Israëlische man doodgestoken in Oude Stad door Palestijnse grensarbeider

Een terrorist heeft zondag een Israëlische man doodgestoken in het Moslimkwartier van de Oude Stad van Jeruzalem, aldus functionarissen. Het slachtoffer, dat in de aanslag ernstig gewond was geraakt, stierf op zondagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De steekaanval vond plaats langs de Hagai-straat in de Oude Stad.

Hij werd later geïdentificeerd als Adiel Kolman (plaatje hierboven), een 32-jarige vader van vier, afkomstig uit de Israëlische gemeente Kokhav HaShahar in Samaria. Kolman werd geëvacueerd naar een ziekenhuis in Jeruzalem waar artsen tevergeefs probeerden zijn leven te redden. Hij werd aanvankelijk geïdentificeerd als een bewaker in de oude stad. Vrienden zeiden later dat hij de laatste vijf jaar in de archeologische opgravingen van de stad David had gewerkt.

Kolman kreeg meerdere steekwonden in het bovenlichaam en werd voor behandeling naar het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem gebracht, waar functionarissen zeiden dat hij in ‘zeer ernstige’ toestand verkeerde. Hij werd behandeld in het traumacentrum van het ziekenhuis, maar “overleed aan zijn verwondingen, ondanks pogingen om hem te reanimeren,” zei een woordvoerder van het ziekenhuis.

De moordenaar werd geïdentificeerd als de 28-jarige Abd al-Rahman Bani Fadel, een vader van twee, afkomstig uit het dorp Aqraba, een Arabische nederzetting nabij Shechem (Nabloes) in Samaria, aldus de Shin Bet. De aanvaller werd meteen ter plekke doodgeschoten door een Israëlische politieofficier, zei de politie. De veiligheidsdienst wees geruchten van de hand dat de aanvaller een Turks staatsburger zou zijn en zei dat hij een Palestijnse inwoner van Judea & Samaria was. De dader had een Israëlische arbeidsvergunning op zak.

“Ik prijs de politieagent die snel heeft gereageerd en de terrorist heeft uitgeschakeld en verdere verwondingen heeft voorkomen”, zei Gilad Erdan, minister van Openbare Veiligheid in een tweet. “De Israëlische politie zal actie blijven ondernemen tegen verachtelijke terroristen die worden aangespoord [tot geweld] door de Palestijnse Autoriteit in Jeruzalem en in het hele land,” voegde hij eraan toe.

Vrijdag werden twee Israëlische soldaten gedood en raakten twee anderen gewond toen een Palestijnse man met zijn auto opzettelijk op hen inreed terwijl ze op post waren in een militaire observatiepost langsheen een snelweg nabij de Israëlische gemeente Mevo Dotan in het noorden van Samaria.


Bronnen:

♦ naar een bericht van Judah Ari Gross “Israeli man killed in Jerusalem terror stabbing” van 18 maart 2018 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.