Nieuw VN-rapport noemt Joodse bouw in Judea & Samaria en Oost-Jeruzalem ‘oorlogsmisdaden’

 

Afgelopen week presenteerde de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor ‘Mensenrechten’ Zeid Ra’ad Al Hussein zijn ‘bevindingen’ over de huidige situatie in Judea, Samaria, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogte, gezien vanuit het perspectief van de Verenigde Naties.

Plaatje hierboven: De Jordaanse prins Zeid Ra’ad Al Hussein, is sinds 1 september 2014 de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, en zit de VN-Mensenrechtenraad voor van de 37ste Sessie van de UNHRC (26 februari – 23 maart 2018) [beeldbron: screenshot YouTube]

Het document (A/HRC/37/43 van 6 maart 2018) “beschrijft de uitbreiding van de nederzettingsonderneming van Israël, onderzoekt het bestaan ​​van een dwingende omgeving in bezet Oost-Jeruzalem, en behandelt problemen met betrekking tot Israëlische nederzettingen in de bezette Syrische Golan.”

Zoals ook nu weer het geval is, documenteert Al Hussein alle “schendingen van de mensenrechten” zoals hij ze opmerkt in zijn document. Overweeg de volgende verklaring in het rapport:

“Internationaal humanitair recht verbiedt het overbrengen van een bevolking door een bezettingsstaat naar een bezet gebied en individuele of massale gedwongen overdracht of deportatie van de bevolking van een bezet gebied, ongeacht het motief. Een dergelijke overdracht komt neer op een ernstige schending van de Vierde Geneefse Conventie en is daarom een ​​oorlogsmisdaad.”

Dus, het ‘overbrengen’ van mensen – zoals Israëlische families die een persoonlijke beslissing nemen om naar Judea en Samaria te verhuizen – zijn oorlogsmisdadigers. Blijkbaar zijn de Arabieren de enige mensen die volgens Zeid Ra’ad Al Hussein recht hebben om in Judea & Samaria te leven. Interessant…

Overwegende deze verklaring met betrekking tot ‘oorlogsmisdaden’ gepleegd door Israël:

“De sloop van huizen door de Israëlische autoriteiten in het kader van discriminerende planning of voor strafdoeleinden zijn volgens het internationale recht onwettig, aangezien ze tot gedwongen uitzetting leiden.”

Dus de sloop van de huizen van terroristen die Israëli’s vermoorden is “onwettig” omdat “ze tot gedwongen uitzettingen leiden” volgens Zeid Ra’ad Al Hussein.

Natuurlijk wordt het probleem van terrorisme, geld dat door de PA aan de terroristen en hun families is betaald en de Arabische aansporing tot geweld in de gebieden die hij bespreekt, gemakkelijk buiten het document gehouden. Je kunt hier de rest van de beschamende anti-Israëlische ‘bevindingen’ van Zeid Ra’ad Al Hussein lezen.

Het afgelopen jaar heeft Al Hussein gewerkt aan het opzetten van een database – lees: zwarte lijst – van bedrijven die zich bezighouden met zakendoen in de gebieden van Judea & Samaria en de Golan Hoogtes van Israël. Hij is onder vuur komen te liggen van pro-Israëlische organisaties en activisten omdat hij Israël heeft uitgekozen voor “mensenrechtenschendingen”, terwijl mensenrechtenkwesties in andere landen over de hele wereld grotendeels worden genegeerd.

Gelukkig is er een inspanning geleverd door activisten zoals Nati Rom, de oprichter van Lev Haolam om de inspanningen van Al Hussein en anderen zoals hij tegen te gaan. Als reactie op zijn werk op de zwarte lijst, stuurde Nati een brief naar de binnenkomende secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, waarin hij eiste dat hij VN-mensenrechtencommissaris Zeid bin Raad al-Hussein wordt afgezet vanwege zijn recente acties.

Inbegrepen in de tekst van zijn brief, beschreef Nati het feit dat al-Hussein talloze onaanvaardbare uitspraken heeft gedaan, waaronder zijn “betreurenswaardige vergelijking tussen de situatie van Arabieren in Judea en Samaria met die van Joden in de Holocaust en zijn weigering om de moord op Joden in Tel Aviv door Arabieren te veroordelen als terrorisme.” Wij prijzen Nati Rom en staan ​​met hem in zijn strijd tegen de anti-Israëlische obsessie en haat die bij de Verenigde Naties wordt bestendigd.

door Aryeh Tavor


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aryeh Tavor “New UN Report Labels the Building of Communities in Judea, Samaria, Eastern Jerusalem “War Crimes”” van 13 maart 2018 op de site van Lev Haolam

Een gedachte over “Nieuw VN-rapport noemt Joodse bouw in Judea & Samaria en Oost-Jeruzalem ‘oorlogsmisdaden’

  1. Welk commentaar kan je anders verwachten van deze Jordaanse prins.

    De man is geobsedeerd door zijn Israel haat.

    Antwoord aan deze prinselijke “mensenrechten” voorvechter…………wen er maar aan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.