Watchlist 2018: Israël er apart uitlichten en veroordelen en tegelijk Palestijnse terreur vergoelijken…

In maart 2018 publiceerde de overkoepelende NGO-groep, bekend als Watchlist on Children and Armed Conflict (Watchlist) een beleidsnota waarin de VN-secretaris-generaal wordt opgeroepen om Israël, Myanmar en anderen toe te voegen aan een lijst van “ernstige overtreders” van kinderrechten.

Plaatje hierboven: Nabi Saleh nabij Ramallah in Judea, 23 december 2011. Palestijnse stenengooier met een T-shirt van VN-kinderorganisatie UNICEF poseert hoe je Joodse kinderen in Israël van de weg moet kegelen en bovendien voor die laffe daad door een andere VN organisatie (UNRWA) en door de PLO/PA ervoor betaald wordt… de wereld op z’n kop [beeldbron]

Opmerkelijk: Palestijnse terreurgroepen, waaronder Hamas en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), worden niet vermeld in de Watchlist-publicatie. Dat is geen toevallige vergetelheid maar behorend tot het politieke beleid van Watchlist dat een duidelijke voorkeur heeft voor wat wordt genoemd de Palestijnse ‘weerstand’ tegen Israël.

De methodologie van de Watchlist voldoet helemaal niet aan de basisvereisten voor mensenrechtenrapporten, maar beweert in plaats daarvan te vertrouwen op “alle openbaar beschikbare rapporten met betrekking tot ernstige schendingen van kinderen in 25 relevante landsituaties in 2017.” Er is geen informatie over hoe de geloofwaardigheid van deze rapporten wordt beoordeeld en al helemaal niet welke criteria werden gehanteerd voor het opnemen of uitsluiten van bronnen.

Veel van de deelnemende NGO ’s aan deze enquete hebben een uitgebreide voorgeschiedenis van vooroordelen tegen Israël, waaronder Human Rights Watch (HRW), dat deze specifieke campagne coördineerde.

In het deel over Israël vertrouwt Watchlist bijna uitsluitend op een Palestijnse NGO, met name Defence for Children International – Palestine (DCI-P) – een groep zonder geloofwaardigheid die niet voldoet aan Watchlists eigen bronvereisten van “gerenommeerde internationale niet-gouvernementele organisatie.'”

De DCI-P onderhoudt nauwe banden met de Palestijnse terreurorganisatie PFLP, die zowel door de VS, de Europese Unie, Canada en Israël werd opgelijst als een terroristische organisatie. Talrijke medewerkers en bestuursleden van de DCI-P worden door de PFLP geprezen als ‘kameraden’ en / of ‘leiders’.

In de analyse van vermeende zware schendingen door Israël beweert Watchlist dat 13 minderjarigen (van wie sommigen tijdens het uitvoeren van terreuraanslagen) door de Israëlische strijdkrachten in 2017 zijn gedood, en dit door dit onder een ernstige overtreding van “moord en mishandeling” te vermelden.

Ter vergelijking, geeft Watchlist een lijst van “533 geverifieerde kindslachtoffers” in Syrië, “honderden Rohuungya-dorpsbewoners” (inclusief kinderen) in Myanmar, minstens 64 kinderen gedood in Congo. Ondanks de grote ongelijkheid krijgt de IDF overdreven meer aandacht in de beleidsnota van de Watchlist in vergelijking met om het even welk ander land of leger en of bewapende groep.

Lees hier het volledige verslag op NGO Monitor


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekorte versie van het artikelSingling Out Israel While Whitewashing Terrorism: Watchlist’s 2018 Policy Note” van 14 maart 2018 op de site van NGO Monitor

Een gedachte over “Watchlist 2018: Israël er apart uitlichten en veroordelen en tegelijk Palestijnse terreur vergoelijken…

  1. Al die honderden NGO’s met hun lijsten & cijfers worden met de dag onrelevanter.

    De waarheid over al deze oplichters wordt daarentegen met de dag duidelijker totdat ze allemaal ten onder zullen gaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.