande leden van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah. Hij wees de kritiek van de ambassadeur van de hand de terreuraanslagen in de afgelopen dagen, waarbij drie mensen werden vermoord, niet veroordeeld te hebben.

“De Verenigde Staten rechtvaardigen de nederzettingen”, zei Abbas. “Dat is het dat de Amerikaanse officials doen, met aan het hoofd David Friedman. Hij zei: ´Zij (de Israëli´s) bouwen op hun land.´ Dat heeft hij gezegd, deze hondenzoon. Ze bouwen op hun land? Hij is zelf een kolonist, zijn hele familie zijn kolonisten.”

Verder kondigde Abbas sancties tegen de Gazastrook aan vanwege de gepoogde aanslag op de Palestijnse minister-president Hamdallah. Hij maakt Hamas voor het voorval verantwoordelijk.

De Amerikaanse ambassadeur David Friedman zei later over de uitlatingen van Hamas. Hij sprak op het “Forum voor de strijd tegen antisemitisme”, dat op dit moment in Jeruzalem plaatsvindt, en zei: “Drie Joden werden in koelen bloede door Palestijnse terroristen vermoord en het antwoord van de Palestijnse Autoriteit was zwijgen. Abbas heeft geantwoord, ik heb zijn antwoord enkele minuten geleden op mijn iPhone gezien. Hij zei dat ik een hondenzoon zou zijn. Gaat het daarbij om antisemitisme of om een politieke discussie?”

Jason Greenblatt, speciaal gevolmachtigde voor internationale onderhandelingen van de Amerikaanse president Donald Trump, veroordeelde Mahmoud Abbas voor zijn woorden aan het adres van Friedman en zei o.a.: “Het wordt tijd dat Abbas beslist tussen de van haat vervulde retoriek en concrete en praktische inspanningen om de levenskwaliteit van zijn burgers te verbeteren en hen naar vrede en welvaart te leiden.”

“Afgezien van deze buitengewone belediging van ambassadeur Friedman hebben wij een verplichting tegenover het Palestijnse volk en de veranderingen die voor een vreedzaam samenleven noodzakelijk zijn. We zijn ermee bezig ons vredesplan af te ronden en we zullen het presenteren zodra de omstandigheden dit mogelijk zullen maken.”

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Mahmud Abbas nennt US-Botschafter in Israel einen „Hundesohn“” op de site van Israel Heute van 20 maart 2018.

bron-logo

2 gedachtes over “Mahmoud Abbas noemt Amerikaanse ambassadeur in Israël ‘hondenzoon’

 1. De zoveelste ‘Palestijn’ die niets bereikt heeft………
  behalve héél veel $$$, gestolen van de Westerse belastingbetaler en uit de monden van zijn ‘onderdanen’.

  Er blijft hem dus niet veel anders dan alles, iedereen & allemaal de schuld te geven van zijn totale mislukking.

  Zijn ‘hond’ vergelijking moet men als een compliment zien daar onze honden onze trouwste vrienden zijn.

  Maar zelfs daar is hij te dom voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.