Macron in Le Figaro: Franse Joodse gemeenschap ‘ten prooi aan angst en twijfels’

Het staatshoofd kwam woensdagavond 7 maart 2018 de Joodse gemeenschap van Frankrijk een hart onder de riem steken tijdens het traditionele jaarlijkse diner van de Representatieve Raad van de Joodse Instellingen van Frankrijk.

In zijn welkomstwoord had de president van de Crif, Francis Kalifat, ervoor gekozen dit jaar niets te missen van het duistere beeld van de situatie van de joodse gemeenschap in Frankrijk. “Het is tijd om het staatsgezag te herstellen in heel Frankrijk,” zei hij en eiste “een zero-tolerance beleid” en “voorbeeldig en afschrikkende sancties” om het “alledaagse antisemitisme tegen te gaan dat “bloeit in ons land”.

Omdat “we gevangen zitten tussen het traditionele antisemitisme oververtegenwoordigd aan de extreem rechterzijde en anti-Zionistisch antisemitisme oververtegenwoordigd biju uiterst links.” En “we zitten vast tussen het zeer sterke moslim-antisemitisme onder 15 à 25-jarigen en de bevoorrechte doelstatus voor islamistische terroristen”, zei Kalifat.

Vorig jaar werd Emmanuel Macron, toen nog als presidentskandidaat, met veel aandacht ontvangen op het diner van de representatieve raad van de Joodse instellingen van Frankrijk, de Crif.

Toen sprak de president over een “mislukking” van een dergelijke “heropleving” [van het antisemitisme] die hij niet “reduceerbaar” acht voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Deze toename van antisemitisme is “ernstiger, meer georganiseerd” en “alle Republikeinen moeten het bestrijden, want dat is wat de Republiek deed vallen” en ook dat “Frankrijk nooit de Joden zal opgeven”.

Voorbije week werd hij andermaal hartelijk verwelkomd als president van de republiek, vergezeld door zijn vrouw en vele ministers, toegejuicht door 1.100 mensen, politieke, economische, culturele en religieuze leiders, om nog maar te zwijgen van dertig ambassadeurs.

Macron erkende: “Wij geloofden er ten onrechte in dat het antisemitisme in ons land beslist was afgenomen. En zelfs in het aangezicht van deze misdaden hebben sommigen te lang de fout begaan, de morele fout zelfs, van de ontkenning. Nu de realiteit er is, is het onbetwistbaar. We begrepen met afschuw dat antisemitisme nog leefde.”

Hieronder een uittreksel uit een artikel gepubliceerd in Le Figaro met de titel: “Macron au Crif : l’antisémitisme est «le déshonneur de la France»“.

“Een gemeenschap geteisterd door twijfels en angsten”, bezorgd, volgens zijn entourage, om te laten zien dat “de Republiek aan de zijde van elk van zijn kinderen staat”, had het staatshoofd de missie gegeven om de “gemeenschap die ten prooi is gevallen aan twijfels en angsten gerust te stellen.” Hij is van mening dat het in de waardigheid is van elk land om zijn volk, te beschermen dat wordt blootgesteld aan het meest gruwelijke geweld. Nu dat al vele jaren het het geval is van de Joodse gemeenschap hebben we een adviseur aanegsteld,” zei Macron.

2 gedachtes over “Macron in Le Figaro: Franse Joodse gemeenschap ‘ten prooi aan angst en twijfels’

 1. Hij is ‘voor het bestrijden van anti Semitisme maar ‘tegen de erkenning van Jeruzalem.

  Beide onderwerpen zijn een maatje te groot voor deze Franse kletsmajoor.

  Jeruzalem is de hoofdstad (ook zonder zijn toestemming) en anti Semitisme is de plaag van Europa dat het continent altijd heeft vergiftigd en iets dat hij, ondanks zijn wollige woorden, écht niet gaat oplossen.

  De oplossing zal er komen wanneer alle Joden Frankrijk & Europa zullen verlaten en het overlaten aan het Kalifaat.

  Europa & Frankrijk weigeren uit hun eigen infame geschiedenis te leren en daarom deze te herhalen.

  Like

Reacties zijn gesloten.