Israël 11de gelukkigste land om in te leven volgens World Happiness Report van 2018

Dit jaar staat Finland op de eerste plaats als het gelukkigste land, volgens enquêtes van Gallup International van 2015-2017. Afronding van de rest van de top tien in volgorde van algemeen geluk zijn Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zwitserland, Nederland, Canada, Nieuw-Zeeland, Zweden en Australië, met Israël op de 11de plaats, net als vorig jaar.

De VS staan ​​op de 18de plaats en zakken vier plaatsen ten opzichte van vorig jaar. België volgt op de 16de plaats en het eerste moslimland, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), op de 20ste plaats

Ook: de immigranten in Finland zijn de gelukkigste immigrantenpopulatie ter wereld, vergeleken met de beschikbare gegevens uit 117 landen. Het World Happiness Report is een jaarlijkse publicatie van het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde Naties met ranglijsten van nationaal geluk en analyse van de gegevens vanuit verschillende perspectieven.

Het World Happiness Report 2018, dat 156 landen rangschikt volgens hun geluksniveaus, en 117 landen door het geluk van hun immigranten, werd woensdag in het Vaticaan gepresenteerd. Een andere viering staat gepland op 20 maart, World Happiness Day, bij de Verenigde Naties in New York.

“De meest opvallende bevinding van het rapport is de opmerkelijke consistentie tussen het geluk van immigranten en de lokaal geborenen,” zei co-redacteur professor John Helliwell van de Universiteit van British Columbia. Alle top tien landen voor algemeen geluk 2015-2017 staan ​​in de top 11 van landen voor geluk van immigranten op basis van enquêtes over 2005-2015.

“Hoewel immigranten afkomstig zijn uit landen met heel verschillende niveaus van geluk, convergeren hun gerapporteerde levensevaluaties naar die van andere inwoners in hun nieuwe landen,” zei Helliwell. “Degenen die naar gelukkiger landen verhuizen, winnen, terwijl degenen die naar minder gelukkige landen verhuizen verliezen,” hoewel de aanpassing van het geluk niet compleet is, aangezien migranten nog gedeeltelijk het geluk van hun geboorteland weerspiegelen

Volgens het rapport is Israël een natuurlijk laboratorium voor de studie van traumatische en posttraumatische reacties. “Door de voortdurende blootstelling aan hoge niveaus van geweld tussen groepen en vijandelijkheden die kenmerkend zijn voor het Israëlisch-Arabische conflict, is het land een testbank geworden voor het onderzoeken van psychologische reacties op stress en voor het ontwikkelen van psychologische interventies gericht op het vergroten van de weerbaarheid en copingvaardigheden van individuen.”

Onderzoek heeft zich gericht op de schadelijke effecten die blootstelling aan hoge niveaus van conflicten, oorlog en politiek geweld hebben op het psychisch functioneren en welzijn van Israëlische en Arabische kinderen. Tegelijkertijd steunt het onderzoek op de inzichten en kennis die in positieve psychologie zijn bedacht om effectieve interventies tegen stressgerelateerde emotionele problemen te ontwikkelen.

Hier is een feitje dat u waarschijnlijk niet kende: volgens de Happiness Index drinken gelukkige landen meer koffie dan ongelukkige. “Koffie is letterlijk de drank van geluk, iets opmerkelijk eenvoudigs maar complexs dat zoveel mensen elke dag zoveel plezier bezorgt, terwijl het bij elk kopje ontwikkeling creëert in producerende landen”, zegt Andrea Illy, voorzitter van illycaffè en lid van de raad van bestuur van Fondazione Ernesto Illy, een sponsor van het World Happiness Report.

Het gebeurt zo dat er heel veel koffie wordt gedronken in de gelukkige Joodse staat, en eerlijk gezegd, het verslaat Starbucks zonder twijfel qua kwaliteit (en prijs).


Bronnen:

♦ naar een artikelFinland Wins First Place, Israel 11th in World Happiness Report 2018” van 15 maart 2018 op de site van JNi.Media – The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.