De miljarden industrie van ca. 4000 NGO’s die actief zijn in de Palestijnse gebieden

De nieuwssite ‘Palestina Vandaag’ (Palestine Today) heeft een lang artikel waarin wordt geklaagd over de niet-gouvermentele organisaties (NGO‘s) die actief zijn in de Palestijnse gebieden (OPT). ‘Palestina Vandaag’ is het mediakanaal van de Gazaanse terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en zijn moordbrigade aka de Al Quds Brigades.

De PIJ is nà Hamas de belangrijkste en meest actieve terreurgroep in Gaza. De PIJ is een alliantie van verschillende Palestijnse splintergroeperingen, die tot doel hebben de staat Israël te vernietigen en op het grondgebied van de Joodse staat alsmede in de Palestijnse gebieden (wat door de PIJ het gehele ‘historische Palestina’ wordt genoemd) een islamitische Palestijnse republiek te vestigen.

Het artikel bevat veel informatie, dus zal ik zal dit opdelen in verschillende berichten om de belangrijke onderwerpen te belichten die anders verloren zouden kunnen gaan. Het artikel somt een aantal klachten op tegen de naar schatting 4.010 NGO’s (!) die op het grondgebied werken aan het einde van 2016. Ze concurreren tegen elkaar.

Er bestaat in de gebieden (OPT) een hele markt aan NGO’s die tracht mensen te helpen banen te krijgen en die voorstellen presenteren aan de NGO’s om aldus financiering te verkrijgen. De NGO-industrie stelt in  de gebieden ca. 41.000 personen (!) aan het werk en brengt aldus jaarlijks 1,5 miljard dollar in het laatje. Ik wist dat er duizenden ngo’s de gebieden domineerden, maar ik wist niet dat het er zoveel waren.

Opmerkelijk is een citaat  in het bewuste artikel in ‘Palestina Vandaag’, gelieerd met de PIJ, omtrent de duizenden NGO’s die actief zijn in de gebieden:

“Terwijl Hamas in Gaza instellingen laat sluiten die de begrippen ‘coëxistentie’ en of ‘vrede’ [met Israël] dragen, of anderen instellingen dwong om een ‘gedetailleerde toelichting’ op te stellen van haar financiële rekeningen …”

Ik zou heel graag willen horen wat de Hamas apologisten hierover te zeggen hebben, die zich al erg lang hard uitsloven voor deze terreurgroep en tot op vandaag doen alsof Hamas echt geïnteresseerd zou zijn in vrede [met Israël]!

door EoZ


Bronnen:

♦ met dank aan TikiS. voor de hint: “De NGO billion $ industrie. Resultaat? 0.

♦ naar artikels van EoZ (hier en hier) van 17 en 18 maart 2018 op zijn website

Een gedachte over “De miljarden industrie van ca. 4000 NGO’s die actief zijn in de Palestijnse gebieden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.