Dr. Tawfik Hamid: Israël is het enige lichtbaken van democratie in de moslimwereld

Terrorisme zal winnen zolang de Arabische wereld de haat en het antisemitisme in hun samenlevingen blijft negeren, verklaarde de 57-jarige Dr. Tawfik Hamid (op 28.11.2017), een in Egypte geboren moslim en ex-islamitische radicaal, in de nasleep van de terreuraanslagen in de Sinaï. Een tijd geleden haalde Dr. Hamid het nieuws met onderstaande openbrief, die sindsdien in vele talen circuleert op de sociale media.


Israël een baken van licht in het Midden-Oosten

Ik ben geboren in de religie van islam, maar ik ben een Christen van Geest en een Jood van Hart. Ik ben vooral een mens, tegengesteld aan het fundamentalisme van de islam …

Na de vele terroristische aanslagen van sommige van mijn geloofsgenoten over de hele wereld, voel ik me na vele gewelddaden gepleegd door islamisten in veel landen verantwoordelijk als mens en als moslim om te spreken en de waarheid te vertellen om mijn medeburgers van de wereld te waarschuwen voor een toekomstige ramp, een oorlog van beschavingen.

Ik geef toe dat het huidige onderwijs in onze scholen en moskeeën geweld en haat veroorzaakt tegen niet-moslims. Wij moslims moeten onze perceptie van de wereld veranderen. Tot op de dag van vandaag accepteren we polygamie, het afranselen van vrouwen door mannen en de moord op degenen die onze religie verlaten door afvalligheid.

We hebben nooit duidelijke en vastomlijnde principes gehad tegen de slavernij of oorlogen, tegen de bekering en gedwongen bekering tot de islam van ongelovigen, tegen de verplichte belasting van degenen die zich onderwerpen aan onze religie (jizia). We vragen constant aan anderen om onze religie te respecteren, terwijl we niet-moslims voortdurend hardop vervloeken tijdens onze gebeden op vrijdag in de moskee.

Welke boodschap geven we onze kinderen als we Joden “afstammelingen van varkens en apen” noemen? Is het een boodschap van liefde en vrede, of een boodschap van haat?

Ik ging naar kerken en synagogen en daar bidden we voor de moslims. Terwijl we hen blijven vervloeken en onze toekomstige generaties leren om hen ‘ongelovigen’ te noemen en hen te haten.

In een reflex van onderwerping grijpen we de gelegenheid aan om de profeet Mohamed te verdedigen, telkens wanneer iemand hem beschuldigt een pedofiel te zijn. Maar tegelijkertijd zijn we trots op dit verhaal in onze heilige boeken, waarin hij met Aïsha trouwde, een 7-jarig meisje, toen hij ouder dan 50 jaar was.

Ik ben droevig om te zeggen dat velen van ons na de aanslagen van 11 september en andere terroristische aanslagen blij waren. Moslims veroordelen deze aanvallen voor de media, maar ze tolereren hen, zelfs sympathiseren met de oorzaak van terreur.

Tot op de dag van vandaag hebben de hoge religieuze autoriteiten van ons geloof nooit een religieus oordeel of ‘fatwa’ uitgegeven waarin Bin Laden wordt veroordeeld als afvallige. Aan de andere kant is een schrijver als Salman Roushdie volgens de religieuze wet of sharia tot een afvallige ‘tot ter dood’ verklaard, omdat hij in een van zijn boeken de islam bekritiseerde.

Moslims demonstreren om meer religieuze beperkingen te hebben zoals in Frankrijk, toen ze zich verzetten tegen het verbod op de hijab, terwijl ze dat niet met zoveel passie en in grote aantallen doen, als het gaat om terreur veroordelen. Het is onze absolute stilte tegen de terroristen die hen zoveel energie geeft om door te gaan.

Wij moslims moeten ook stoppen met anderen de schuld te leggen bij het Arabisch-Israëlische conflict voor al onze problemen. Het moet in alle eerlijkheid worden erkend dat Israël het enige baken is van democratie, beschaving en mensenrechten in het Midden-Oosten.

We verdreven onze Joden (0,9 miljoen) zonder enige compensatie of genade van de meeste Arabische landen die “Judenrein” werden (zonder Joden) gemaakt, terwijl Israël meer dan 1,3 miljoen Arabieren accepteerde als Israëlische burgers op zich, met de rechten van ieder mens.

In Israël kan een vrouw niet legaal worden afgeranseld door een man en kan iedereen zijn geloof veranderen zonder bang te zijn voor afvalligheid. Dit is niet het geval in de islamitische wereld. Ik erken dat de Palestijnen lijden, maar hun lijden is te wijten aan de corruptie van hun leiders en is niet het werk van Israël.

Bovendien zien we geen Arabieren die Israël verlaten om in een Arabisch land te wonen, terwijl duizenden Palestijnen gelukkig gaan werken voor de Israëlische “vijand”. Als ze echt mishandeld zouden worden, zouden ze dan daar blijven werken?

Wij moslims moeten onze problemen herkennen om met hen om te gaan. Het is op deze voorwaarde dat we een nieuw tijdperk kunnen beginnen, in harmonie met de hele wereld. Onze religieuze leiders moeten zich duidelijk en krachtig verzetten tegen polygamie, pedofilie, slavernij, het doden van degenen die de islam verlaten, zij moeten mannen veroordelen die hun vrouwen slaan en moslims die oorlogen verklaren tegen niet-moslims. Moslims om de islam te verspreiden. Alleen dan kunnen we het recht hebben om anderen te vragen onze religie te respecteren.

De tijd is gekomen om onze hypocrisie te stoppen en openlijk te zeggen: “Wij moslims, we moeten veranderen.”

door Dr. Tawfik Hamid

Egyptische schrijver en geleerde


Bronnen:

♦ met dank aan Michelle W. voor de hint

♦ naar een artikel van 25 augustus 2010 “Dr. Tawfik Hamid : Il faut avouer en toute honnêteté qu’Israël est le seul phare de démocratie” op de site van Arabes pour Israel origineel op de site van Kabyles.net

5 gedachtes over “Dr. Tawfik Hamid: Israël is het enige lichtbaken van democratie in de moslimwereld

 1. Helemaal eens met Brabosh. Er wordt door Hamas veel in scene gezet. Ga maar eens lezen op welk geraffineerde manier Hamas hun volk de ‘Palestijnen’ als menselijk schild gebruiken en hoe ze hun kinderen uitspelen tegen de Israeliers.
  Buiten genoemde: er bestaat geen ‘Palestijnse’ taal en geen ‘Palestijnse’ cultuur geen ‘Palestijns’ rechtsysteem. Kortom: er bestaat geen ‘Palestijns’ volk. Palestijnen zijn een hussel van mensen uit de omringende landen en ze worden bewust door Hamas in kampen bij elkaar gehouden om het medelijden van de wereld te willen krijgen. Medelijden = ontwikkelingsgeld.
  Het lijden van de ‘Palestijnen wordt absoluut niet veroorzaakt door Israel, maar door Hamas zelf.
  Het is vreemd dat Arend noemt dat ‘palestijnse’ kinderen door militairen geslagen en gedood worden, maar niet over ‘palestijnen’ die Israeliers aanvallen en zelfs tot in hun huizen binnen dringen om hen te vermoorden. En het ook niet heeft over de haat die ‘palestijnse’ kinderen’ wordt aangeleerd voor de Joden. (en alle niet-moslims) Het bedrog gaat zover dat ‘Palestijnen’ worden ingezet om te doen alsof zij Israeliers zijn die ‘palestijnse’ kinderen met de auto overrijden.
  Hier een video die de gekte laat zien van de ‘zielige palestijnen’.

  https://likud.nl/2016/09/palestijnse-vader-wil-dat-zijn-vierjarige-zoon-wordt-doodgeschoten/

  Like

 2. Als u de bron zou nagaan van waar die beelden komen en wie ze gemaakt heeft zal u ontdekken at het overgrote deel ervan van Palestijnse origine is veelal op instructie van de terreurgroepen zoals Hamas, PFLP enz., een proganda apparaat dat wij gemeenzaam Pallywood noemen. Geef mij de bronnen van uw materiaal en dan spreken we mekaar terug.

  Like

 3. U zegt dat het lijden van Palestijnen niet het werk van Israël is, maar ik hoor en zie regelmatig beelden op televisie van Palestijnen, ook kinderen, die door militairen worden geslagen, mishandeld doodgeschoten, daarnaast is het zo dat er veel kinderen in gevangenschap zitten. Verder wordt het Palestijnse volk op allerlei manieren dwars gezeten, daar zijn legio voorbeelden van dus hoe kunt u nog steeds beweren dat Israël vredelievend is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.