Hamas plant ‘Mars van de Terugkeer’ en wil duizenden Gazanen laten opmarcheren naar Israël

Duizenden Gazanen zijn van plan om naar Israël op te marcheren in wat wordt genoemd de ‘Mars van de Terugkeer’. De propagandastunt is een initiatief van de twee bekendste terreurorganisaties in Gaza, Hamas en Islamitische Jihad, die beiden al decennialang internationaal opgelijst staan als verboden terreurgroepen.

Ahmed al-Mudallal, een hooggeplaatst lid van de terreurorganisatie Islamitische Jihad (PIJ), beschreef de demonstratie als een populair ‘referendum’ die de gehechtheid van het ‘Palestijnse volk’ aan het ‘recht op terugkeer’ zal onderstrepen alsmede het verzet tegen de ‘samenzweringen’ tegen de Palestijnen.

In een interview met de Hamas-krant Felesteen zei Mudallal dat het ‘Palestijnse volk’ naar de grenzen zal trekken en van daaruit een boodschap naar de wereld zal sturen over de noodzaak om het beleg op te heffen en het ‘recht op terugkeer’ te realiseren als een uitdrukking van menselijke gerechtigheid.

Hij riep de inwoners van Gaza op om naar de wapenstilstandslijn te marcheren aan de grens tussen Gaza en Israël om het verlangen van de Palestijnen om terug te keren naar hun ‘land’ en het belang van bevrijding en ‘recht op terugkeer’ in de ogen van de Palestijnen te demonstreren. Mudallal sprak de hoop uit dat honderdduizenden zullen deelnemen aan de demonstratie van 30 maart die ook de oprichting van tenten langsheen de grens zal omvatten.

Andere demonstraties zullen plaatsvinden in Judea en Samaria, in de Arabische landen die grenzen aan Israël en in veel steden over de hele wereld. Ze zullen doorgaan tot midden mei, wanneer Israël zijn 70ste Onafhankelijkheidsdag viert.

De actie zou aanvatten op 30 maart aanstaande en duren tot 15 mei wanneer Naqba Dag wordt herdacht, de dag dat hun voorouders naar de buurlanden zijn gevlucht in afwachting dat de Arabische legers Israël van de kaart zouden vegen waarna ze zegevierend zouden terugkeren. Helaas pindakaas, maar dàt avontuur liep helemaal anders af…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.