Israël’s minister Liberman: Er bestaat niet zoiets als ‘lone wolf’ terrorisme

Minister van Defensie Avigdor Liberman reageerde vrijdag op de autoaanval in Samaria, waarbij een officier van het IDF en een soldaat werden vermoord en twee andere soldaten gewond raakten. Liberman verklaarde:

“Vóór het begin van de sabbat werden we geïnformeerd over een ernstige terroristische aanslag. We zullen de terrorist ter dood veroordelen, zijn huis slopen en iedereen straffen die hieraan heeft meegewerkt. Er bestaat niet zoiets als ‘het terrorisme van de eenzame wolf’. Dit is terreur ondersteund door Abu Mazen en de Palestijnse Autoriteit, die geld betaalt aan de families van de terroristen. We zullen ze stoppen.”

De Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties, Danny Danon, gaf ook een verklaring uit na de aanslag en drong er bij de internationale gemeenschap op aan om deze te veroordelen:

“Zolang de Palestijnse Autoriteit honderden miljoenen dollars blijft betalen aan terroristen die Israëliërs doden, zullen we dergelijke gruwelijke aanvallen blijven zien. De internationale gemeenschap moet deze hatelijke daad van terreur veroordelen en eisen dat het Palestijnse leiderschap eindelijk een eind maakt aan de verachtelijke praktijk van ‘pay to kill’.”

Terreur loont
Israël voert een uitgebreide campagne tegen de betaling door de Palestijnse Autoriteit aan terroristen en hun families, die in 2017 1,23 miljard sjekel ($ 362 miljoen) of 7% van het totale budget van de Palestijnse Autoriteit bedroeg. Onlangs nog werd een prijslijst van de betalingen aan terroristen gepubliceerd. 

De ‘prijslijst’ is verbijsterend. Elke terrorist die een gevangenisstraf van drie tot vijf jaar uitzit in een Israëlische gevangenis ontvangt een maandelijkse toelage van NIS 2000 ($ 590). Degenen die een gevangenisstraf van tien jaar uitdienen, ontvangen NIS 4.000 ($ 1.200) en degenen die 15 jaar lang in de gevangenis zitten, ontvangen NIS 6.000 ($ 1.800).

Terroristen die een levenslange gevangenisstraf uitzitten, ontvangen maandelijks een toelage ter hoogte van NIS 10.000 ($ 2.900). Getrouwde terroristen ontvangen een extra NIS 300 ($ 88) per maand en degenen die getrouwd zijn met kinderen ontvangen een extra NIS 50 ($ 15) per kind per maand. Terroristen met een Israëlisch staatsburgerschap ontvangen een extra NIS 500 ($ 150) per maand.

De Palestijnse Autoriteit geeft gevangenen ook ‘vrijgavesubsidies’ van tussen de $ 1.000 voor degenen die een gevangenisstraf van één tot drie jaar hebben uitgezeten en $ 10.000 voor degenen die 16 jaar of langer gevangen zijn gehouden. Degenen die meer dan 10 jaar gevangen zitten, komen de rest van hun leven in aanmerking voor een pensioen. Ramallah betaalt ook de rekening voor de dagvergoeding van de Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen, ten bedrage van NIS 29 miljoen ($ 8,5 miljoen) per jaar.

Deze cijfers moeten de Palestijnen nog meer verontrusten dan dat zij de Israëliërs woedend maken, vooral gezien het feit dat het gemiddelde maandsalaris op de Westelijke Jordaanoever $ 580 is en de Palestijnse Autoriteit meer besteedt aan stipendia voor gevangenen en hun gezinnen dan aan het algemeen welzijn.


Bronnen:

♦ naar een bericht van Elad Benari “Liberman: There is no such thing as ‘lone wolf terrorism’” van 16 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Israël’s minister Liberman: Er bestaat niet zoiets als ‘lone wolf’ terrorisme

  1. Lone wolf terroristen bestaan niet.

    Hondsdolle terroristen wel en die moeten worden afgemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.