Frankrijk is geen land meer voor Joodse kinderen

In 1942 namen de nazi’s de controle over van de gebieden in Frankrijk die sinds 22 juni 1940 werden bestuurd door het collaborerende Franse Vichy Regime. Een jaar later werd in het dorp Izieu een kindertehuis gevestigd dat onderdak bood aan Joodse kinderen.

Toen de Italianen zich aan de geallieerden overgaven, bezetten de nazi’s het gebied en voerden een overval uit op het weeshuis dat bekend staat als ‘La Maison d’Izieu‘, de naam van een slaapdorp in Midden-Frankrijk. 44 kinderen, tussen de vier en zeventien jaar oud, werden vergast als insecten in een hal met een laag, zwaar plafond in Auschwitz. Het verhaal van Frankrijk zal voor altijd worden bevlekt door de herinnering aan die kinderen van Izieu.

‘La France est perdu’
Wederom gebeuren er elke week gekke dingen met Frans-Joodse kinderen. Een acht-jarige Joodse jongen liep in Sarcelles, het ‘kleine Jeruzalem’ van de Franse Joden. Hij droeg een keppeltje, een kalotje. Twee tieners vielen hem aan, lieten hem vallen en sloegen hem toen op de grond. Tien dagen eerder keerde een Joods meisje terug van Raincy’s privé-school Merkaz-Hatorah toen ze werd aangevallen door een man die haar met een mes bewerkte.

Toen sloegen vier Arabische tieners een Joodse jongen met een stok en namen zijn keppeltje mee uit een synagoge in Parijs. Een paar dagen eerder raakte de 14 maanden oude dochter van een Franse rabbijn gewond nadat ze met zuur werd overgoten in haar kinderwagen. Het meisje had brandwonden aan de rug en benen. Dit gebeurde in de stad Bron, in de buurt van Lyon.

Wat een vreemd land is Frankrijk geworden, een plaats waar islamisten 3 joodse kinderen in Toulouse neerschieten en hen nu op straat aanvallen en zuur in hun kinderwagens gooien. Frankrijk, is geen land voor Joodse kinderen. Paniek heerst in de Franse buitenwijken waar de meeste Joden wonen. ‘Synagogues brûlées, République en danger’ – Synagogen verbrand, Republiek in gevaar, rouwen ze.

Frankrijk valt in de armen van een massieve islamisering. Ja, het land is verloren. La France est perdu.

door Giulio Meotti

Video: De Kinderen van Izieu


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “France is not a country for Jewish children” van 19 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Frankrijk is geen land meer voor Joodse kinderen

  1. Heel Europa is geen plaats meer voor Joodse kindertjes……….en daarna niet meer voor Christelijke kindertjes!

    Over enkel jaren zullen vrouwen in Saudi Arabia & Iran zonder doekjes, burka’s of andere belemmeringen kunnen rondlopen en de liberale & progressieve vrouwen hier geknecht worden door hun nieuwe burgers die geen tegenspraak van hen dulden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.