Honest Reporting bezoekt de Palestijnse president Abbas bij de Verenigde Naties +video

In de Verenigde Naties zei de Palestijnse president Abbas dat hij een vreedzame tweestatenoplossing wil. Maar vorige maand vertelde hij het Palestijnse volk precies het tegenovergestelde: door van Israël te zeggen: ‘Dit is ons land.’ En wat zeiden de media over deze tegenstrijdigheid? Niets.

In een langdurig, schreeuwerig discours met een stem die soms niet meer dan een mompel was, zei Abbas: “Niemand heeft Israël verantwoordelijk gehouden toen het onze gebieden bezette in 1948.” Extremistische Palestijnen en hun aanhangers verwijzen vaak naar de ‘bezetting’ dat het hele huidige Israël omvat en verwerpen daarmee de legitimiteit en het bestaansrecht van de Joodse staat.

Tijdens zijn toespraak in de VN-Veiligheidsraad waarin hij de internationale gemeenschap opriep een vredesconferentie in het Midden-Oosten te houden, met als doel multilaterale onderhandelingen te beginnen, beweerde Abbas dat de Arabische inwoners van Judea, Samaria en Gaza in feite afstamden van de oude Kanaänieten. Behalve dat dit niet wordt onderschreven door de moderne wetenschap is Abbas’ bewering bovendien in complete tegenspraak met wat de Koran hierover zegt. Heeft de Koran dan ongelijk? Wel volgens Abbas…

De Dwaas van Ramallah, aka Mahmoud Abbas orakelde: “Wij zijn de afstammelingen van de Kanaänieten die 5000 jaar geleden in het land Palestina leefden en zijn er tot op de dag van vandaag voortdurend gebleven. Ons grootse volk blijft geworteld in haar land. Het Palestijnse volk bouwde zijn eigen steden en vaderland en maakte haar bijdragen aan de mensheid en de beschaving.”

Bezoek van Honest Reporting aan de Palestijnse president
Mahmoud Abbas in de VN-Veiligheidsraad


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint.

♦ naar een artikel van Daniel Pomerantz “HR Visits Palestinian President Abbas at the UN” van 27 februari 2018 op de site van Honest Reporting (HR)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.