Polen & België: Jihadisten dringen Europa binnen vermomd als nep-asielzoekers

De Belgische terrorist Abdelhamid Abaaoud (27 jr.) uit Molenbeek en de leider van de groep terroristen die op vrijdag 13 november 2015 de terreuraanslagen uitvoerde waarbij 130 mensen werden gedood, was van plan om ook aanslagen te plegen jegens de Franse Joodse gemeenschap.

Plaatje hierboven: ISIS-terrorist Abdelhamid Abaaoud toont het boek dat hem inspireerde tot zijn moordzuchtige daden en aanslagen jegens Joden en andersdenkenden [beeldbron Dabiq/Corbis]

Gelukkig kon de Franse politie de jihadist op 18 november uitschakelen tijdens een raid op een appartement in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. Een getuige vertelde aan de Franse politie dat zijn nicht Hasna Ait Boulahcen die hem enkele dagen verborg, hij meerdere aanslagen voorbereidde. Hij vertelde zijn nicht dat “hij nog veel ergere (schade) ging aanrichten in districten waar veel Joden woonden en dat hij het transportsysteem en scholen wilde ontwrichten.”

De jihadist “pochte dat hij zo makkelijk vanuit Syrië via Griekenland binnen [de EU] was geraakt twee maanden eerder, profiterend van de verwarring van de vluchtelingencrisis en het paspoort-vrije Schengen systeem.

Thans is nieuwe informatie opgedoken over een Marokkaanse ingezetene die twee jaar geleden werd gearresteerd in Polen voor zijn connecties met de ISIS-terrorist Abdelhamid Abbaoud. Poolse officieren van justitie onthulden onlangs dat Mourad T. in 2014 een ontmoeting met Abbaoud en andere spraakmakende terroristen heeft bijgewoond in Edirne, Turkije.

Poolse veiligheidsfunctionarissen beweren dat Mourad de rol van ‘scout’ kreeg toegewezen om locaties voor aanvallen in Europa te identificeren. Foto’s van mogelijke doelen en een geïmproviseerd explosief (IED) werden gevonden in zijn appartement, in de stad Rybnik. Onderzoekers beweren dat Polen niet tot zijn doel behoorde; hij was op weg naar Duitsland.

Mourad werd opgepakt door een gezamenlijke inspanning van het Poolse contra-inlichtingenbureau ABW, de CIA en andere westerse veiligheidsagentschappen. Dit is echter niet wat de zaak zo bijzonder maakt. Het betekent dat Mourad Europa binnenkwam met de stroom van vluchtelingen in 2014 door zich voor te doen als een Syrische asielzoeker, zijn geboortedatum te vervalsen – zichzelf jonger te portretteren, zijn kansen op asiel te vergroten – en door Griekenland te reizen, de Balkanstaten, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië en tot slot naar Polen.

In 2015 ontving hij een verblijfsvergunning in Wenen van het Federale Bureau voor Buitenlanders en Asiel, die voor de gek werd gehouden door zijn valse identiteit en hem als een Syrische vluchteling registreerde. Door officiële Europese documenten te ontvangen, kon Mourad Polen binnenreizen, een van de landen die weigerden om meer dan een paar duizend migranten te accepteren die de Europese Commissie volgens het verplichte quotasysteem van de EU zou eisen.

Warschau’s weerstand tegen de toestroom van migranten uit het Midden-Oosten en Afrika werd verklaard door de Poolse regeringspartij geleid door Jarosław Kaczyński in een interview in mei 2017 met de krant Gazeta Polska Codziennie. Kaczyński zei dat het opnemen van immigranten uit die gebieden Polen zou dwingen “om onze cultuur volledig te veranderen en het niveau van veiligheid in ons land radicaal te verlagen”.

Hij voegde eraan toe dat als Polen zou bezwijken onder druk van de EU om vluchtelingen te accepteren, het “een directe weg zou zijn naar een sociale catastrofe, met als gevolg dat Warschau in een paar jaar op Brussel zou kunnen lijken.” Kaczyński verwees ook naar het misbruik van vrouwen dat in heel Europa is toegenomen met de toestroom van immigranten uit islamitische landen.

Gezien de situatie in Europa – in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, België, Spanje en elders – is de angst van Kaczyński gerechtvaardigd. Het geval van Mourad T. wijst op een cruciale zorg: het vermogen van jihadisten om zich als vluchtelingen te voordoen, vrij doorheen Europa opererend om diens ondergang te bewerkstelligen.

door Jan Wójcik


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jan Wójcik “Poland: Jihad in Asylum-Seekers’ Clothing” van 15 maart 2018 op de site van The Gatestone Institute

6 gedachtes over “Polen & België: Jihadisten dringen Europa binnen vermomd als nep-asielzoekers

 1. Dat is al een tijdje geleden en was een feit, de naam van die terrorist kun je beter niet meer benoemen deze man is nu op een plek ver van de ware God, het benoemen van zijn naam is een te grote eer voor die man!

  Like

 2. WIE zeiden ook al weer, dat er geen jihadisten tussen de vluchtelingen waren? Was TE omslachtig?
  “Ons” EU intellect Judith Sargentini van GroenLinks
  Hoogleraar Migratiegeschiedenis Leo Lucassen
  Directeur IND Rob van Lint
  Mr. EU himself Jean Claude Juncker
  Volksverraad met een vet salaris…..door u betaald

  Like

 3. De islam kent maar een zekerheid, als je mensen dood of vernietigd, dan pas gaat je naar de hemel, oorsprong van jihadisme !

  Like

Reacties zijn gesloten.