Eerste conferentie voor pro-Israël online activisten temidden ‘desinformatie apocalyps’

“Voor het eerst wordt ​​de boycot-Israëlbeweging BDS [Boycott, Desinvestering en Sancties] in de verdediging gedwongen,” verklaarde Gilad Erdan, de Israëlische minister van Strategische Zaken en Publieksdiplomatie aan een groep van meer dan 60 sociale-media-experts die op maandag en dinsdag in Jeruzalem bijeen waren voor de driedaagse #DigiTell18 -conferentie die gesponsord wordt door het ministerie.

Deelnemers arriveerden vanuit 15 landen verspreid over zes continenten om te horen van toonaangevende wereldwijde digitale experts in de private en publieke sector, waaronder Google, Facebook, Snapchat, Outbrain en het kantoor van de premier, over strategieën en inzichten om online betere Israëlische activisten te worden.

Om de bias [vooringenomendheid] tegen Israël tegen te gaan, zei Erdan dat de “sleutelrol van de pro-Israël gemeenschap” bestaat uit het markeren van antisemitische en ongepaste inhoud op sociale platforms. Hij merkte ook op dat hij “pallywood-producties” van pro-Palestijnse activisten blootlegde om Israël in een slecht daglicht te stellen door opzettelijk misbruik en framing van afbeeldingen en video’s.

David Keyes, de woordvoerder van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, sprak uitgebreid over de overtuigingskracht om de boodschappen van Israël door te geven in een bijna onmogelijke berichtenomgeving. “We worden geconfronteerd met een ‘desinformatie-apocalyps’, in tegenstelling tot alles wat we ooit hebben gezien,” verklaarde hij.

Keyes suggereerde dat de groep zich richt op empathie bij het communiceren, en dat het aanmerken van losse verhalen zichzelf bewezen heeft als effectiever dan het communiceren van grotere aantallen en trends bij pogingen om leugens te bestrijden en een publiek te overtuigen van de verdiensten van Israël.

‘Telkens wanneer u een abstract idee neemt en het kunt samenvatten tot een verhaal, kunt u fantastische resultaten behalen,” zei hij. “Beter dan uit te leggen dat er 1.000 mensen zijn gedood tijdens een terreuraanval… het zou veel krachtiger zijn als je één enkel verhaal kunt vertellen. Als je een saillant verhaal vindt, is dat een goudmijn.”

Hij legde uit dat de premier deze principes heeft overgenomen en heeft meegenomen naar video en sociale media, waarbij hij vaak de traditionele media omzeilde om zijn berichten te communiceren. “Traditionele media sterven een trage en pijnlijke dood”, stelde Keyes, en merkte op tegenwoordig Netanyahu’s sociale-media kanalen en video’s op bepaalde soms tientallen miljoenen keren worden bekenen.” “Korte video’s veranderen de wereld,” zei Keyes. “Als het provocerend is, zullen mensen het delen.”

Keyes hebben JNS verteld dat “de premier de kracht van sociale media en nieuwe technologie scherp begrijpt om de boodschap van Israël naar buiten te brengen”, terwijl hij opmerkt dat Netanyahu een “fenomenale communicator” is. “Al decennia lang vertelt hij de waarheid over Israël op een wijze zoals weinig anderen dat kunnen, misschien op een manier dat niemand anders dat kan,” zei Keyes.

Toch merkte hij bij de groep op dat het vermogen van het kantoor van de premier om het verhaal van Israël te vertellen niet zo krachtig is als de collectieve “fusie van mensen met organische aanhang”. Keyes bezwoor de groep om het publiek beter te begrijpen waarmee ze willen communiceren. Door de sociale-media-experts te verrassen, merkte hij op dat herhaalde studies van millennials aantonen dat het probleem waar ze het meest om geven, de opwarming van de aarde is. Keyes daagde de groep vervolgens uit om ‘Iran en het broeikaseffect’ te Googelen.

“Als je kijkt naar publicaties zoals Vox die miljoenen malen worden bekeken, zou je de indruk krijgen dat Iran een toonbeeld is van de opwarming van de aarde,” zei Keyes, suggererend bijvoorbeeld dat Israëls pro-Israël gemeenschap de inspanningen van Iran tegengaat om millennials te engageren door te schrijven over “wat Iran doet om het milieu te vernietigen”.

Keyes vertelde een verhaal over de tijd dat hij een lunch had met de minister van Buitenlandse Zaken van Iran voordat hij als adviseur van de premier diende: “Als je luistert naar de manier waarop hij het vertelt, klinkt hij als een kruising tussen Moeder Theresa en Ghandi.” “Het vertellen van verhalen op nieuwe en innovatieve manieren is de manier om te slagen,” zei Keyes, eraan toevoegend “aarzel nooit om in de aanval te gaan.”

Keyes en Erdan spraken hun hoop uit dat pro-Israël activisten uiteindelijk de strijd in digitale media zouden winnen om Israël te promoten en de vijanden van Israël te ontmaskeren. Erdan zei dat de meest krachtige troef die de groep tot zijn beschikking heeft de waarheid is, en feliciteerde de deelnemers aan de conferentie omdat ze samenkwamen om hun vaardigheden te versterken. Hij moedigde de groep aan om vooral door te gaan met het publiceren en promoten van innovatieve inhoud omdat “het werk dringend is”. “Ik kijk ernaar uit om de resultaten te zien,” zei hij, “en ze te retweeten.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alex Traiman “Media experts sharpen tools to promote Israel amid ‘disinformation apocalypse’” van 14 maart 2018 op de site van the Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Aryeh Tavor “Israel’s Ministry of Strategic Affairs Hosts First Conference for Pro-Israel Online Activists” van 14 maart 2018 op de site van Lev Haolam

Een gedachte over “Eerste conferentie voor pro-Israël online activisten temidden ‘desinformatie apocalyps’

  1. Door de desinformatie info/campagnes over Israel door ignorante of politiek geïnspireerde journalisten/fotografen is de héle media in een neerwaartse spiraal beland.

    Vandaag gaat het niet meer over ‘de feiten maar over ‘het verhaal en of dat in het wereldbeeld van de journalist, zijn uitgever & hun lezers past……anders word het aangepast of niet geplaatst!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.