Israël vernielt smokkel- en aanvalstunnels van Hamas en Co in het zuiden van het land

Het Israëlische leger (IDF) heeft zaterdagavond een poging verijdeld van de terreurorganisatie Hamas om een ​​terroristische aanvalstunnel in de Kerem Shalom-zone te vernieuwen. De poging werd gisteravond verijdeld door technische activiteiten op Israëlisch grondgebied, geleid door het IDF Southern Command. De infrastructuur werd in een vroeg stadium geïdentificeerd en vormde geen bedreiging voor de bewoners van het gebied.

De IDF zegt dat Hamas enorme middelen investeert in de ondergrondse systemen, terreintunnels bouwt in plaats van te investeren in de Gazastrook voor het welzijn van zijn inwoners. De poging om de tunnel te vernieuwen laat zien dat Hamas het moeilijk vindt om het falen van het tunnelproject te accepteren en blijft roekeloos geld verspillen dat broodnodig is voor haar burgers.

Tegelijkertijd viel de IDF een andere ‘ondergrondse infrastructuur’ aan die behoorde tot de Hamas-terreurorganisatie in de centrale Gazastrook. IDF-woordvoerder Brigadier-generaal Ronen Manelis onthulde vanmorgen dat Hamas de afgelopen maanden geprobeerd heeft om een ​​bypass te bouwen naar de tunnel in het gebied rond Rafah, die gebombardeerd werd tijdens Operation Protective Edge. “Dit is de vierde tunnel die werd gebombardeerd tijdens Protective Edge”, zegt het leger.

“De methode om [terreurtunnels] te dwarsbomen die de IDF nu gebruikt, is een innovatieve methode waardoor de tunnels niet meer kunnen worden hersteld, iets dat niet bestond tijdens Op. Protective Edge,” zei Manelis. Met betrekking tot de aanval op de tweede tunnel zei Manelis: “Dit is een ondergrondse infrastructuur die nog niet in Israël was binnengedrongen, en waar Hamas de laatste dagen aan het graven was om dit mogelijk te maken,” zei de woordvoerder.

door Kobi Finkler


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “IDF destroys terror tunnels in South” van 18 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van David Israel “IDF Demolishes Terror Tunnel near Israel and Underground Complex in Gaza Strip” van 18 maart 2018 op de site van The Jewish Press

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.